lte simobil

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Se ve kdaj bodo kaj nadaljevali z izgradnjo omrezja? Drugace bom v kratkem sem na Telekom. Pac lte nujno potrebujem.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
si.naip... Ping na 3g je tak da prekinja sto na uro...
wink-1.gif
IN če že boste računali 5 eur na mesec za lte potem dejte malo zadevo razširiti.....

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
nikoli nisem imel potrebe, da bi za si.naip rabil lte,..res pa da zadevo uporabljam bolj malo,..
omrežje pa se nadgrajuje kar naprej,..
l.p. b

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Poskusi z 3g pa boš videl da ne gre.. žal... ping preveč skače da bi bilo uporabno... Kakšen okvirni termin, kdaj bo Koper pokrit z LTE? VSaj približno...

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Heh, tipičen odgovor: tega jaz ne rabim, zakaj bi pol ti?

KdoZ, pojdi k tistemu, ki ti za tvoj težko prisluženi denar da največ.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
ja. telekom neomejeni paket za 23 eur bo kar ok...

Pozabil si napisat, da je to cena za naročnike Siola, če nisi naročnik je cena 35 €, in da v naročnino LTE ni všet, in se plača posebej.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
O Si.naIP in 3G signalu imam jaz takšne izkušnje. Lani sem na Hrvaškem to storitev dnevno uporabljal na EDGE (2G) signalu in še to ni bil poln signal. Naj ti povem, da je delovalo povsem zadovoljivo, mogoče kakšna sekunda zamika, ampak je pa bilo to to. Kvaliteta zvoka zelo dobra in tudi stabilnost OK. Tako da ne vem, zakaj se potrebuje LTE za to. Že 3G je overkill. Seveda pod pogojem, da je povezava OK.

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Jaz sem glede tegale lte omrežja kar malce skeptičen. bomo videli kaj bo po novem letu
smile-1.gif
Predvsem kakšne bodo kaj cene...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Če smo iskreni noben LTE ne potrebuje nujno, je pa prav, da operater to storitev ponudi kot del paketa prenosa podatkov, ne glede na to po kaki poti so prenešeni. Operater je tisti, ki more nadgraditi omrežje in to z denarjem od naročnin. Če bomo se pa šli zaračunavanje vsake novodobne storitve, pa se bomo premikali počasi in z velikim zaostankom v tehnologiji, kaj se pa zgodi s tako firmo pa vsi vemo. Mogoče res ni zaračunavanje LTE vzrok, je pa način sigurno tak, ki ne pelje nikamor. Kot uporabnik hočem je moj cilj naprimer:
a) prenesti 5GB podatkov na mesec preko mobilnega omrežja (ko nisem doma), zaračunajte mi prenos teh 5GB (če jih bom porabil ali pa ne, naj plačujem moj max podatkov, da firma ve kakj more uporabnikom zagotovit) po NAJHITREJŠI POTI KI JO PONUJATE (LTE), če mi ne boste tega ponudili bom pač šal drugam, kjer mi to bodo ponudili
b)prenesti neomejeno količino podatkov (oziroma definitivno več kot 30GB na mesec) preko fiksne lokacije v domeni mojega doma po neki zagotovljeni MAKSIMALNI HITROSTI (naprimer 50 Gbps)

Tehnično gledano to ne bi smel biti problem za nobenega od operaterjev, ker nadgradnja omrežja pač more biti del osnovnih stroškov podjetja, pa če je to optika ali LTE.

Vem, da je moj pogled precej futurističen, a tako bi bilo OK za obe strani. Plačevanje nekih takih storitev pa je molzenje organa.

Problem je ker v Sloveniji ni prave konkurence, tušmobil je itak hec (vprašanje kdaj bodo sploh uvedli LTE, omrežje je znotraj blokov porazno tudi v velikih mestih, hitrosti prenosa so slabe že na 3G, na klicnem centru in po njihovih trgovinah doživljam zgolj in samo arogantno obnašanje, pojma pa nimajo o tem kaj sploh delajo, pa še še še.), ponujajo sicer v redu pakete za ugodno ceno, a kaj ko so v ogromnem minusu, se pravi na dolgi rok bo to težko. Mobitel in Simobil sta pa oba draga, nekega rivalstva med njima ni, bolj kot ne sodelujeta, da bosta oba čim več zaslužila (zaračunavanje LTE kot primer). Če bi se mobitel odločil za brezplačni LTE bi verjetno na novo pristopljenih ljudeh naredili več zaslužka, kot ga bodo naredili z zaračunavnanjem LTE, ki ga po mojem noben ne bo kupil (razen tistih, ki bodo opcijo pozabili vključeno, če ciljajo na to?).
Kaj bi bilo zdravo imeti? 3 zelo konkurenčne operaterje, ki med seboj tekmujejo, kaj bodo ponudili uporabniku, in pri tem še vedno imeti dobiček.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
če ti bo cena problem potem ne rabiš nujno,..
b

Ampak se ti zdi, da je upravicen dodaten strosek za storitev, ki jo lahko uporabljas le na zelo majhnem obmocju (Ljubljana, en majcken del okoli Brnika in podrocje okoli Blejskega jezera ter del Maribora)? Dosedaj sem opazil siritev obmocja in kapacitet le v Ljubljani...

Jaz tudi mislim, da ce se bo posebej zaracunavalo, da jih bo veliko po novem letu (ali se prej
smile-1.gif
) ... prekinilo narocnino na LTE...

Se vedno upam, da bo to del cene za prenos podatkov... tako kot je bilo dosedaj pri vseh nadgradnjah (iz GPRS na Edge in potem na 3G in HSxPA ...) ... Bolj smiselno bi bilo omejevati hitros prenosa podatkov in ne po kateri tehnologiji se prenasajo.... torej v bistvu, da bi placeval QoS ...

1980

Pripravnik
25. jun 2009
242
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Jest bomo videli kakšna bo poslovna odločitev,..
b

Taka, da bo šla v smeri, da bo uporabnik imel korist. Ko bo razpis za LTE, ne bodo sodelovali samo trenutni operaterji, zelo velika verjetnost je, da dobijo konkurenco na razpisu od zunaj, kateri cilj bo LTE 800 Mhz ali manj.

Prej poskrbite za vaše uporabnike, večja bo možnost jih zadržati, sicer jih ne boste mogli več, ker bo prepozno
wink-1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tušmobil bo še letos zagnal LTE. Če on ne bo obračunal, si tudi druga dva ne bosta upala zaračunati po novem letu. Jasno je ali bodo vsi ali noben obračunal dodatne naročnine.

Po mojem mnenju za frekvence se bodo javili samo obstoječi štirje. Še za T-2 nisem prepričan če bo sodeloval.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik KdoZ pravi:
si.naip... Ping na 3g je tak da prekinja sto na uro...
wink-1.gif
IN če že boste računali 5 eur na mesec za lte potem dejte malo zadevo razširiti.....

Wait, what?

Si.naip bi rad uporabljal... preko Si.mobilovega LTE?

A sem kaj zamudil?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Ja. Sinaip preko si Lte. Kaj ni jasno tukaj? Mogoce ni jasno zakaj bi to rabil? Da ne rabim nositi dva telefona v zepu...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
E, to, to mi je falilo
smile-1.gif

Ampak, umm... Zakaj pa ne preusmeris klicev?

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Ker imam dve st in ce naredim to potem ne vem na katero me kdo klice. Sta pa dve st od katere ima vsaka svoj namen... Nic zgleda bo treba kar dva tel vlacit s seboj saj ko prejmem klic preko sinaip tudi na 3g je ping previsok in potem sogovornik: halo, halo... Prekinja... Da si bodo potem se mislili svoje...
wink-1.gif