Magnetna resonanca v Hr in refundacija plačila

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
ojla,

punca mora nujno na MR kolen. to nujno pri nas pomeni pol leta, samoplačniško na hrvaškem pa 2 tedna. Zadeva stane cca 300 eur, kar načeloma tudi ni tak problem. Zanima me, kako napotnico je treba imet, da bodo povrnili stroške? Sita sva že tega, da je kljub plačevanju zavarovanj si lahko v razumne roku kaj pomagaš edino samoplačniško...

jebem ti zsss in tako zdravstvo

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Pri nas se smatra 6 mesečna čakalna doba kot odličen rezultat in uspeh slovenskega zdravstva.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Pri nas se smatra 6 mesečna čakalna doba kot odličen rezultat in uspeh slovenskega zdravstva.
Za kolena je sicer čakalna različna, ampak je lahko tudi manj kot en mesec, samo malo je treba naokoli poklicat.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
No en mesec bi bilo ok. Imaš pri roki kak spisek ustavnov, ki to delajo?

V artrosu sicer to delajo, ampak so v Zagrebu 210 eur cenejši. Pa še bližje kot Ljubljana.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Jaz sem bila en mesec nazaj v Zagrebu na MR hrbtenice, tukaj: http://www.dijagnostika2000.hr/index.html

Cena je bila 800 kun za en segment, akcijsko ceno sem pa dobila tu: https://www.ponudadana.hr/Magn...a-799kn-19862_1

Čeprav bi se verjetno za ceno dalo tudi direktno z njimi zmenit
wink-1.gif

Pri nas sem preklicala vse okoli, v primeru napotnice na hitro nikjer ne bi prišla na vrsto prej kot v 2-3 mesecih. V Zagrebu sem bila samoplačniško na vrsti v 5ih dneh (verjetno bi bila lahko še prej, a je meni ravno določen datum ustrezal, ker je bilo spotoma).

Edino na povrnitev stroškov jaz na vajinem mestu ne bi računala: https://www.rtvslo.si/zdravje/...-zzzs-ja/330576

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Povrnitev stroškov ne računaj. Ne vem pa kako praviš, da 300 eurov ti ni strošek, hrvati pa imajo 210 eurov ceneje. Je na hrvaškem 90 eurov ali bi naj pri nas bilo 510?

V glavnem pri nas je za MR skeleta najkrajša čakalna doba (trenutno) v Slovenj Gradcu - 72 dni:
http://nacas.nijz.si/Anonimni_CakalnaDoba_ProgramIzvajalec.aspx

Ne vem, če ti bo link prikazal rezultate, če ne bo, boš moral sam še enkrat poklikat.

Če misliš it samoplačniško, potem ti svetujem, da vprašata ortopeda, kateri MR priporoča. Ker moj ortoped ni bil zadovoljen z MR, in mi je rekel, da na srečo nisem plačal tega...

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Cena pri nas je 500 eur, na HR pa slabih 300 oz. mogoče tudi dobrih 200, kot pravi Mojca.

Saj ne da to ni omembe vreden denar, na srečo pa se nam tudi ne bo nikjer poznalo, da manjka. Je pa res, da se človeku butasto zdi, ker vsak mesec damo par sto eur za zdravstvo, zato bi zahteval refund, če je možno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
Citat:
Uporabnik damo pravi:jebem ti zsss
Tako je. Zdravstvo ni krivo. Kapacitete so tudi pri nas, vendar storitev na napotnico ne sme več izvesti, ker jih ZZZS ne bo plačal.

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Cena, ki sem jo jaz omenjala za Hrvaško je 800 kun, kar je dobrih 100 EUR (brez kontrasta). Telefonsko sem poizvedovala za cene tudi pri nas (za tiste, ki nimajo ravno jasnih spletnih cenikov), pri nas so se cene gibale od 240 (brez kontrasta) - 300 EUR (s kontrastom). Določeni izvajalci imajo cenike tudi na spletnih straneh in se jih splača preveriti. Nisem pa zasledila niti enega, ki bi bil čez 350 EUR. Seveda je to cena za en segment, če je treba slikati kej več, se cena poveča. Tako da mi ni ravno jasno od kje tebi informacije o 500 EUR pri nas in 200 EUR na Hrvaškem??

Glede refunda je pa lepo pojasnjeno v mojem zgornjem linku, pred odhodom na MR v tujino je potreba vnaprejšna odobritev ZZZSja.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Cena pri nas je 500 eur, na HR pa slabih 300 oz. mogoče tudi dobrih 200, kot pravi Mojca.

Saj ne da to ni omembe vreden denar, na srečo pa se nam tudi ne bo nikjer poznalo, da manjka. Je pa res, da se človeku butasto zdi, ker vsak mesec damo par sto eur za zdravstvo, zato bi zahteval refund, če je možno.

Ne se hecat. Ti zagotavljam da boš z lahkoto pri nas našel MR kolena za pod 300 eurov.

Evo, prvi link na googlu:
http://www.medilab.si/cenik.php

240 za navadno, 300 s kontrastom. Pa glede na to da so znotraj obvoznice v LJ, ti zagotavljam, da so daleč od najcenejših v Sloveniji.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Citat:
Uporabnik MojcaPokraculja pravi:Tako da mi ni ravno jasno od kje tebi informacije o 500 EUR pri nas in 200 EUR na Hrvaškem??

Enostavno:

2 kolena po 250 = 500 oz. 2x800 kun je dobrih 200e

MojcaPokraculja

Pripravnik
6. okt 2015
65
4
8
Ja, 2 kosa, vse jasno. Potem se pa seveda razlika v ceni še bolj pozna, zame osebno nobrainer, kam iti, še za količinski popust bi se poizkusila zmenit
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Citat:
Uporabnik MojcaPokraculja pravi:Tako da mi ni ravno jasno od kje tebi informacije o 500 EUR pri nas in 200 EUR na Hrvaškem??

Enostavno:

2 kolena po 250 = 500 oz. 2x800 kun je dobrih 200e

Še enkrat -
najprej preveri čakalne dobe, pri nas boš dobil na napotnico v dobrih dveh mesecih, če pokličeš, morda kje še prej. Dvomim, da rabi tako nujno, konec koncev je to koleno, ne glava (sploh ker se gre za oba kolena in ne samo za eno).

Če že želiš plačat, pokliči na MRje, ki so ti najbližje, in vprašaj tudi za popust, če gre obe slikat.

Če ti to ne bo ustrezalo pa pokliči na hrvaško. Po možnosti vseeno vprašaj ortopeda, če lahko svetuje kater MR na hrvaškem/pri nas, da ne boš plačeval za slabo kvaliteto (ne niso vsi enaki). Večina ortopedov (vsaj tisti, ki delajo kaj samoplačnikov) je videlo MRje iz vseh mašin v naši okolici in ti bodo znali svetovat, če ne to katerega izbrat, ti bodo pa znali svetovat katerega ne izbrat.

(da ne boš razumel tega, da pravim, da imajo hrvati slabe, slabi so namreč tudi pri nas)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Še enkrat -
najprej preveri čakalne dobe, pri nas boš dobil na napotnico v dobrih dveh mesecih, če pokličeš, morda kje še prej.

Boš k. dobil... Kličemo dva dni za teto, najhitreje je bilo nekje čez 3 mesece na ptuju do sedaj...

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.043
3.557
113
41
Lj
Zahtevaj od ZZZS nazaj denar od obveznega zavarovanja in si plačaj samoplačniški pregled. To je edino fer.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

Še enkrat -
najprej preveri čakalne dobe, pri nas boš dobil na napotnico v dobrih dveh mesecih, če pokličeš, morda kje še prej.

Boš k. dobil... Kličemo dva dni za teto, najhitreje je bilo nekje čez 3 mesece na ptuju do sedaj...

Slovenj Gradec ima 72 dni čakalno dobo za MR skeleta.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem se letos ukvarjal z čakalnimi dobami za MR. Če piše 72 dni ni nujno da je temu tako, ko pokličeš. Na nekaterih klinikah je bilo tudi 3 tedne razlike od tistih objavljenih na spletu. Po vseh klicih je bila najkrajša na Ptuju...dobre tri mesece. Se pa spreminja iz meseca v mesec.