Manjsa poraba, hmmmm...? (24ur.com)

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Blodnje.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
To še treba ja, da bomo vodo porabljali za avtomobile, na svetu pa ljudje umirajo, ker nimajo pitne vode.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
ksz... sem gledal poročila ja, ko sem to videl sem si rekel: no, pa da vidim kaj bo na alterju glede tega :)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Sam en kup ljudi temu verjame. Da z enim litrom vode in mal elektrike ogrevas celo hiso, da je poraba lahko manjsa za 50% je pa nekaj vsakodnevnega. Pop pa to v prime-time. Jaoooo.
Kolk pa racunajo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
zdaj ce jaz prav razumem se dodaja vodik in kisik. v gem je kec. da dobis vodik iz vode je pa treba en malck vec energije. zna pa ratat ravno takim pacientom ki niti osnovnih enot na poznajo s podrocja na katerem delajo :

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Bojim se da iz te moke ne bo kruha. Poznam sicer tipa kateri je skuril (dizel ) motor , kaj več pa ne.Računica se ne izide, potrebne je več energije kot jo dobimo z izgorevanjem vodika... Žal je tako....zaenkrat.
Na njihovem mestu bi se lotil utekočinjanja lesnega plina (tud skor nemogoče), z vodikom namreč ne bodo obogateli.

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Tudi na rtvslo si privoščijo podobne bedastoče. Vsake toliko časa se pojavijo razni nateguni s temi čarodejnimi škatlicami. Neki Angleži so naredili napravo, ki iz zraka proizvaja gorivo.
Povezava
Brezveze, da se matrajo iz zraka pridobivati ceodva in hadvao, kjer je tega le nekaj stotink odstotka. Aparaturo bi preprosto povezali na auspuh navadnega avtomobila, kjer sta ta dva plina na voljo v ravno pravšnji količini in v ravno pravem razmerju. Iz aparata pa bi produkt tekel nazaj v kestl. Če aparat slučajno rabi kaj energije, bi lahko pri kolesu prislonili dinamo (kot pri biciklu) ali pa na streho dali vetrnico z generatorjem.
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Tudi na rtvslo si privoščijo podobne bedastoče. Vsake toliko časa se pojavijo razni nateguni s temi čarodejnimi škatlicami. Neki Angleži so naredili napravo, ki iz zraka proizvaja gorivo.
Povezava
Brezveze, da se matrajo iz zraka pridobivati ceodva in hadvao, kjer je tega le nekaj stotink odstotka. Aparaturo bi preprosto povezali na auspuh navadnega avtomobila, kjer sta ta dva plina na voljo v ravno pravšnji količini in v ravno pravem razmerju. Iz aparata pa bi produkt tekel nazaj v kestl. Če aparat slučajno rabi kaj energije, bi lahko pri kolesu prislonili dinamo (kot pri biciklu) ali pa na streho dali vetrnico z generatorjem.
wink-1.gif

Pozabil si omeniti da so za 5l goriva porabili 12mio €

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.638
728
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Računica se ne izide, potrebne je več energije kot jo dobimo z izgorevanjem vodika...
ne-ne-1.gif

bleferjem se splača, strokovnjakom pač ne...
razna nepovratna EU sredstva in naivni vlagatelji
smirk-1.gif