Na mojem Macbooku se po čiščenju z namensko krpo (mislim taka za steklo čistit) in čisto vodo - pol krpe rahlo zmočim in potem s suhim delom pobrišem - pojavlja vedno več "lisastih" (marmornatih) delov. Stvar je opazna pri ugasnjenem ekranu in gledanju pod kotom.
Saj me pretirano ne moti, ampak zgleda pa šlampasto. Kaj je vzrok in kako odpraviti to?
tudi pri meni je tako, a se mi zdi, da je to posledica tega, da ko je komp zaprt, prideta v stik zaslon in pa tipkovnica, slednja je mastna in se to prenese na zaslon.
kolega je pogumno čistil s steleksom (tudi sam sem to počel od začetka lastništva), dokler se mu celotna plast antirefleksa ni snela oz. razkrojila, če sem ga prav razumel. tudi sam sem zaznal manjše vdolbinice, in verjetno je bila to posledica steleksa. od takrat čistim s papiratimi robčki in krpicami iz mikrovlaken - papirnat robček namočim samo toliko, da je komaj vlažen potem pa obrišem s krpico. spotoma, ko je komp še ugasnjen, s suhimi papirnatimi brisačkami še tipkovnico obrišem. sicer so ti odtisi kar trdovratni in se kar namatram, plus, da je problem, da je mogoče 2-3 dni ok, potem pa jovo na novo.
bom pa vsekakor preveril, če gre to pod garancijo ...