Manufacturer refurbished - nakup preko ebay-a

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
kaj tocno dobis, ce kupis Manufacturer refurbished izdelek?

gre za to zadevo:

http://cgi.ebay.co.uk/2GB-Sand...udio_MP3Players

v opisu pa pise ..... Manufacturer refurbished: An item that has been professionally restored to working order by a manufacturer-approved vendor. This means the product has been inspected, cleaned and repaired to meet manufacturer specifications and is in excellent condition. This item may or may not be in its original packaging.

je zadeva na uc nova ali gre pa popraskano zadevo, umazane slusalke, vendar brezhibno delujoco.

bansh28

Fizikalc
24. sep 2009
2.390
2
36
ORGINAL tm
to smo mi včasih delali z rabljenimi 6310kami.... nov sw, novo original ohišje in baterija ! not pa je bla stara plata.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
glede na to da ima prodajalec več kot 10 kom na zalogi mi tole deluje kot, da je blago iz kake "poškodbe" - pri dobavi npr. padel paket - embalaža šla v maloro - same naprave pa naj bi 100% delovale in bile tudi po zunanjosti OK

pa glede na to, da je zadeva s poštnino vred več kot pol ceneja kot pri nas se mi zdi "dober" nakup - edino kar mi malo smrdi je zgolj 3 mesečna garancija
sprasujem se.gif

obstaja pa seveda določen riziko (ki pa je pri strošku 20,- EUR za mene še sprejemljiv)

odločiti se boš pa moral sam
tongue-1.gif

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Jaz sem preko ebaya kupil fotoaparat, ki je bil označen kot 'manufacturer refurbished' in zaradi tega kar nekaj ceneje. Zraven sem dobil še eno leto garancije. Aparat je bil na videz res kot nov, niti najmanjšega znaka uporabe.

Imam ga že dve leti in deluje kot je treba. Je pa nekaj tveganja, sigurno, ker neveš zakaj je bil obnovljen. Če je samo uničena embalaža, potem seveda ni panike...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik bansh28 pravi:
to smo mi včasih delali z rabljenimi 6310kami.... nov sw, novo original ohišje in baterija ! not pa je bla stara plata.

stara plata me ne moti, .... razen ce je kriva za 90% vseh okvar ...

najbrz ne bom dobil zraven kaksnih zaspehanih slusalk? ali pac?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Seveda ne.
Manufacturer refurbished načeloma pomeni, da je stavr sicer narejena iz (delno) rabljenih delov, pa po standardih, ki veljajo za nov izdelek. Enako natančno sestavljena, enako stestirana ... Rabljeni kosi se vgardijo samo tisti, ki zadostijo standardu proizvajalca (pri zunanjih delih to pomeni tudi brez vidnih poškodb) itd ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Seveda ne.
Manufacturer refurbished načeloma pomeni, da je stavr sicer narejena iz (delno) rabljenih delov, pa po standardih, ki veljajo za nov izdelek. Enako natančno sestavljena, enako stestirana ... Rabljeni kosi se vgardijo samo tisti, ki zadostijo standardu proizvajalca (pri zunanjih delih to pomeni tudi brez vidnih poškodb) itd ...
To drži za resne firme. Zgoraj omenjen izdelek izgleda ok, pri Kitajcih pa refurbished zelo verjetno pomeni novo ohišje in je to to.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Običjano ta roba ni problematična, hkrati dobiš tudi garancijo zraven.

....ali pa v starejše modele naložijo noter nov software (torej prodejejo npr. kot model 700A, namesto model 700 kot piše na sami napravi).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Po domače povedano... če vzameš vzemi v zakup da mogoče ne bo ravno 100% tako kot bi rad (pač lej, kitajci). Za moje pojme, je itq večina nakupov preko ebuya do neke mere rizičnih, teli "refurbished" pa še malo bolj. Če ne rabiš nujno in točno tega, vzemi, mogoče boš pa zadovoljen. Ruleta pač
smile-1.gif

Lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.814
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Po domače povedano... če vzameš vzemi v zakup da mogoče ne bo ravno 100% tako kot bi rad (pač lej, kitajci). Za moje pojme, je itq večina nakupov preko ebuya do neke mere rizičnih, teli "refurbished" pa še malo bolj. Če ne rabiš nujno in točno tega, vzemi, mogoče boš pa zadovoljen. Ruleta pač
smile-1.gif

Lp
Sam sem sicer pri Kitajcih nabavil že ene pet obnovljenih stvari. Do sedaj vedno ok, pri ohišjih se je sicer na nekaterih videlo, da niso original (slabša plastika). Za nekatere zadeve pa je pisalo, da so 100% original in tako so tudi bile. Sicer pa za tako ceno pač probaš. Tistih par EUR se že preživi. V glavnem, jaz sem zadovoljen.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Odvisno od izdelka.
Pri Toshibinih prenosnikih zamenjajo samo ohišje, oziroma sestavijo prenosnik iz rabljenih komponent z novim ohišjem.
Garancija pa velja le eno leto.
Je pa seveda odvisno od proizvajalca.