Maglite, se ne napolni več dobro

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Imam jo že kake dve leti, je skoz v uporabi. Par dni nazaj, se je nehala polnit, al pa ne napolni dost. Je mogoče sam baterija šla, ali polnilec. Ko se baterijo zatakne, se lučka prižge. Takale je moja.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
To je una s fiksnim akumulatorjem? Jeba, ne vem kako se toti menja
shocked-1.gif

Pa kr po dveh letih je že fuč
10.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
NI fiksna baterija, se menja. SAm me zanima, al bi šla baterija al polnilc. Če je že kdo mel to izkušnjo.
Drugač je pa to za en k.... baterija. Že nova zdrži dobre dve uri. Pol pa sam še manj.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja stara tehnologija, maglite je nasplosno zadnjih 10,15 let spal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ja stara tehnologija, maglite je nasplosno zadnjih 10,15 let spal.

kja misliš s tem?

Novejša tehnologija je pa kakšna?
evil.gif

Pač zdrži kolikor zdrži...notri je žarnica na nitko, ki e dokaj potratna. Zdaj če bi želel podaljšat čas svetenja pač zdaj (ko so crknile baterije) kupiš močnejše...pa bo svetila dlje.

Baterija sama pos ebi ej zakon. IN kot take ne rabi nobenega spreminjanja.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Baterija je res zakon. Lahko jo uporabiš še za kaj drugega (za kaj podpret
grin1.gif
). Sem enkrat mogel uporabit navadne baterije, Durasell, madona je to dolgo svetil, pa je že skor nehal svetit, a ni pa ni pokurlo baterij.
Sama baterija je zakon, lahko bi že naštimal na LED in boljšo polnilno baterijo.

OFF:
Je tut pripravna za udart kakega prepotentneža
evil.gif
. To je mogel kolega naredit.
Se pa šlovek kr mal userje, ko gre tip proti tebi s uno tadolgo, ki gre natri 6 ali 8 vložkov. Naj me nekdo popravi če se motim. Pa še ročko je mel za držat
evil.gif
. Ala pendrik.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.572
4.492
113
49
Na sončni strani ALP
Verjetno imaš že boge baterije. Sam imam več teh luči. Po daljšem času baterije nimajo več kapacitete kot na začetku.
Poizkusi nekaj ciklov polnjenja / praznjenja, tako boš baterijo spet spravil v boljšo kondicijo.
wink-1.gif

V skrajni sili, če to ne pomaga, bo potrebna menjava vložka...
rolleyes-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
mene bolj kot manjsa poraba pri navadnih zarnicah moti to, da hitro crkne. imel sem tri maglite baterije in dve petzl na navadne baterije in sem zarnice menjaval mesecno. ko sem sel taborit za dva ali tri tedne sem moral obvezno sabo vzeti se skatlo zarnic. da ne omenjam kako še hitreje crkujejo pri malce bolj "trdi" uporabi. poleg tega, resna podjetja k opisu produkta na svoji strani prilagajo se kaksne bolj uporabne informacije kot barva ohisja. ze tukaj se vidi komu so namenjene
evil.gif

zdaj imam fenix in zweibrüder. ze model v2 za avtokljuce sveti mocneje kot maglite na 2aa.. baterije pa nekaj let ze nisem menjal.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
zdaj imam fenix in zweibrüder. ze model v2 za avtokljuce sveti mocneje kot maglite na 2aa.. baterije pa nekaj let ze nisem menjal.

Kje se pa tele fenix in zweibrüder da dobiti/videti pri nas (oziroma katero preverjeno e trgovino uporabljaš)?

Lp,
Peter

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
V službi smo pred pol leta dobili maglite na LED, vendar ne na aku. ampak na bat. in jih še nisem zamenjal.
smile-1.gif

mag LED

Nazadnje urejeno:

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ali si sploh kupil prave rezervne žarnice?
MAG-LITE ima različne žarnice za različno voltažo, odvisno od število baterijskih vložkov v njej. Če vstaviš žarnico za manj voltov v močnejšo baterijo, ti bo kurilo kot za stavo, če pa v manjšo, pa samo brli.

MAG-LIT-kE so še vedno zakon!

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Verjetno je baterija. Sem učeraj upazil eno zanimivost. Ko prižgeš baterijo, najprej slabo sveti pol pa začne s polno močjo. Po parih minutah. Sej je to baterija šla po gobe, ne?