MacBook 2008 letnik

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,
vem da gre že praktično za old timerja in imam malo problemov z iskanjem informacij po netu ravno zaradi tega... kolegica bi kupila, rabljenega (ampak je, če odštejemo baterijo, as-new). Gor je OSX Leopard in basic aplikacije. Nikjer ne najdem podatkov, katera je zadnja uradno podprta verzija OSX-a, ki gre gor? Našel sem, da se ga da spravit na Liona, če upgradaš ram, ampak če hočem pa gor spravit pa vsaj Snow Leopard, pa to naredim kako? Na applovi strani se da kupit samo Mountain lion?
Mogoče kdo ve, kako preverit, katera verzija office-a in katera verzija photoshopa bo še šla na ta hw?

p.s.: torej, gre za MacBook 4,1 white, 2.1GHz, 1GB ram, 120GB disk, koliko se vam zdi sprejemljiva cena?

Lp
Peter

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz bi dal kvečjemu 350€, pa še to se mi zdi preveč. A je problem budget al kaj drugega? Jaz sploh ne bi kupoval tako starega laptopa samo zato, da je japka gor.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Prodaja njen stric za "prijateljskih" 200-300€. Jst sem že v štartu rekel da hja, mogoooče 200€...

Hec je samo v tem, da bi rada neko alternativo za 9'' acerja (atom), ki ji še samo nekaj na pol dela. Gre se za to, da je 5 let star komp v skoraj novem stanju, ki bo delal hitreje kot njena trenutna igrača. Kar me zanima je samo to, kako je s kompatibilnostjo OSja in SWja glede na HW?

Lp

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Da se naložiti Mac OS X Lion (Mountain Lion ne dela, ker zahteva native 64bitne driverje za grafično, če se prav spomnim), vendar naj bi imel uradno pred tem naložen Snow Leopard (licenčno gledano), potem pa lahko uradno iz App Storea kupiš in naložiš Liona. Lahko pa si narediš bootable USB z Mac OS X Lion inštalacijo (naprimer po teh navodilih) in nato izvedeš clean inštalacijo. Druga vrjanta je, da popraviš nek file in lahko upgredaš tudi iz starejše verzije, ker tehnično gledano ni ovire, je pa vrjetno vseeno najbolje narediti clean install. Inštalacija se dobi tudi na pašnikih ampak to je že druga zgodba....

Kar se tiče Office in Photoshopa, pa ne vidim ovire, da ne bi delova zadnja verzija za Mac OS X.