Mac mi šteka

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
In kaj šteka na Macu?

Microsoft office.
bonk.gif
Pravkar zgubil pol ure dela, ker je freeznilo vse skupaj, česar ni videt pri ostalih programih. Pa ni prvič...je že večkrat, tako excel kot powerpoint, kot outlook.

Kako se obnese tista "osx office", ki ni od microsofta?

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Bolje 100 X bolje in ne usuva se IWORK je zakon sam se je pa treba privadit.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Nekompatibilen z večino sveta, Numbers pa neuporaben in obupno počasen (tabelco, ki mi jo Excel odpre v cca 5 sekundah, Numbers odpira minuto in več (Open Office pa kakih 10 ai 15 sekund). Pa če si vajen makrov v tabelah, pozabi. iWork tega ne pozna in potem seveda nič ne dela.

Powerpoint vs Keynote: če si 110%, da boš kar narediš v Keynote vedno predvsjal iz Keynote, je čisto OK. V vseh ostalih primerih je nauporaben, ker se večina stvari podre. Z oblikovanjem v Pages vs Word je enako.

Kateri Office imaš? Glede na to, da omenjaš Outlook ugibam, da imaš 2011. Imam ga od prve bete naprej, nikoli problema. Imaš nameščene popravke?
Kaj sploh zmrzuje oz kako?

2004 je delal OK, 2008 precej problemov, 2011 dela ko avion.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
še ena trapasta ideja: a si pognal repair disk permissions ? Lahko samo da so se ti usul.

lp Avi

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Saj iWork lahko sprobaš, potegni si 30 dnevni demo ki je free, pa boš videl kak izgleda
smile-1.gif

Meni se je sicer zdel simpatičen, ampak zaradi kompatibilnosti nisem nikol naredil prehoda. Že to da na enem projektu delaš z macom in PCjem je problem ker na različnih platformah stvari drugače izgledajo... Probal sem tudi open office ampak mi ni bil dovolj (prešvoh kopija excell-a).
Tudi ideja da prečekiraš disk ni slaba: Disk Utility->Verify disk

Lp
Peter