Magistrski študij - Academia

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Pozdravljeni,

imam name vpisat magistrski študij, ki ga izvajajo na Academiji. Gre za izreden študij, s katerim pridobis naziv magister poslovnih ved. Zanima me, če je mogoče obiskuje kdo omenjen študij na omenjeni šoli.
Rad bi slisal kaksne pozitivne oz. negativne stvari.

Hvala
wink-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Kakšno izobrazbo pa imaš trenutno ? Ker to je namreč bolonjski magisterij, ki je 7. stopnja - torej enakovreden stari diplomi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Aha, potem pa je vredu.
(samo preverjam, ali že slučajno kje nimaš 7. stopnje
grin1.gif
)

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
to ti je na ravni srednje poklicne šole-academia. ljudje ki niso mogli v parih letih narediti 1.letnika epf imajo tam povprecja 9+

na vkš celje pa baje učijo isti profesorji kot v sr. šoli (te iste ustanove)

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Vsekakor odlična odločitev. Po številu izpitov se ta program približuje VB inštitucijam kar kaže na izjemno kakovost programa.

Zakaj ne... Čeprav bi jaz raje poiskal soroden program na kakšni državni ustanovi. Nekateri v naši deželici še državne fakultete proglašajo za štale in hleve tako, da si lahko samo predstavljaš kaj ti bodo pridigali, ko boš kazal magisterij iz zasebnega zavoda.
wink-1.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
A zdaj se boš pa še ti name spravila?
grin1.gif

Poizkusim odgovoriti tako, da razgledana gospoda ne bodo užaljeni. Zato, ker sem nerazgledani, zaplankarski, kmečki fant, ki ne ve kaj se dogaja za najdebelejšo, rdečo črto zemljevida domače deželice in je ponosen na to, da lahko vsako jutro stopi v domačo štalco, nasuje (trenutno še) gensko nespremenjeni kravici svežega žita, in pomolze čebriček domačega, polnomastnega mleka. Po vrhu vsega pa je subvencija za "full-time" kmetovanje relativno dobra.
grin1.gif

Šalo na stran. Saj pa sva na istem. Že če primerjaš diplomante ljubljanske ekonomske fakultete napram mariborskim uživajo ljubljanski večji ugled kot mariborski. Kako kotirajo omenjeni napram raznim "Akademijam, Dobam, B2B-jem..." pa sama veš.

Iz vse kolobocije našega šolstva bo v roku nekaj let nastala takšna zmešnjava, da več ne bo pomembno s katere ustanove prihajaš ampak kaj dejansko znaš. Zato sem mu tudi tako odogovoril. Če je to tisto kar bi rad počel, če se mu sklada z urnikom sedanjega življenja, če ima ostale pogoje... zakaj ne? Za službo se bo tako moral drugače dokazovati/znajti in papir kaj prida ne bo prinesel.

Papirji z zlatimi grbi državnih univerz pa dišišijo po štali in ne po parfumu (tako kot tisti iz privat šol). Pri enih to še šteje.
smile-1.gif

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Hja, verjamem da je drugače če narediš mag. na recimo EPF-u drugače kot na kakšni zasebni ustanovi. Vendar sem mnenja, da cez čas ne bo več takega gledanja kje in kako, ampak znanje. Jasno pa je tudi to, da v praksi in na delovnem mestu je vse drugače.

Boljše pa vsekakor to, kot nič
smile-1.gif

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Če veš, da ti bo ta šola dala znanje - potem pojdi tja.
zmaga.gif

Če misliš, da je itak vseeno, ali ti šola da znanje ali ne - potem je pa vseeno, kam greš.