Magic Lantern

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
a je že kdo to probal? custom firmwire za canon... nimam canona, ampak drugače bi probal... :S
če ma kdo kaj stika s tem... mogoče kdo pozna kaj za sony a100? edino kar pogrešam je, da bi continues shoot delal s 1 ev al kaj je in da bi jih naredil 5. sedaj naredi 3 po 0,3 ali 0,7 razlike :S

lp

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Kolikor vem, za Sony-je kaj takšnega ne obstaja.
Bili so le popravki firmware-a za posamezne aparate, kjer se je popravil tudi razpon (a700), žal pa za tvojega tega popravka ni.
Pa naj te to ne žalosti preveč, ker je omenjeni ML pravzaprav 'hack' programa v aparatu in je že marsikomu šlo potem kaj narobe.
In jim je propadla garancija, vsaj tako se da prebrati na nekaterih forumih.
Če iščeš možnost večjega razpona zaradi HDR-a, pa je rešitev (večkrat preskušena) drugje: z 0.7 posnameš vsaj 3 RAW-e in jih konvertiraš na 1.0 EV, lahko tudi malo več, vendar se potem izgubljajo detajli. Na ta način dobiš potem uporabne jpeg-e za izdelavo HDR-a Eksperimentiral sem tudi z popravki v +/- 3EV in to v petih jpeg-ih, vendar rezultat zelo malo odstopa od tistega z +/- 1 ali 2 EV

Če pa iščeš druge opcije, ki jih Canonašem nudi ML, pa verjetno ne bo šlo. Sony-jevo programje je zaščiteno (encrypt) bolj kakor kačine noge
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Resno.
Sicer sedaj debate ne uspem najti, bila pa je na Dpreview (ali pa morda na Slo-foto, DVX ?) pred kakšne pol leta...
Menda se občasno zruši programje in je treba to reševati z odstranitvijo baterije, včasih tudi z novo inštalacijo.
Sicer pa sam nimam izkušenj s takšnimi zadevami.
In razumljivo: če si zadovoljen in nimaš problemov, super!
Kako pa je z garancijo? Ali drži, da servis ne prizna garancije aparatu, ki je imel, ali pa še ima naložen ta hack?

JMR

Fizikalc
1. nov 2008
101
30
28
Slovenija
Pred eno uro sem naložil Magic Lantern na svoj Eos 50D.

Preiskušal 5 minut in sem, za zdaj, impresioniran. Moj 50D lahko snema filme v ločljivosti 1080p (brez zvoka)!!!

@mcn:

Posodobi firmware za svoj 60D na zadnjo verzijo, formatiraj spominsko kartico, downloadaj zadnjo zip verzijo ML za EOS 60D, odzipaj datoteke direkt na root direktorij na kartici. Nato premakni nastavitve na kameri na manual (M), pojdi v meni, poišči "posodobi firmware", klikni na posodobitev in ti bo fotoaparatovo programje samo našlo datoteke od ML in zadevo nadgradilo (pojaviti se ti mora ČB zaslon z nadgradnjo ML). Ko se zadeva naloži, ugasni kamero in jo spet prižgi. Do menujev za ML dostopaš preko ikone za določanje točk fokusiranja ali preko ikone INFO.

LP JMR

Nazadnje urejeno:

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
no, kako pa pol izbrises ML, ce slucajno gre stvar k hudicu? preprosto formatiras kartico in je aparat na original fwju nazaj?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Will it work on a 7D?

7D being reverse engineered
Added by Autopilot
Short answer: Not yet. work was being done on producing a Magic Lantern image for the 7D. Currently we can generate signed firmware images and have dumped the 7D's ROM for analysis, but we do not know how to hijack task execution on the Master/Slave (2 headed) DryOS instances. Details here: 7D support

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
nič, absolutno nič, ker se mi je 7ka prašla, ker sem šaltal na 1D mkii

pri videu pa trenutno kaže da je 60D z ML leta pred 7d, IQ pričakujem isti, tako da bomo vidl

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
@WhiteCell: če sem prav razumel komentar, ki ga je zapisal Dj_Beat, ML ostane kompletno na kartici in ne spreminja programa v aparatu? Zakaj je potem sploh potrebna procedura, ki jo je opisal JMR? In ali to pomeni tudi, da na servisu z garancijami ne bi komplicirali, ker v programu aparata ni nič spremenjenega?

Sprašujem čisto iz firbca, ker mi je jasno, da za svoj aparat tega ne bom dobil.

LP

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
imaš dve možnosti laufat ML če jaz prav zastopim, avtomatsko in manualno... avtomatsko, nekako porpavi firmware ML zalaufa v primeru da je na kartici preko autoexec.bat fajla ( al neki podobnega) ...tako imam jaz, se pravi če imam na kartici ML mi ga avtomatsko naloži, če ga ni, ga pač ne naloži... domnevam da tukaj nekako poseba v firmware, ker original nevem če bi kar tako delalo hehe,

druga opcija je sprotno nalaganje ML (to nisem oprobaval) a kolikor mi je znano tukaj nič ne posega v originalen FW..

lahko se pa motim hehe