MacOS Safari ter izbira certifikatov?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
LP! Na Macbooku sem se odločil da poskusim Safari (zaradi manjše porabe baterije) in se že cel dan zafrkavam z spletno banko in certifkati. Certifikate sem uspešno namestil v Keychain sedaj pa nastopi sledeča težava. Instaliral sem 2 sigenci za 2 različni fizični osebi ki pa uporabljata enako spletno banko (torej enaka banka). Težava je v tem da ko grem v spletno banko mi avtomatično ponudi zgolj en certifkat, nikakor ne mi ne vrže opcije da lahko izberem enega ali drugega. Oba certifikata sem nastavil na Allways Trust v vseh kategorijah tako da se mi res ne sanja zakaj Safari ne pošteka da sta oba certifikata namenjena tej spletni banki in nimam pojma zakaj mi ju ne ponudi... hvala!

PS:. Ponudi mi pa tisti certifikat ki sem ga po vrstnem redu prej namestil v Keychain Access...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zanimivo, če pa grem v opcijo New Private Window in tam izberem vhod v spletno banko pa mi lepo ponudi oba certifikata kjer izberem tistega ki me zanima...

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Ko smo že pri certifikatih...

Nikakor mi ga ne uspe inštalirati na novo windows kišto, oz. ga inštalira vendar zahteva geslo.

Ko sem ga izvozil iz firefoxa z geslom, sem potem tudi tukaj poizkusil inštalirati sistemsko in vpisati isto geslo in nikakor ne gre.

Če ga uvozim direktno v firefoxa mi isto zahteva geslo ga vpišem in normalno prime, vendar mi potrdila noče zaznati pri vstopu v spletno banko, torej ne deluje.

Mogoče ve kdo, kako se stvar reši?

Hvala

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ko smo že pri certifikatih...

Nikakor mi ga ne uspe inštalirati na novo windows kišto, oz. ga inštalira vendar zahteva geslo.

Ko sem ga izvozil iz firefoxa z geslom, sem potem tudi tukaj poizkusil inštalirati sistemsko in vpisati isto geslo in nikakor ne gre.

Če ga uvozim direktno v firefoxa mi isto zahteva geslo ga vpišem in normalno prime, vendar mi potrdila noče zaznati pri vstopu v spletno banko, torej ne deluje.

Mogoče ve kdo, kako se stvar reši?

Hvala
Nimaš privatnega dela ključa. Ko si nameščal cert nisi označil da je private key (zasebni ključ) izvozljiv. Ali pa ko si izvažal to nisi označil.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Zapomnite si za večne čase. Ko dobite certifikat, ga je potrebno najprej zapečti na CD disk ali dati na neki ključek in to imeti lepo shranjeno v omari. Tako boste imeli še najmanj težav.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Go to Keychain. In all items search for the website with a problem and an identity preference entry should appear. Delete that entry

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm res pomaga ampak zgolj prvikrat ko zaženeš znova Safari, takrat mi res ponudbi na spletni banki oba certifikata, ko pa se vpišem z enim izmed teh dveh not in zapet zaprem Safari in grem zopet v spletno banko mi avtomatično določi tistega s katerim sem se pred tem vpisal... Torej bi moral vsakič ko se hočem z drugim certifikatom vpisati iti v Keychain in brisati tiste zadeve? Potem je res enostavneje da grem v New Private Window in me vedno vpraša za obe opciji...

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Delajo pod predstavko ena oseba en account na macu. In potem ne težijo z izbiro certifikata vsakič.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Hmmm res pomaga ampak zgolj prvikrat ko zaženeš znova Safari, takrat mi res ponudbi na spletni banki oba certifikata, ko pa se vpišem z enim izmed teh dveh not in zapet zaprem Safari in grem zopet v spletno banko mi avtomatično določi tistega s katerim sem se pred tem vpisal... Torej bi moral vsakič ko se hočem z drugim certifikatom vpisati iti v Keychain in brisati tiste zadeve? Potem je res enostavneje da grem v New Private Window in me vedno vpraša za obe opciji...
Zapreš Safari ali samo zapreš okno od Safarija?

Mene za banko recimo vedno vpraša in se identity preference ne nastavi sam od sebe oziroma polje preffered kaže not available.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Nima veze ali ga samo zaprem in kao laufa v ozadju ali dam prav "closed". Vedno mi avtomatsko vrže zgolj en certifikat. Saj pravim, če pa dam New Private Window pa me vpraša katerega bom izbral.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Ja če se enkrat shrani identity preference, je vrjetno res vseeno ali ga komplet zapreš ali ne. Ampak očitno ni nujno, da se shrani, ker mene vedno vpraša za banko, nisem pa nikoli raziskoval od česa je to odvisno.

Podobne teme