majhna želva - kam naj z njo

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
uglavnem:danes sem na železniški postaji med tiri (noter v pesku) našel čisto majceno želvico (ni rdečevratka, je pusto sive barve, kot kamen). Velika je kot evrski kovanec.
sploh je nebi opazil, ker je siva in se je prav zlila z okolico, ampak ker se je nekaj premikalo, mi je takoj padla v oči...
ampak vseeno mi ne gre v glavo. kaj zaboga počne želvica tukaj. mislim da to ni njeno naravno okolje...
sedaj jo imam doma, ampak ne vem kaj naj z njo, če se ne bo našla na hitro kaka pametna rešitev, jo bom nesel nazaj, kjer sem jo našel.
bom priložil slikico, ki sem jo slikal s telefonom, samo da mi uspe vzpostavit blutooth....

B81

22. jul 2007
37.960
11.115
113
Neseš v trgovino z živalmi... tam bodo najbolje vedeli ali pa jo tam pustiš
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Daj slikco, da vidim, če jo jaz domov k tamali odnesem
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, najboljše, da ji pade z rok ali se vsede nanjo....
bonk.gif

A to pišeš gleda na lastne izkušnje a v čem je fora pametovnaja, kako jaz/moja tamala dela z živalmi?
rolleyes-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Eh pozab, sem tempiran.
nahrung002.gif

Se strinjam, da so nerodni. Kljub temu pa smo že imeli na "počitnicah" enega želvaka in tko kot je tamala nanj pazila tisto obdobje sem prepričan, da je mnogo več šans da meni iz roki pade kot njej
rolleyes-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.804
1.576
113
Pofotkaj in lepo, da si jo rešil...
smile-1.gif

Če se bo izkazalo, da gre za avtohtono vrsto, prilagojeno našemu podnebju, jo lahko tudi spustiš nazaj v naravo...
zmaga.gif