Luč v kabini

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Mam accenta L 96 in se mi v kabini ne prižge luč, ko odprem voznikova vrata. Če odprem sovoznikova dela normalno.Zamenjal sem stikala, pa še vedno ne gori. Edino alarm za prižgane luči je prisoten, ko so vata odprta, pa tudi opozorilna lampica za odprta vrata ne sveti.

Kakšna ideja?
Hvala in lep pozdrav.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.361
5.651
113
Egonislaw luč je sam ena...če dela na desnih bi mogla tud na levih!

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Če je bil alarm za luči naknadno vgrajen, predvidevam, da je slabo vgrajen. Čist tako kot laik...

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Alarm za luči ima serijsko. Piska ko so vrata odprta. Nič se ni delalo v zvezi z elektriko v vratih.

Nazadnje urejeno:

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Verjetno imaš težavo na stiku vijaka oz stikal (ne vem točno kaka je izvedba) s karoserijo. Poskusi očistiti rjo okrog zo v luknji kamor pride stikalo. Drugaq možnost je prekinjen kabel od omarice z varovalkami do stropne lučke, kajti če alarm za prižgane luči reagira na odpiranje voznikovih vrat, je kontakt stikal s karoserijo dober. Če si malo avtoelektričarja (beri imaš "problampo" oz. instrument, lahko ohmsko preveriš stik med stikalom in lučko.

Sam bi preveril tui kontakte na lučki sami, ker ima slabe izkušnje z zamakanjem skozi razne antenske priključke ipd pri starejših avtomobilih.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Problem rešen. Poklical na servis, majster razložil, jaz popravil.

Problem je bil z diodo, ki se nahaja pri varovalkah. Grem na kolena, prebrikam doido in luč spet gori.
Pozdrav in hvala vsem za nasvete.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
super da si zrihtal.
jaz sem tio namreč lih hotel predlagat, da hodi pri sovoznikovih not pa ven
grin1.gif

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
super da si zrihtal.
jaz sem tio namreč lih hotel predlagat, da hodi pri sovoznikovih not pa ven
grin1.gif

Mah sej nea bl problem vun it. K sm hoto nut se vsedet, nisem zica našo v temi. Sm se parkrat kar na zadni zic vsedo.
LP