Macbook PRO + Win + Igre = ????

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Eno vprašanje , če kupit novega Mac-a PRO, z naslednjo specifikacijo, bo delal COD MW3 in pa Battelfield zadnji brez problema ali ne? Preko zunanjega LCDja seveda.

Macbook PRO 15"
i7 2.4 GHZ
8GB ( lahko tudi 16GB če je potreba) RAM-a
Radeon HD6770M 1GB
256GB SSD disk
...

Vse igre bodo verzije za Windows,tako da koliko sem uspel prebrati,je potreben bootcamp. Mac-a si še nisem lastil, zato prašam, da mi nebi bilo po nakupu žal. Sam operacijski sistem mi je super,vendar bi pa želel tudi te dve igre ( in kasneje še kakšno novejso) igrati brez težav.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Igral Battlefield na istem Macbooku (z izjemo SSD in 4GB RAMa), delovalo je pri polni resoluciji (ekrana) in vsi detajli na full, brez padanja fpsjev. Če se ne motim ima COD bolj kot ne iste zahteve...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zadnjo verzijo? Na kaksni resoluciji si pa igral? Se bi dal to kej sprobati?
No to je že spodbudna novica.

Alternativa nakupu je pa tale DELL
Intel Core i7 Processor 2860QM (2.50 Ghz, 8MB, 4C)
Memory : 8192MB (2x4096) 1600MHz DDR3 Dual Channel
Hard Drive : 250GB SSD
Graphics : 3 GB NVIDIA GeForce GT555M
...

Zdej je pa ena velika dilema, namreč Mac OS mi diši zelo, samo tudi tale DELL ima zavidljivo konfiguracijo...

17758-icon_confused.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Da si malo sposodim temo:
Kaj pa MS Visual Studio dela v emulaciji Windows okolja na Macih? Recimo prevajalnik za c#? Pa MS SQL in podobno?
LP!

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Igral sem Battlefield 3. Resolucija je bila 1440x900 (native na 15"), nisem ga pa priklapljal na TV, ker še nisem imel DP-HDMI kabla. Sprobat ti žal ne morem dat, ker sem imel tega meka na posoji, na mojem MBP 13" pa ne delajo novejše igre.

Glede DELLa, hardware je super, ampak... jaz sem na OSX cca. pol leta, ma ni šans da grem nazaj na windowse. Ne uporabljam računalnika samo za filme in internet, tako da se nisem odločil samo na podlagi videza, ampak na podlagi samega delovanja in uporabniške izkušnje. Raje imam star Macbook, kot nov PC. Odločit se moraš sam, če si pripravljen dati tiste ekstra evre za Meka, ampak če je tako kot praviš, da ti OSX diši, potem ne moreš zgrešiti.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Sam se ne ukvarjam s programiranjem, tako da ne poznam točnega delovanja programa, ampak bi rekel da 100% dela. Zakaj ne bi? Glej, da imaš dosti RAMa in daš virtualcu čim več jeder na voljo.
Seveda, če delovanje v VM ne bi bilo zadovoljivo, še vedno ostane BootCamp opcija...

Tukaj je nekaj napisano: Visual Studio on Mac

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Dela brez problema. Jaz uporabljam VMWare Fusion. Je pa tako da lahko bootcamp particijo uporabiš kot virtualno mašino. Se pravi windowse zaženeš virtualno, ali pa rebootaš v bootcamp in imaš native windowse kot na vseh ostalih prenosnikih.

Tudi igre delajo toliko kot je zmogljiva grafična kartica. Kar lahko razbereš iz benchmarkov na internetu.

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18

Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Igral Battlefield na istem Macbooku (z izjemo SSD in 4GB RAMa), delovalo je pri polni resoluciji (ekrana) in vsi detajli na full, brez padanja fpsjev. Če se ne motim ima COD bolj kot ne iste zahteve...

Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Igral sem Battlefield 3. Resolucija je bila 1440x900 (native na 15"), nisem ga pa priklapljal na TV, ker še nisem imel DP-HDMI kabla. Sprobat ti žal ne morem dat, ker sem imel tega meka na posoji, na mojem MBP 13" pa ne delajo novejše igre.

daj ne pretiravaj
rolleyes-1.gif
Ta grafa na resoluciji, ki si jo napisal na najvišjih nastavitvah (ultra, 4xAA) komaj da premakne sliko, kaj šele, da bi bilo igralno. Sem na hitro preletel youtube in folk s to grafo in i7 dobi tam 25-30 fps na high nastavitvah, na medium-high je pa zadeva že igralna.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Prav, ce ti tako pravis, potem pac ne dela. Jaz vem kaj sem igral... Ce bo se na voljo, bom posnel...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Glede na rating grafe ti lahko 100% zatrdim, da je temu tako. Plus tega nisi edini z to grafo na tem svetu in se tudi kakšen filmček najde na youtube kjer folk žene Battlefield. Nežno klikni in se čudi od kje tebi dela cca 200% bolje kot ostalim.

Edino kar nisem našel pa je kakšen članek o vplivu apple logotipa na ohišju na delovanje grafe. Glede na to kar ti trdiš, bi se dalo razbrati, da jabuk povzroči hudo, hudo močan pospešek.
sprasujem se.gif