Malo delnic in veliki stroški BPH?

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Zdravo

Prosim za en nasvet.

Pred leti sem kupil 5 delnic Krke. Te so danes skupaj vredne okrog 250€.

Racun in vse kar je potrebno sem odprl pri eni izmed borznih hiš. Letos vidim, da so te borzne hiše mocno dvignile upravljanje le teh.
Letno me tako stane to vec kot 20€, kar je glede na število delnic nenormalno.

Zanime me kaj lahko poleg seveda prodaje naredim, da si ta strošek zmanjšam. Lahko te delnice prensem nekam drugam in jih potem prodam?

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Sila neprijetna situacija. Če imaš namen v prihodnje večati svoje število delnic (kar v bistvu sploh ni slabo če veš kam vlagaš), potem je to letno in na dolgi rok minimalni strošek.
V primeru, da nimaš tega namena pa drugega kot prodati morda nima smisla. Teh 5 delnic ti na letni ravni ne prinese 20€ donosa, sigurno ne, poleg tega ti še ob prodaji delnic nažgejo davek na dobiček, če nisi naredil izgube...
Dejstvo je, da imajo vsi ti borzni posredniki podobne cene in kaj dosti s tem ne profitiraš. Pri nas žal teli posredniki živijo od provizij, namesto od vlaganja v vrednostne paprije na katerem področju bi naj bili eksperti. Pa zgleda, da niso, ker nabijajo stroške trgovanja za prebivalstvo...

blackman

Pripravnik
2. sep 2007
230
13
18
Vlagati tako majhne zneske v delnice nima smisla. Pojdi raje na razprodaje.

Nazadnje urejeno:

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
V enem od slovenskih podjetij so razpustili družbo pooblaščenko in delavce prepričali da so podpisali skrbniški račun pri borzni družbi. Če vzamemo 1000 delničarjev , je jih sicer več, in 20€ po glavi , ja kje si lažje zaslužil ta denar. Me pa čudi zakaj niso ustanovili svojo borzno družbo saj se hčerinske družbe tako ukvarjajo že praktično z vsem, od energetike naprej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
Pokliči na KDD če jih lahko tja preneseš. Jaz sem jih imel vseskozi tam (tudi certifikatske od krke) pa ni bilo stroškov.
Žena pa tudi neke mastne stroške plačuje za službeno obvezne delnice

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Če se prav spomnim ne moreš to narediti za delnice, ki so še na borzi. To velja za delnice, ki jih ni mogoče prodati.