LTE internet in wifi ip kamera

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Vikend hišo moram opremit z wifi ip kamero. Na tej lokaciji je možen samo LTE internet. Na kakšen način naj inštaliram wifi ip kamero, da bo delovalo, da bom do nje dostopal z drugega konca slovenije. Ta Lte internet ponuja samo dinamičen ip in port forwardinga ne omogoča, prosim za pomoč oz. namig!

elektron12

Pripravnik
23. apr 2016
134
0
16
Ali pa kamera ki omogoča spremljanje preko namenske spletne strani, tako da ti je vseeno za njen IP.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
587
8
18
Moja vikend kamera ima opcijo dostopa preko clouda (slika v živo, konfiguriranje), IP naslov tako ni pomemben.
Nastavljeno imam tako, da mi na domač FTP strežnik nalaga slike, ko zazna gibanje. Mesečno porabi na LTE cca 3GB podatkov.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
486
83
::1/128
Podobna tema

Drugače pa še vedno najbol splošna rešitev je VPN do doma ali neke druge lokacije, kamor lahko dostopaš od zunaj, če pač kamera ne podpira povezave preko clouda ali pa ti ta opcija enostavno ne diši najbolj.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Jaz sem si eno omislil tako. .
Deluje preko aplikacije na telefonu (EYE4) in snema na SD kartico tudi ko ni interneta. Kjerkoli jo priključim na net imam dostop do nje.
Z sliko sem zelo zadovoljen - sploh nočno IR.

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Jaz sem si eno omislil tako. .
Deluje preko aplikacije na telefonu (EYE4) in snema na SD kartico tudi ko ni interneta. Kjerkoli jo priključim na net imam dostop do nje.
Z sliko sem zelo zadovoljen - sploh nočno IR.
ali imas lte internet pa lahko do nje dostopas od kjer koli

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Ravno na LTE modemu je nisem testiral vendar je enako kot na običajnemu modemu.
Ponavadi jo imam na T-2 statiki vendar sem jo preizkusil na Telekom ADSL, A1(Amis) in Stelkom - vsakič se je "takoj" povezala z aplikacijo na telefonu, ki je bil priključen na 3G oziroma 4G Telekomovo omrežje ali čisto ločen WiFi.

Torej potrebuješ podobno kamero - za zgornjo garantiram, da tako deluje. Potrebuješ še LTE modem (router) kateri oddaja WiFi ali ima vsaj LAN port.
Sedaj sem malo pogledal še pasovno širino in aplikacija kaže okrog 40KB/s kar je okrog 256kB/s -stari ADSL paketi 1/.256kB/s bi bili dovolj.

BDW: Kamera ima tudi senzor gibanja in aplikacija mi stalno čivka, ko se mački gonijo po dvorišču
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
ja ok problem nastane ko priklopis kamero na lte router v domace omrezje kamero vidis. Ko pa hoces se priklopiti iz zunanjega omrezja se baje ne da. Kako to resiti.

Nazadnje urejeno:

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ravno na LTE modemu je nisem testiral vendar je enako kot na običajnemu modemu.
Ponavadi jo imam na T-2 statiki vendar sem jo preizkusil na Telekom ADSL, A1(Amis) in Stelkom - vsakič se je "takoj" povezala z aplikacijo na telefonu, ki je bil priključen na 3G oziroma 4G Telekomovo omrežje ali čisto ločen WiFi.

Glej rdeč citat - iz drugega omrežja
wink-1.gif

Tudi z dopusta sem jo gledal (CRO omrežje)
BDW: Kje imaš vikend - Primorska, Gorenjska,...
Če bi bilo lepo vreme bi lahko uletel z motorjem da stestirava.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
486
83
::1/128
Citat:
Uporabnik wind pravi:
ja ok problem nastane ko priklopis kamero na lte router v domace omrezje kamero vidis. Ko pa hoces se priklopiti iz zunanjega omrezja se baje ne da. Kako to resiti.
Če deluje preko clouda, se itak kamera poveže v cloud in tudi do kamere dostopaš preko clouda. Torej vse gre preko zunanjega strežnika in ne rabiš direktnega dostopa do kamera od zunaj. Če ti to ni všeč ali pa kamera tega ne podpira, pa ti, tako kot sem napisal, ostane VPN....

wind

Pripravnik
17. sep 2007
293
0
16
hvala kaj pomeni cloud a mislis free dyndns

Nazadnje urejeno:

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.528
3.035
113
Ne, večina kamer ima še svoje cloud storitve glede na znamko kamere. Kamera se prijavi v Cloud s svojim trenutnim IPjem, ti pa z drugim IPjem iz svoje lokacije in lahko vidiš kamero. Je pa bolj ali manj vse nekje na Kitajskem.