Mail preko Mobitel HSDPA, težave

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Uporabljam HTC Touch Pro. Do pred kratkim mi je mail delal normalno, sedaj pa nenadoma telefon noče več pošiljati mailov. Nastavitev nisem spreminjal, outgoing server sem imel nastavljen "smtp.planet.si", potem mi je pa začel vračati sporočilo, da pošiljanje mailov ni mogoče in da naj preverim nastavitve povezave.

Namesto tega serverja sem uporabil server siola, torej "mail.siol.net", vendar mi po pričakovanju ne dovoli pošiljati mailov. Pravi, da relaying not allowed.

Račun je pop3, prejemanje mailov deluje normalno, nimam vklopljene SSL povezave za pošiljanje, skratka, vse je tako kot mora biti. Edino maili ne grejo iz telefona.
confused-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Vklopi SSL in vpiši username in geslo od siola. Jaz imam tako narejeno, edino da uporabljam smtp.amis.net.
Sem pravkar preveril in zadeva še deluje (imam tudi mobitel).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Jeba je, ker nisem na siolu in posledično nimam uporabniškega imena in gesla. Vpis siola so mi predlagali na Mobitelovi pomoči uporabnikom.

Sicer mi pošiljanje mailov deluje preko gmaila, ampak kaj, ko potem prejemnik dobi napačne mail podatke. Nočem, da imajo ljudje namesto službenega maila mojega zasebnega.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Potem pa uporabi SMTP od tvojega ISP ponudnika in vpiši username in geslo. Razen če imaš tudi to preko HSDPA ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Evo rešitev (če slučajno nimaš drugega ISPja kot mobitel).
Registriraj si urni dial-up paket pri siolu: http://www.siol.net/internet/klicni_internet.aspx
(pa še en poštni račun dobiš, ki ga pa seveda ne rabiš koristit)

Tako imam jaz narejeno že kar ene par let, odkar sem preklopil iz siola na amis, da sem ohranil tudi @siol.net email naslov
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
To je vedno bolj bedasto. Ne morem uporabiti smtp strežnika svojega mail providerja, ker mi tako z SSL kot brez, sicer pa s pravilnimi nastavitvami imena računa in gesla, ne deluje.

Skratka, ne deluje nobena varianta razen mail.siol.net, ki mi pa pošiljanja ne dovoli. Izgleda, da bo res treba uporabiti urni dostop.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kaj imaš nastavljeno kot outgoing email naslov? Vem, da so včasih (in morda ponovno spet) zadevo blokirali, da tako da če je veljalo:

server: smtp.XXX.si

tvoj email v sporočilu: janez.novak@YYY.si

In če XXX in YYY nista bila enaka, je bilo sporočilo zavrnjeno.

Pa po novem se da tudi na Gmailu (vsaj za WEB access, ne vem če za SMTP tudi) nastaviti, da če vpišeš naslov in geslo svojega email providerja, se bodo glave sporočil pravilno prikazovale prejemnikom.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Mail imam službeni, kjer imamo svoj exchange server. Za outgoing server imam nastavljeno "smtp.planet.si", kar je delalo do približno prejšnjega tedna. Za prenos podatkov uporabljam Mobitelov HSPA.

Ne spomnim se, da bi kdaj ISP blokiral uporabo svojega smtp strežnika. Vedno je bilo obratno, da brez ustrezne povezave ni bilo mogoče uporabljati smtp strežnika. Ampak jaz pravo povezavo imam.
confused-1.gif

Danes zjutraj sem primerjal s sodelavcem. Tudi on ima naročniško razmerje pri Mobitelu. Njemu enake nastavitve kot moje delajo normalno.
13.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Probaj dati odhodni strežnik vašega exchanga, username in pass za odhodno pošto (verjetno isti kot za dohodno), meni tako dela, ko sem v tujini na drugih providerjih.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Če maš Exchange si nastavi Activesync in ne rabiš smtp-ja. Drugače pa odstrani račun in ga nastavi še enkrat.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj ne da bi blokirali svoj SMTP... samo ne pustijo pošiljati emailov, ki imajo v glavi karkoli drugega kot njihovo domeno...

Samo če praviš, da sodelavcu dela, potem to odpade. Nekaj je zagotovo ta teden drugače... bodisi na strežniku, bodisi pri tebi. Ampak to itak veš
smirk-1.gif
. Enostavne fore ala firewall in podobno si že prečekiral?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
No, grobo-va ideja je delovala. Na telefonu sem zbrisal celoten račun in ga ponovno nastavil. Zadeva je začela delovati, čeprav so nastavitve v osnovi ostale enake.

Kot je omenil schalko v drugem postu, čudna so pota....

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Na to sem pomislil že včeraj in tudi preizkusil, pa ni šlo. Vzrok je verjetno v nastavitvah serverja, ki ne omogoča posredovanja izhodne pošte pri tuji povezavi.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Na to sem pomislil že včeraj in tudi preizkusil, pa ni šlo. Vzrok je verjetno v nastavitvah serverja, ki ne omogoča posredovanja izhodne pošte pri tuji povezavi.
Verjetno res, madona znajo zakomplicirat stvari.