makedonija

slafari

Pripravnik
12. sep 2007
83
0
6
že večkrat sem zasledil, da se avte iz slo na veliko fura v makedonijo. je to kak donosen posel, ali pač delavci hkrati ko gredo domov peljejo kak avto zraven za preprodajo in se vrnejo skupaj z enim?

ima kdo njihov avto.net?

danes pride makedonec gledat avto in bi ga na vrat na nos kupil in to ob 20ih..

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Makedonc, živeč v Makedoniji pride z vlakom, busom v Slovenijo z gotovino, kupi avto, izvozne tablice in gre nazaj, tam avto proda in kar nekaj zasluži.

Neke spletne strani ala Avto.net oni nimajo, imajo še na varianto Salomonca, torej vse od A-Ž.
Za avtomobile imajo bolj v tiskani izdaji. Oni lahko uvažajo še vse avtomobile, ne glede na euro motor, zato se jim to splača.

Mogoče pa se je v enem letu kaj spremenilo.

* popravljam, imajo že "avto.net", lani sem gledala pa še ni bilo. KLIK

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
pred kratkim so sprostili nekaj glede uvoza, nevem točno kaj, se pa splača prodat dol, ker ni avtov doli sploh pametnih
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
pred kratkim so sprostili nekaj glede uvoza, nevem točno kaj, se pa splača prodat dol, ker ni avtov doli sploh pametnih
wink-1.gif

no ja to tudi ni res... je pa res da imajo taksisti 90% dacie
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

mislim da nimajo več omejitve glede registracije vozil iz uvoza
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

no ja to tudi ni res... je pa res da imajo taksisti 90% dacie
smile-1.gif

kaj ni res, po golfe pa passate priletijo gor v par urah
wink-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Do sedaj nisem zasledil nategatorstva oz. mutenja s strani Makedoncev...
Pridejo na ogled (čekirajo naš avto.net), če mu je všeč zaara, uredi dokumente (izvozne papirje, pogodbe, tablice), odkešira in avto gre v Makedonijo...
Tipso je rekel, da ga Clio, ki ga je kupil od mene za 1,5k EUR pride dol potem nekje 3k EUR (carina, davki, registracija), proda pa ga komot za 5k EUR.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kje, pri nas? Vsekakor... Očitno se jim splača, da to počno. Zakaj se sploh obremenjujemo s tem? V končni fazi pa le niso vsi navdušeni nad avti z 120kkm + n (n=250kkm in naprej).

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
ksz...

....tudi na Kosovu je podobno, novi avti so narodu praktično nedostopni zaradi cene, tako da imajo tele rabljene kište ceno in zato višja cena. Na Kosovu je podobno.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
no torej .. kaki je postopek, jaz kot fizična oseba prodam osebi ki ima makedonsko državljanstvo avto in pol ga on odpelje dol pa tam proda znani stranki, kaki so njegovi stroški tu oz kake dajatve vse mora plačat?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Stroški:
-kupnina
-izvozne tablice in zavarovanje do Makedonije
-makedonska carina
-makedonski davek
-makedonska homologacija (verjetno)

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Pravkar prodal avto dvema makedoncema avto je bla xsara 1999 letnik 1,4, z fuč zadnjo premo, razbitimi meglenkami, malo porukan 140kkm za 1000 €,

prišla sta z avtobusom, stanovala v hotelu in hodla gledat avtomobile, kolko sem ju razumel jih bo doli zadeva prišla še nekje 500 €, zavarovanje in tablice pride nekej 30€ druga pa ne vem me ni zanimalo, rekla sta samo da so doli avti dosti dražji..

jaz pa sem dobil nazaaj še celoletno vinjeto ker sem odjavo avto iz prometa v SLo