Magisterij

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Odločila sem se, da bom oktobra vpisala magisterij na EF. Ali se to splača ali ne, sem že vse pretuhtala in odločitev je padla, da grem. Problem pa je, ker izbiram med dvema popolnoma različnima smerema in bi prosila vsakega, ki ima kakršnokoli informacijo in izkušnjo s tem, da mi svetuje kaj bi bilo bolje.

Razmišljam med TRŽENJEM in POSLOVNO LOGISTIKO. Trženje mi je popolnoma logično, ampak se mi zdi, da je tega čisto preveč na trgu, poslovna logistika pa je težja, ampak jih je malo.

Kaj pravite?

Hvala za odgovore. Bi delila alte, pa jih mam čisto premalo. Talam ******

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Po mojem mnenju æe imaš sedaj narejeno kako turistiko ali FF ali FDV zakaj ne.

Če si pa že sedaj ekonomist se mi zdi pa brezveze.

Po mojih izkušnjah pa tudi selekcije ni več, važno da se denar pokasira.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj se ti zdi brezveze, če bi bila njena izobrazba diplomiran ekonomist?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
No glej punca ni napisala kakšno Računovodstvo, Revizija, Finance... kjer dejansko moraš kako enačbo znat okol obrnit.

Drugih jebivetrov, ki so najlažje smeri izbrali in se ve, da jih naredi vsak ki ima 5 minut extra časa jih je pa že preveč na trgu. Če ima pa zveze pa ne rabi mag imet narejen.

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
no za 5 minut ekstra časa bi tut jaz še kaj naredil, daj mi povej kje se da kaj v 5 minutah narest me res zanima.
Kje pa piše, da so računovodstvo, revizija in finance najpomembnejši? Ti ki jih je naštela so pomembni za prodajo izdelkov se ti ne zdi?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Jaz nisem rekel, da so najpomembnejši. Jaz sem rekel, da jih ne naredi vsak z levo roko ker je treba tudi kaj mislit.

Kakšen marketing pa se mi zdi, da bi tudi moja starama, če bi jo 2 leti učil, znala eno SWOT analizo in eno BCG matriko naredit.

Se brez veze, da razlagam ker vsak ve, da marketing ali turizem pač ne moreš po težavnosti primerjat s kakim bančništvom.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Vsak če le ima priložnost in seveda možnost it na podiplomski študij, bi tut moral it. Izobrazbe ti nihče ne more vzeti negelde na smer. Uspešno lahko študiraš samo v smeri, ki te veseli in ne v smeri, ki te ne veseli. Če uporabnico veseli to kar je napisala bi to tudi morala it študirat.
cheer.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
11.6. imas ob 18.uri na EF tudi informativni program za magistrski studij....

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Najprej: o EF prav nič ne vem, vse je slišano iz bolj ali manj gostilniških debat.

Osnovni problem magisterija na EF je, da je za tiste, ki so že dodpiplomca delali tam, brezvezen, ker so predmeti popolnoma enaki. Btw. smer trženje to sploh ni, ker sta trženjska ene dva predmeta. Skratka precej brezveze.

Btw., kakšen magisterij to misliš? A ni znanstevni magisterij na vseh normalnih faksih (kamor naj bi spadala tudi EF) ukinjen? Če ja, govorimo o bolonjskem magisteriju... Čisto tako, btw., ta je po zakonu izenačen s staro UN VII. stopnjo, in US RS je lani odločilo, da je za diplomatne VII. stopnje UN iste smeri, kot bi jo študirali na bolonjcu, bolonjski študij nezakonit oz. lepo rečeno, neumnost (ker isto smer izobrazbe in isto višino že imaš).

Toliko o tem. Upam tudi, da nisi pripravnica, ker bo potem z zaposlitvijo samo še večji križ. Če te pa zanima akademska kariera, je pa znanstveni magisterij izguba časa in pejt direkt na doktorat.
zmaga.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
91
28
Pri DOdiplomskem študiju na EF jaz nisem opazil kakšne velike razlike med smermi. Večino predmetov imajo vse smeri, razlikujejo se samo po parih predmetih. Pri podiplomskem mislim da je podobno...
Moje mnenje je, da če izbereš eno izmed teh dveh smeri, boš sigurno nekaj več zvedla o tej sami smeri, SAMO ne pa spet nekaj velikega, posebnega, tako da bi se jaz raje odločil za tisto, ki mi je bolj všeč predmetnik (to je pa odvisno od posameznika; lahko da ti je všeč tisto, kar je zelo lahko, ali pa tisto, ki te res zanima). Tudi ko boš enkrat dala magisterij skozi in boš šla delat, tista teorija (trženjska ali pa poslovna logistika) kaj zeloo veliko pomagat nemore. Verjetno nekaj malega že, samo spet odvisno od dela. Praksa je spet nekaj čisto drugega... Mislim, da je bolj pomembno, da se na faksu naučiš "ekonomsko" RAZMIŠLJAT. To se pa naučiš pri vseh smereh.

Tako, da ti predlagam, če še nisi, si poglej na EF strani predmetnik od obeh smeri in se malo pozanimaš o predmetih (če jih že ne poznaš, so tudi sami opisani... ker eni na faksu veljajo za "težje"; makro 2,3 mikro 2, 3, matematika 2, 3 ...) in se odločiš na to kaj ti bo bolj pasalo.

Na enem informativnem dnevu sem že bil, vendar takrat nisem kaj veliko zvedel. Več zveš iz spletne strani. Mogoče zato, ker se je bolonjski magisterij takrat šele začel. Zdaj pa traja eno leto in se verjetno že kaj več stvari ve.

Jaz grem verjetno na smer podjetništvo, ker sem dosedaj bil na tej smeri in mi je všeč. Si pa ne predstavljam, da bi imel dodiplomskega na EF-ju, potem pa šel na podiplomskega na FF, BF, MF ... Zakaj bi si naredil stvari težje, če so lahko lažje???

Samo ne komplicirat
smile-1.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Tudi jaz sem bila do sedaj smer podjetništvo, ampak se mi zdi, da je to preveč splošno.
grin1.gif

Glede težavnostne stopnje. Dvomim, da je poslovna logistika lahka, glede na to da je g. Bogataj nosilec 3 predmetov
uf-1.gif

Sama delam v logistiki in mi je precej jasna. Ampak trežnje mi je pa
srce-1.gif

Sicer pa je tako. Dokončano imam sedaj 6 stopnjo. Če grem na bolonjsko mag. imam potem 7. Menda se mi splača, al kako?
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Ali kdo ve, kako je zdaj z magisterijem, če sem diplomirala na EF po starem univerzitetnem programu...ali je bolonjski magisterij enak moji stopnji (VII.) oziroma, če hočem napredovat v stopnjah, "kam naj se obrnem" (znanstveni magisterij???). Danke.

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
Jups...če si diplomirala po starem programu in greš delat podiplomca po novem bolonjskem programu (ostanejo ti 4 izpiti za naredit) na stopnji izobrazbe ne pridobiš nič.

Znanstvenega magisterija pa se mi zdi, da ni več in da je letos bla zadnja generacija (vsaj tako sm jaz slišal). Sicer ti pa itak vse podrobnosti povejo v referatu.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Po novem greš lahko direktno na doktorat. Se pravi, če narediš uni 7.stopnjo, spustiš magisterij. Ne vem pa kako je pri dr.. A je to velik za plačat al ne. Verjetn ne bom nikol do tja pršla
grin1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kaj pa če narediš VSŠ po bolonjeskem, greš lahko tudi na magisterij?
verjetno moraš opraviti še kaj izpitov?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kdo ve ne da se mi iskat...

Se da iz bolonjskega mag. iti na FM v kopru.. Oz. kakšen program?

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Ali kdo ve, kako je zdaj z magisterijem, če sem diplomirala na EF po starem univerzitetnem programu...ali je bolonjski magisterij enak moji stopnji (VII.) oziroma, če hočem napredovat v stopnjah, "kam naj se obrnem" (znanstveni magisterij???). Danke.

Nima smisla iti delat še bolnjca. Več preberi v mojem postu malo zgoraj.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
kaj pa če narediš VSŠ po bolonjeskem, greš lahko tudi na magisterij?
verjetno moraš opraviti še kaj izpitov?

Če končaš visokošolski program po bolonci 1 lahko greš direkt na magisterij 2 stopnje brez kakih novih izpitov. (vsaj tako imamo mi na FM najprej sem končal dodiplomca pol pa podiplomca.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
KSZ

Ce diplomiras po starem sistemu in zelis nadaljevati po bolonjskem magisteriju, potem naj opozorim, da v vsakem primeru moras placati solnino, redno ali izredno tukaj ne steje popolnoma nic.

Nekdo je omenil doktorat, vse lepo in prav, vendar je selekcija zelo velika. Ce nimas ravno super ocen potem vsaj upam, da imas fantasticna priporocila. Ni tako lahko priti na doktorat.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
UUU, zihr si bil včeraj na informativcu.

No, jst sem bila in moram priznat, da bi bila lahko predstavitev malo bolj zanimiva. Tiste posamezne predstavitve smeri pa so bile super. Jaz sem bila pri Tajnikarju. Dobro zna prepričat, ni kaj
grin1.gif