Mailing liste

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Dobim en mail, niti ni vazno kaksnega, in preberem spodaj:
Citat:
Sporočilo ste skladno s 45a. členom Zakona o varstvu potrošnikov prejeli na osnovi vaše prijave na spletnih straneh podjetja Založba SR d.o.o., na osnovi telefonske prijave, spletne prijave, na podlagi vašega vpisa v Pirs, Tis, Gvin, Bizi.si ali podobne podatkovne baze, na podlagi javno objavljenega vašega naslova, na podlagi priporočila, sodelovanja v nagradni igri, izpolnjenega anketnega lista na prireditvah, sejmih, drugih podobnih dogodkih v organizaciji podjetja XXX

Vse lepo in prav, ceprav me moti: "na podlagi javno objavljenega vašega naslova"... pogledam mail, na katerega so poslali. Tega maila NIKOLI ne uporabljam, obstaja samo kot alias (info ene od mojih domen), niti ni nikjer objavljen. Na Biziju je objavljen drug naslov, na ajpesu pa samo spletna stran s to domeno.

So zreli za prijavo?
hysterical-1.gif

Aha.. gledam danasnje maile.. "ista" firma z drugimi nazivi
smile-1.gif
Design maila enak.

Založba SR d.o.o. | Opekarniška cesta 15, 3000 Celje
Opsis d.o.o. | Nova vas pri Ptuju 79a, 2250 Ptuj
LPG Studio d.o.o. | Osojnikova ulica 21, 2250 Ptuj
Mediterranis d.o.o. | Tomažičeva ulica 4a, 6310 Izola

edit: ravnokar dobil se en mail na info mail druge domene, ki tudi ni nikjer v uporabi
uf-1.gif

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Malo branja.

Citat:
45.a člen

(1) Podjetje lahko uporablja sistem klicev brez posredovanja človeka, faksimile napravo, elektronsko pošto in drugo obliko elektronskega komuniciranja samo z vnaprejšnjim soglasjem posameznega potrošnika, ki mu je sporočilo namenjeno.

Ti sam lepo prijavi. Nisi edini. In če prav vem, vsaka obravnavana prijava se upošteva kot ločen primer in plačilni nalog.

Pri boldanem tekstu odpadejo izgovori tipa: vas je prijatelj priporočal, javno objavljen podatek,...

EDIT:
Citirani člen je iz zakona o varstvu potrošnikov.

Nazadnje urejeno:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Ne drzi.. ce sem firma nima veze. Domene so moje, maili se ne uporabljajo NIKOLI, torej niti ni mozno, da bi bili kje objavljeni..

Podobne teme