Malo drugačno stojalo za Tv

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Je kak statik tule
tongue-1.gif

Bi moj načrt zdržal 50" plazmo, ki ima cca 36kg
sprasujem se.gif

Stebriček bi lahko bil tudi debelejši, odvisno kakšne so standardne mere oz, kaj najdem doma.

Višina pa dober meter

Kje dobit najcenejši TV nosilec za tko velko tv, ker 50€, mi je mau velik trenutno.

Za povečavo, klikni na sliko

Moj bi bil brez polic in ne tko estetski, ker bi bil kompleten skrit za omraco in center zvočnikom.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
10x10 cm je precej krepka debelina, tako, da ni skrbi za nosilnost. Poleg tega je tukaj obremenitev v veliki meri navzdol, le nekaj malega je vektorske sile usmerjene naprej (morda 10-15%), vsaj tako je videti iz skice. Sicer pa lahko vektorje narišeš sam - oddaljenost težišča plazme od stebrička, proti njegovi višini je odstotek sile, ki bo 'vlekla' naprej.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem se spomnil še, da bi spodaj lahko dodatno ojačal s kotnikom. Kolk bo dejansko odmakjena tv, pa trenutno težko rečem, ker še nimam nosilca.

A spodnja plošča misliš, da je dovolj velika?

poglej pm, te še neki potrebujem:)

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Spodnja plošča je dovolj velika, če bo težišče plazme padlo na sredino, ali malo naprej. Manjka namreč podatek, koliko je debelina kovinske nosilne plošče.
Vendar sem skoraj 100%, da ne bo problema. Kotnik ne bo škodoval, glede na vijake od spodnje strani v tramiček pa skoraj nepotreben.
Ampak - 'ziher je ziher'
wink-1.gif

LP

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
navojne palice in kovinske ploščice ne vem z glave, kar bom našel v baubau trgovinah in mi na uč ne bo delovalo prešvoh oz ne bom mogel zvit z rokami:) Kolk se poznam, sigurno ne bo prešvoh:))

Za kotnik, kot si rekel, ziher je ziher;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zdrži, samo bo med omarco in tv-jem center zvočnik. Pač estetski vidik:) Pa všeč mi je videz "lebdeče" tv:)

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.919
-387
113
sej, če bo pa še omara spodaj, potem se pa res nima kam to prevrniti!

v katerem programu to rišeš?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Lepo!

Samo eno podvprašanje: a bo zadeva stala ob steni?

Če ja, zakaj potem ne obesiš TV-ja na steno?

Če ne, bo po mojem od zadaj stvar zgledala precej grdo.

Wild thought: pritrdi palico v strop in naj TV "visi". Tudi zadnja stran omarice bo tako zgledala bolj zaključeno.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tudi meni ni jasno zakaj se ne obesi na steno. Ker če pa ne bo ob steni skrito, bo pa itak grdo kot strela, moderen ekran obešen na drva + staro železo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@msenjur
risal sem v google sketchup (tv, zvočnik in omarco sem potegnil dol iz njihove baze, nisem jih sam narsisal;) )

@Jernej
Bo ob steni. Samo ni moje stanovanje in stene niso bele. Tko da ob izselitvi nimam težav s kitanjem lukenj in barvanjem stene;) Pač osebno "preseravanje".
smile-1.gif
) Če bi blo moje stanovanje se ne bi s tem zezal in bi ga res poknil na steno.

@Numy
Beri par vrstic višje
tongue-1.gif
Kak grdo bo se ne sekiram, ker bo skrito. Tudi za vse firbce, ki bodo stegovali nos zadaj se ne sekiram:) Od spredaj zgleda lepo, je funcionalno in to je to, kar mi je pomembno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Aja sem našel že neki materiala:)
Stebriček je 8x12x132cm (ko sem ga videl v živo, vidim, da ni šans, da se podre:)) )
Kovinske vezne ploščice sem tudi že našel, 180x55mm, cca 1-2mm debeline. Na roke je nisem mogel zvit:)
Navojne palice al pa vijaki pa tudi bodo okol 10mm premera, morem it s svedrom v trgovino:))

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Makes sense. Če nočeš lukenj v steni, je to res najboljša rešitev.

Podobne teme