Malica za lačne

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Šolarje.
Gledam včeraj oddajo Preverjeno prispevek o subvencionirani šolski prehrani. Če si nekak normalen , te stisne pri srcu,ko vidiš, v kakšnih finančnih težavah so naketeri. Prejšnje vlade, so jim vzele veliko, ta vlada, v kateri so:
slovenska demokratska stranka,
slovenska ljudska stranka,
nova slovenija,
karel,
ki so jih polna usta DRUŽINSKIH vrednot (mama,oče otroci), pa so jim vzeli še tisto malo, koliko so imeli dosedaj in jih pahnili iz roba prepada v prepad. Bolano, nagnusno in žalostno. Zato primerjati nekatere politike z domačimi živalmi, ki se valjajo v blatu in rijejo po zemlji je skrajno žaljivo. Za živali.
Razumem, da je veliko takih,ki goljufajo, vendar posploševati pač ne moreš.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj si hotel povedat? Da ni prav, da jim vzamejo zastonj malico, ki so jo itak uvedli šele pred par leti in to iz predvolilnih razlogov? Mi malice nismo imeli, pa vseeno ni nikomur nič manjkalo. Me zanima kako so ti isti "iz obrobja" potem živeli 3, 4 leta nazaj, ko te malice ni bilo? Eno samo izsiljevanje in pritiskanje na čustva, nič drugega. Ukinit za vse pa mir, če država nima denarja.

Skrajni čas tudi, da se ukinejo razni cenzusi in razlikovanje glede na dohodek. Naj imajo vsi vse ali pa nihče, ne pa da pridni na vsakem koraku podpirajo nesposobneže, sami so pa kaznovani. Jebeni komunuzem, nam ni več rešitve.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Prejšnja ureditev subvencij za malico je bila nora ker je recimo nekdo s prihodki 100.000 na leto za otroka plačeval ravno toliko kot nekdo s prihodki 1000 na leto
Današnja pa spet ni vredu ker je pa previsok cenzus za subvencije.
Naš največji problem je ker ne poznemo nekih srednjih poti in begamo iz ene skrajnosti v drugo.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Prejšnja ureditev subvencij za malico je bila nora ker je recimo nekdo s prihodki 100.000 na leto za otroka plačeval ravno toliko kot nekdo s prihodki 1000 na leto

Razloži mi, kaj je v tem norega? A je od nekoga, ki je dober, otrok več vreden, da mora mora za njega povsod plačevat več? V normalnem svetu dobijo vsi starši enako otroškega dodatka in plačujejo enako (malo) vrtca, pri nas pa udri pridnega in daj nesposobnežu! In to je povsem normalno!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
3,4 leta nazaj so njihovi starsi morda se imeli sluzbo, zdaj pa je veliko brezposelnih.

Se me ne dotakne na takšen način, kot ti morda pričakuješ...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
467716-post_slo.gif

Ne recem, da na individualnem nivoju ni treba pomagati, ampak sistemsko naj bo pa za vse enako.

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Citat:
Uporabnik dsf pravi:

13.gif

Kaj točno je v tem norega? Je otrok siromaka manj lačen kot otrok bogataša? Ali pa je cena hrane odvisna od tega kdo jo kupuje? Kaj od tega? Al si samo na malice preslikal bolno logiko cen vrtcev, kjer varstvo mojega otroka stane 2x več kot varstvo tvojega (samo bolni možgani bodo vedli zakaj)? Če je to tako super fino in fajn in logično zakaj mi še vode in odvoza smeti ne zaračunajo dvakratno? Če že za isto hrano plačujem več potem naj bo tudi moj drek več vreden od tvojega.

Besede "ti", "tebe", "tvoj", "tvojega",.....ne letijo direktno nate, da ne bo kakšne užaljenosti.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Na individualnih primerih vsaj po mojih izkušnjah šole pomagajo.
Lačen nisem bil, vsega mi pa tudi niso plačali.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
[Razloži mi, kaj je v tem norega? A je od nekoga, ki je dober, otrok več vreden, da mora mora za njega povsod plačevat več? V normalnem svetu dobijo vsi starši enako otroškega dodatka in plačujejo enako (malo) vrtca, pri nas pa udri pridnega in daj nesposobnežu! In to je povsem normalno!

Pod pridnega misliš verjetno koga, ki ima "normalno" službo in mu prikažejo vsak cent?

Ampak pod nesposobneža spet ne moreš dati privatnika, katerega otroci imajo zastonj vrtec oz. malico, ker je ati na papirjih praktično revež.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Pod pridnega misliš verjetno koga, ki ima "normalno" službo in mu prikažejo vsak cent?

Ampak pod nesposobneža spet ne moreš dati privatnika, katerega otroci imajo zastonj vrtec oz. malico, ker je ati na papirjih praktično revež.

Res je, privatniki, ki se znajdejo, ker jim zakon to pusti, grejo pod kategorijo "barabe" in ne "nesposobneži". Bistvo problema je pa še vedno enako in to je nepravično razlikovanje glede na dohodek.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
mater si pa tipicni primer kak vas tv, se posebej poptv pere v mozak da vam nic ni jasno.
vec ali manj ti je ze brgo lepo napisal, dodal bi samo da ko sem sam srednjo solo obsikoval sredi 90ih, ko je bil standard precej nizji kot zdaj, ni bilo zastojn malce, pa so vsi jedli, vsi preziveli in vsi zrasli v velike pubece in deklice. tiste res boge pa se je individualno obravnavalo.
pa takrat nismo imeli fancy cotik, hudih telefonov, doma ps3 in lcd 45 inch. In grem stavit da ti ki najbolj jokajo, imajo doma vse nasteto. za otrokovo prehrano pa zmanjka. ce bi obdrzali staro crt tv bi otrok jedel celo srednjo solo ko king.

cukercek en nasvet tebi in podobnim: izloci poptv in akanal iz liste priljubljenih. sam sem to storil ene 3 leta nazaj. dobro dene
wink-1.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Kar se tiče skromnosti mi ne razlagaj, sem jo spoznal veliko pred tabo. Šolo sem obiskoval v 70-tih leth.
Ni mi treba gledati niti POP- tv, niti KAnala A. Dovolj je, da se malo ozrem okrog sebe in vidim ljudi, ki so v stiski. Sam pogeld, mimika obraza pove v kakšnem materialnem položaju se nahajajo.Seveda če hočeš to videti. Moraš imeti čut za sočloveka, kar pa ti nimaš .
Žal so ljudje ,ki potrebujejo pomoč, žal so tudi ljudje ,ki izkoriščajo druge,žal so ljudje, ki jim ni mar do drugih in žal je premalo tistih ,ki lahko in hočejo pomagati.
Sicer pa pregovor "Sit lačnnemu ne verjame" pove vse.
Pa lepo jesen vam želim

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
žal je premalo tistih ,ki lahko in hočejo pomagati.

Saj ni treba nič izbirat ali lahko ali sploh hočeš. Če si pripadnik srednjega razreda te država sama oropa, podari nesposobnežu in te lepo izenači z njim. Tebi pa samo še ostane spraševanje, če se je bilo vredno trudit. Ampak ker si pošten in nočeš bit v breme vztrajaš naprej.

Pa lep slovenski pregovor pravi: Vsak je svoje sreče kovač

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
@sweetko, v 90ih se nisi nic okoli oziral? Takrat je bilo namrec bistveno vec ljudi v stiski, kot danes. In tudi takrat je sam pogled, mimika obraza povedala v kaksnem materialnem polozaju se nahajajo. edina razlika je ta da jih niso vsak teden vlekli po tvju

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
In zakaj bi jst, ko nimam več otrok na šolanju, zdaj moral subvencijonirat malico tvojemu razvajencu
stupid-1.gif

Pripravljen sem, podpirat otroke drugih delavcev, ki so zaradi, nesposobnosti TVOJIH, na robu preživetja, ampak vaših, pa NE BOM.
....drhal malomeščanska, egoistična, nizkotna.....
uf-1.gif