majhni vijaki, matice, itn...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kje to dobiti?? rabil bi recimo en šraufek velik 2-3mm, pa eno matico premera 2-3mm... sej sploh ne vem, kaksne so te oznake za tok mejhne zadeve... a to je še vedno M?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Jaz kupujem v Metalki Topniška(Ljubljana). Imajo po komadu pa še cena je na pravem mestu proti raznima Bau bavi.

Nazadnje urejeno:

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Če iz LJ iščeš, maš meni osebno najboljšo trgovin v btcju,pod bivšim chemo-tom (Dvorana 10) in sicer v kleti cca 20m naprej na desni
ena navtična trgovina ampak vijake matice podložke majo pa vse kar ti srce poželi!
wink-1.gif

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Torej to je navtična trgovina KAMM, če iščeš pa v Mariboru, je pa Tehnocom. Za eno samo matico in vijak se gre pa v najbližjo železnino, ali pa potegneš ven iz kakega avtomobilčka od tamalega... brezveze iskat veletrgovce!

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Mogoče imajo kaj takega v Loki v Mercatorju, ali pa povprašej v kmetijski zadrugi samo tam dvomim da imajo take majhne dimenzije...najbližje je pa merkur Logatec..sam kupujem tam res pa da M6 M8 vijake...ali pa pejt k Molku rač. trgovina bi sigurno imel kakšen kos
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.315
9.934
113
http://www.metaloprema.si/
Edino, če boš šel po eno, te bo malo čudno gledal. Dobiš pa tukaj vijake in te stvari vsaj 10x ceneje kot v Merkurju.
Sam sem kupil enih 50 vijakov in matic (tudi zelo malih) in me je prišelo par EUR. V Merkurju ti pa prodajajo po deset matic skupaj za 3-4 EUR. Bah.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.792
222
63
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
kje to dobiti?? rabil bi recimo en šraufek velik 2-3mm, pa eno matico premera 2-3mm... sej sploh ne vem, kaksne so te oznake za tok mejhne zadeve... a to je še vedno M?

jaz te stvari pobiram ven iz starih racunalnikov ....

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

17758-icon_confused.gif
?

a. Poiščeš priročnik za popravila pisarniških stolov, kjer so navedeni tudi vsi servisi z rezervnim vijačnim blagom po kataloških številkah

b. Vzameš šraufenciger in priviješ tisto prekleto matico M3 nazaj (M3, saj ni čudno, ... !!!)
c. Zabrišeš razmajan stol skozi okno (ko j...be razlajan stol s šraufom vred!), vzameš kvader pod rit in veselo
pozdrav.gif
naprej!

_ c. 1. Med kvader in rit daš npr. deščico 30 x 40 cm, ali stiropor v enakih dimenzijah, lahko tudi kako cunjo, zato da "ne bi fasal volka".

d. Rečeš: "Kjurc pa takšen šiht z razonegavljenim stolom" in greš domov! Saj šef itak ne bo ... , ko ima tolk problemov...

P.s. Jaz nisem Žajfa, prisegam.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
@All

no...

včeraj sem potem šel v merkur na topniško (ker do takrat je bil le ta predlog), pa niso imeli... imeli so najmanjšega m2,5... Potem pa itak nisem več rabil tega sraufka, ker so nam eno stvar kar zamenjali, tko da se bojo že oni ukvarjali s tistim šraufkom...

Sedaj rabim le še eno matico, za eno drugo zadevo. bom šel v kimm v btc... čeprav ne vem, zakaj bi v navtični trgovini prodajali tako majhne zadeve...

Kara_Demz; ne štekam najbolj tvojega posta, kaj si sploh hotu povedat?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja nisem vedu, da imajo tud tok majhne šraufe in matice... prej bi pričakoval, da to prodajajo v kakšni tehnični trgovini.

Kara_Demz

Pripravnik
7. avg 2007
506
0
16
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Kara_Demz; ne štekam najbolj tvojega posta, kaj si sploh hotu povedat?

Hotel sem reči, da : "Presneta mularija, en ubogi vijak M3 vam dela take probleme, za po računalniku harat, to pa gre!
Je pa tudi res, da je tehničnih trgovin v Slo čedalje manj. Pa tehničnega znanja tudi. Zato ti rad verjamem, da imaš težavo, ker ena matica nekje manjka.

Pa še tole pazi : če gre za manjkajoč vijak na kakšnem kompu ali kaj podobnega, potem prav gotovo ni M navoj.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.967
2.637
113
Zato ker je Kamm poleg trgovca z navtično opremo tudi veletrgovec z priterjevalno tehniko (vijaki, matice, zatiči. ...). Če pa slučajno nimajo v Kammu bojo pa najbž imel v Inteco commercu v Kamniku. Pa jih nafehtaj za tisto matico.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
aja... ok.

no, to je dobro vedeti že kr tko... pač v merkurjih in baumaxih/hausih nimajo tega.

Kara; ni nič veze z računalom. en obesek mam, pa mi je razpadu. in bi bilo fino, če bi ga spet nazaj usposobil...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja verjamem, da jo imajo v takih trgovnah. samo ker nobene nisem poznal, sem tukaj vprašal za ime firme...