Macbook PRO vs. AIR?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A zaradi pregrešno dragega netbooka je bilo treba odpirati dve temi? Poglej si vse teme, ali je bolje kupiti netbooka ali klasičnega laptopa. V končni fazi je bilo vedno jasno, da so to jabolka in hruške. Edina primerjava v tej temi je med obema 13'' modeloma, ampak tam je tako ali tako vprašanje samo, kako globoko si pripravljen seči v žep (700 EUR za Pro-ja in 1500 EUR za Air-a).

Tako ali tako pa so argumenti v teh debatah vedno enaki:

Največja prednost: to je Apple-ov proizvod.
Največja slabost: to je Apple-ov proizvod.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Cena, drugačen (in včasih nezdružljiv) OS. Potem pa se slabosti verjetno končajo. Prednost? Kvaliteta izdelave (čeprav bo navaden laptop za tak dnar enako kvaliteten), stabilen OS (Win 7 je enako stabilen).

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
A bi lahko prebrali naslov prosim, človeka zanima razlika med dvema jabukoma.

Razlika je edino v uporabi, če veliko potuješ in rabiš mašino za vsakodnevne zadeve - mail, net, kakšen dopis, malo muzike.. je Air idealen. Če rabiš za bolj statično delo z več programi, potem PRO. To je to.
Moja ima AIR, ker veliko okoli hodi, meni pa je celo iPad dovolj in še celo bolj priročen.

BTW, Alan Ford kolekcija na iPadu je odlična za na letališča, samo ljudje malo čudno gledajo, ko se režiš ob branju (stotič iste epizode).

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Točno to. Zanima me primerjava.

A na Air-u ne morš imet tolk programov?

Malo me skrbi flash pomnilnik, ki baje ni tako stabilen. Glede teže - 13 inčni Air je 1,3kg, 13 inčni Pro pa mislim da 2kg. Tudi ni toliko razlike po mojem.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Flash naj te ne skrbi, dela čist OK. Zakaj ne bi mogel imeti toliko programov, kot na PRO? Edina omejitev je prostor in morda hitrost procesorja, pa še to ni ne vem kaj. Jaz bi reskiral 4GB rama.
Če veliko nosiš mašino na rami, verjemi, da se pozna razlika v teži.

Še enkrat, dobro razmisli, za kaj, kdaj in predvsem kje boš računalnik uporabljal. Na osnovi tega se potem odloči.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Prav imaš. Ko grem v zda, bom pač šel v apple store in si vzel mal časa, da si oba ogledam in preizkusim.
Morda me prepriča Pro ali Air. Če me bo air, pa bom zagotovo vzel boljšega iz ponudbe (pride toliko kot pro cenejši).

Je pa res, da ima Pro boljšo baterijo, pa osvetljeno tipkovnico...

Kako pa deluje zvok (glede na to, da sta pri 13 inčnem Pro in Airih zvočniki ob strani)?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Air čisto normalno prebavlja flash, 1080 hd in vso ostalo navlako. Saj je not čisto navaden laptop - zadnja generacija ima 1.86 dual core, geforce 320m, 2gb ram...

Če imaš dnar za njega - go for it! Pač nima optične enote, ampak to je dandanes tako ali tako izginjajoč medij.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj za vraga bi dandanes kdo potreboval ethernet v prenosniku, ko so pa routerji po 20 eur. Optično enoto pa lahko dokupiš zunanjo.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kak bi pa v teh par mm debel laptop še cdrom spravil? Meni ni niti jasno kak so procesor not stlačli
tongue-1.gif

Pri zadnji verziji pa dobiš zraven USB -> LAN adapter.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Zakaj za vraga bi dandanes kdo potreboval ethernet v prenosniku, ko so pa routerji po 20 eur. Optično enoto pa lahko dokupiš zunanjo.
hysterical-1.gif
na hitro: wifi ne vleče vsepovsod, ethernet je veliko hitrejši, krmilniki imajo ponavadi wired ethernet komunikacijo, v firmah kjer delam nimajo wifijev, ...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
sicer nisem uporabnik ampak: če bi jaz izbiral bi izbral pro, ker sem mnenja da je air igračka

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj, ker nima Etherneta? A nisi ravno ti enkrat razlagal kako delaš z netbookom, ker ti je običajni laptop prevelik?
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
152254-mba_software_reinstall_drive.jpg

Zraven dobiš USB ključek, kjer bo gor inštalacija operacijskega sistema.

Kar pa se tiče opustitve etherneta in optične enote - it was about time. Kdo sploh še snema DVD-je?!?! 4GB je
hysterical-1.gif
dandanes.