Mac OX Leopard in hackintosh

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če maš srečo bo delalo brez problema. Če maš malo manj sreče, se boš zajebaval z driverji, preden boš našel prave, če jih sploh boš. Če pa nimaš sreče se pa sploh ne bo bootal installer, ti bo sredi instalacije zmrznilo vse ali pa vrglo kernel panic. Ob boot-u boš imel črn ekran.

To nekako sem dal vse skozi. Na Prenosniku sem ga sicer usposobil, samo sem moral onemogočiti eno jedro procesorja, ker na točno tem mojem Dellu zmrzne, če sta aktivna oba jedra. Driver za grafično je sicer prepoznalo, ampak so za isti čip vsaj trije različni driverji. Jaz imam seveda najbolj redkega, ki sem ga komaj našel, pa še tista stran je sedaj down, tako da če izgubim lokalno kopijo sem v *****. Drugače pa dela BP.

Na desktopu se pa sploh ni hotel bootati. Ko sem patchal bios, da se je bootal, je pa sredi instalacije vrgel kernel panic (Mac-ov ekvivalent BSOD).

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
malo sem brskal za kakšno listo kompatibilnosti z Kalyway...pa nisem nič našel.....ker če bi vse pofočkal...bi probal...kaj bi blo v najlabšem primeru ? format pa winse gor ? al lahko kaj BIOS zjebe ( nevem sicer na kakšen način)

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V najslabšem primeru si samo bootloader prepišeš in moraš potem z instlacijskim cdjem od windows restorat. Še si seveda particij po pomoti ne pobrišeš.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Najprej windows. Windows ti prepiše bootloader in potem ne moreš bootat OSX. Postopek naj bo sledeči:

- naredi dve particije
- na aktivno na instaliraj windows.
- drugo particijo nastavi za aktivno (jaz uporabim parted magic)
- instaliraj OSX. Ta bo naredil dual boot, samo windowsi ne bodo hoteli bootat.
- particijo od windows označi kot aktivno
- z instalacijskim CD/DVD od windowsev restoraj bootloader.
- spet nastavi particijo z OSX kot aktivno. Sedaj bi morala oba sistema bootat iz chameleona.