Mapsource ali BaseCamp - sprememba poti

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Na MapSourcu ali BaseCampu si naredim določeno pot. Potem pa bi želel spremeniti predlagano pot tako kot na Googlu (da primem eno točko in jo povlečem drugam.
Ali gre to narediti na MS ali BC?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Žal se črta v MS ne da potegnit. Najlažje si narediš pot po želji tako, da vstavljaš vmesne točke in potem iz njih narediš ruto. Recimo če želiš iti iz MB v LJ čez tuhinjsko dolino, daš vmes točko čez Kamnik itd.

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Jaz pa mislim da se da z MS, vsaj kar sem zdele probu oz. vsaj malo si lahko pomagaš. Narediš pot, potem se postaviš na to pot, klikneš desni gumb,greš pa pod "vstavi odsek načrtovane poti" in si povlečeš vmesno točko s tem da boš imel potem od te točke glavno cesto za naprej, ker ti po kolovozih nebo narisalo oz. ponudilo poti. Mislim, da se prav razumel in da sem ti prav odgovoril.

raza

Pripravnik
19. jun 2011
212
24
18
V MS se da, če si risal kot ruto. Izbereš orodje "puščica" in z njo klikneš na ruto, da se obarva iz viole v rumeno. Ponoven klik na ruto ti označi dve točki in nariše rane črtemed njima.Če povlečeš miško se premikata črti na željeno lokacijo, Ponoven klik doda novo točko. Ruta se bo samodejno prilagodila izbrani točki, vendar le v delu med dvema že prej določenima točkama v obstoječi ruti. Operacijo zaključiš z tipko Esc.

Nazadnje urejeno:

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
V BC gre zelo podobmo kot v Googlu. V orodni vrstici označiš ikono za premikanje točk in nato jih premikaš, lahko tudi vstavljaš nove in tako po mili volji spreminjaš pot. Moraš pa imeti seveda rutabilno karto.