Na enem izmed mnogih računalnikov mi ne deluje MAPI. In sicer, ne komunikacija z exchange serverjem, zadeva je sledeča: poslovna aplikacija uporablja funkcije iz mapi32.dll(tako mi je njen avtor zagotovil), da se pošlje mail s pomočjo privzetega odjemalca za pošto (nastaviš v IEju). Uporabnik samo klikne gumb in dobi izpolnjeno formo za kreiranje novega emaila, z naslovnikovim emailom v To: polju(v kolikor ga imajo v bazi vpisanjega), Subject: in vsebino maila. Povsod deluje lepo, le tukaj ga serje z "Failure". To je vse, kar mi program javi. Prav tako ne deluje z Outlook expressom. Po nekaj minutah poiskušanja sem zadevo prignal tako daleč, da iz tudi iz linkov v HTMLju nisem mogel več pošiljat (<a href=mailto:rachek@domena .... ), a je pomagala reinstalacija Outlooka. Pošiljanje iz poslovne aplikacije pa še vedno ne deluje. Prav tako ne pomaga "Zaznaj in popravi", instalacija SP3 za office 2003, fixmapi.exe, premestitev uporabnika iz skupine Users v skupino Administrators, vsi mogoči drugi namigi, ki sem jih našel z Googlom, v event logu ni ničesar ... Edino, kar še nisem poiskušal, je kompletna deinstalacija in instalacija MSOutlooka na novo. Mašina je instalirana na sveže, vsi popravki so nameščeni, vključno z IE7. Hkrati s tem računalnikom sem reinstaliral tudi svojega, popolnoma enaka zadeva, WinXPsp2 z vsemi popravki + IE7 in mi deluje BP. Različen hardwer tu ne igra vloge. Prav tako ne deluje Send to\mail recipient, enostavno se nič ne zgodi. Pogooglal sem še na temo "send to mail recipient does nothing" in poiskusil nekaj hintov, a se ne zgodi nič.
Kakšen hint? Morda kdo pozna kakšen program, ki zna uporabljati MAPI in hkrati tudi povedati kaj več, kar mu ni všeč?
Kakšen hint? Morda kdo pozna kakšen program, ki zna uporabljati MAPI in hkrati tudi povedati kaj več, kar mu ni všeč?