MAP kapsule in ostalo - dr. Ostan

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Včeraj je šla moja na neko predstavitev o teh zadevah. MAP in živa voda.
Dr. Ostan je predstavil svojo knjigo o beljakovinah.

Bil je še po televiziji:
link

Meni so te stvari podobne kot druge ugotovitve glede zdravja ipd. Vedno se nekdo nekaj spomni in goni svoje in samo to je oh in sploh pravilno. Podobno kot tiste diete itd.

Potem pa raznorazne zgodbe in dokazila, kako so tam pa tam zdravi kot dren, drugje pa imajo vsi raka. In imamo čudežni MAP in živo vodo in smo zdravi kot dren, mladostni itd itd...

Na netu se blazno malo stvari najde o MAP kapsulah. Negativnega nisem praktično nič zasledil. Kar se špotnikov tiče, sem gledal neke bloge in so pisali, da jim zadeva res pomaga pri regeneraciji zelo zelo opazno.
Ajd, si mislim ok - podobno kot kakšni proteini v prašku, samo bolje.

Mogoče le niso čiste bučke - da pač nekak pomaga telesu pri večjih naporih. Da bi pa s tem kakšnega raka pozdravili?

A ima kdo izkušnje s tem?

Govora pa je o teh kapsulah: link

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.638
113
Že ko pogledaš stran kjer se to prodaja
evil.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ja, ta je kar huda ja
grin1.gif

No, se tud drugje prodaja, samo to sem prvo nalimal.
Aja, knjiga ima 5 strani virov. Nisem pa podrobno gledal, ali je kaj zaupanja vrednega, ali so to neke "neodvisne" študije itd itd. Samo, da je čimveč podatkov, da zgleda verodostojno
tongue-1.gif

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
45€ za 120g oz. 375€ na kg. Za 35€ dobiš 2,5 kg sirotke v prahu z 82% beljakovin.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Vem to vse, samo tukaj pišejo o ne vem kakšni super duper kombinaciji esencialnih 8 aminokislin, ki so pomembne zato, da ti telo proizvaja potrebne beljakovine.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
poješ snicl, jogurt pa en jajc, pa malo zelenjave pa imaš vse kar rabiš . za 45€ dobiš 10 kg dobrega nemastnega mesa ali pa goro jajc, par kil sira itd

iebeš te tablete

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Če malo pobrskaš po raznih straneh s športno prehrano, si tale mix aminokislin lahko sam zmešaš, s to razliko da bi za to ceno prišel približno na 1 kilo tega praškov, če ne še več. V teh kapuslah je pa vsega skupi 120g za 45e;. Večjega natega kot je to še nisem vidu, isti drek bi bil če bi ti kdo Zalo v trgovini namest po 45 centov prodaju po 8e; ker je njegova v lepši embalaži.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sej to je moj način
grin1.gif

Ampak ker vsako stvar hočem malo raziskat, grem brskat za kakšnimi članki, raziskavami.
In o tem MAPu nisem nič slabega našel - pač neka opažanja nadpovprečnih športnikov, da jim dejansko pomaga pri regeneraciji.

Vseeno pa mislim, da malo pretiravajo s kakšnimi zgodbicami o raku in živi vodi ipd.
Je pa zanimivo, da dr. Ostan ni niti malo omenjal kje se kakšne kapsule dobi, niti jih ni sam ponujal. Nekak nevsiljivo naj bi bilo vse skupaj. Lastne izkušnje in par zgodbic ipd. Pravi pa, da jih sam kar dosti poje. 8 kapsul na dan + še živa voda. To bankrotiraš na konc meseca
grin1.gif

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ja saj to sem gledal in vem za aminokisline. To temo sem odprl bolj zato, ker tale MAP pa naj bi čist po slučaju odkrili in zmešali točno prava razmerja aminokislin blablabla tralala hopsasa. In me res zanima, če je tooooook bolje kokr če bi si sam mešal.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ej tole o tej živi vodi sem samo za zraven omenil, ker se mi zdijo take buče, da glava peče
tongue-1.gif

Imaš celo neke filtre, ki jih namontiraš na pipo in potem voda nekak kroži noter in se očisti slabe energije in potem je živa
hysterical-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ok filter za vodo , da čisti pesek in ostalo svinjarijo. Mogoče še magnet na vodovodno cev ( ampak ne na železno ), ki naj bi molekule kalcija nekak drugače obrnili, da se ne prijemajo na instalacijo in ostale zadeve, ki pridejo v stik z vodo. Baje je to celo fizikalno dokazano. Ampak tak magnet stane recimo 10 € prodajajo pa jih razni mazači za 300 €
za take mojstre, ki flancajo o živi vodi je najboljše zdravilo pol litra živega srebra. Garant bo dal večno mir.
In potem folk hodi okili bajte pa poliva kis, uporablja orogonske ali kakšne že topove ipd jajc
Ne rečem, da razni dodatki niso koristni ,če seveda ne ješ uravnoteženo, ali pa potrebuješ dodatke zaradi velihoh fizičnih naporov ali okrevanje po bolezni , drugače pa je to lepo stran metanje denarja.
ampak kapitalizem pač mora ustvariti potrebe, da denar kroži.....

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.112
5.033
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
pač neka opažanja nadpovprečnih športnikov, da jim dejansko pomaga pri regeneraciji.

Je.bi ga, tudi nadpovprečni športniki rabijo denar za financiranje treningov in koneckoncev za življenje in če jim nekdo ponudi denar da podajo neko izjavo jo bodo pač podali.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Saj če zadeva vsebuje aminokisline, potem itak da pomaga pri regeneraciji mišic. Enako kot ostali beljakovinski praški, ki so za povrh še veliko cenejši. Da pa je to čudežno zdravilo pa seveda ne drži.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Stvar res deluje!!
Imam 105 let in sedaj ko jem te kapsule se počutim 5 let mlajši!!
wink-1.gif

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ja, ja, kar nasedajte tem prevarantom, nazadnje moraš pa k zdravniku, ker imaš porazno krvno sliko.
ne-ne-1.gif