Citat:
Uporabnik Bagdad_Blue pravi:
Sem slišal da so lahko stranski učinki cepiva za malarijo slabši kot če jo fašeš...?
Res je, ne sicer pri vseh, pri večini pa!
Zato pa s seboj vzemi sredstvo proti komarjem, ki ima vsaj 30% DEETja (jaz kupujem Off z oranžnim pokrovčkom!, lokalna sredstva in ostale učinkovine so blažev žegen, DEET je sicer strup, a deluje) in ga uporabljaj od 16ih naprej in seveda pred spanjem obnovi zaščito, pa bo vse OK.
Komarji me sicer noro obožujejo in če je le eden na kvadratnem kilometru, me bo našel in kljub temu v 16ih letih popotovanj pa JV Aziji (še) nisem staknil nobene bolezni ali okužbe, sem se pa dvakrat zastrupil s hrano in to takrat (na Baliju), ko NISEM jedel tam, kjer jedo domačini (tam je vse sveže pripravljeno pred teboj in ničesar ne pogrevajo) in enkrat na Sri Lanki, ko sem si "me stupid me" v deželi, kjer imajo svete krave) zaželel goveje juhe in jo tudi dobil ...
Sicer pa pri zastrupitvah s hrano daleč najbolje pomaga zdravilo Antinal (z učinkovino Nifuroxazide:
http://en.wikipedia.org/wiki/Nifuroxazide ), ki ga pri nas ni, jaz ga pa kupujem v Egiptu, kjer ga imajo v vsaki lekarni, za 1 do 3 EUR in se ga dobi brez recepta. To je sicer antibiotik in deluje takoj, v najkasneje eni uri je konec s krči in deluje na bakterije v Afriki, JV Aziji in tudi v J Ameriki, preverjeno!
Tržna imena tega zdravila po svetu so: Ambatrol, Antinal, Bacifurane, Diafuryl (FR), Nifrozid, Ercefuryl, Erfuzide (TH), Endiex (CZ, SK, PL), Pérabacticel (FR), Pentofuryl (DE) and Septidiaryl.