LR RR Evoque

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Mislim da še ni blo teme o tem vozilu, v kratkem pride na trg oz. je ponekod že.

Verjetno je eden najbolj zanimivih vozil v lahki SUV "premium" kategoriji. Pa po mojem mnenju tudi uspešen poskus kako vrnit landrover na pota stare slave, predvsem v malce cenejšem segmentu.

Za tradiconaliste verjetno najbolj moteč 2WD (prvič v kateremkoli LRju) a po drugi strani tudi dokaz da indijci (Tata) mislijo resno in lahko v kratkem pričakujemo še kakšno novost iz te tovarne.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Bi me kar imelo, za razliko nemske konfekcije.. Ce bi ze moral izbrati kanto tega razreda.

Samo, 2WD.. wtf?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Bi me kar imelo, za razliko nemske konfekcije.. Ce bi ze moral izbrati kanto tega razreda.

Samo, 2WD.. wtf?

Sej 4WD bo opcija!
evil.gif
(oz. verjetno serijsko na dražje pakete opreme)

Kolikor vidim se večinoma govori o ekonomiji in varčnosti, ter povsod poudarja 2.0 dizla. Temu aristokratu bolj prisoji kakšen V6 bencinar.

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
RR Evoque ni izpod TATA diktirke temveč izhaja iz študije LRX ...

http://www.landrover.com/Microsites/GWS40Microsites/GL/GLLRX.html

Sprva je bil predviden samo 2 oz. 3 vratni, sedaj pa se je pojavil tudiv 5 vratni različici ...

Drugače pa všečen avtič

P.S.: TATA je tako ali tako nekako obljubila, da vsi kocepti ki jih je predvidil pred njimi FORD in LR ostajajo in da glavni razvojniki in stručkoti ostajajo in naj jih nebi menjali tako kot se je to dogajalo v času BMW lastništva, ko je ves razvoj stal oz. bil zaustavljen, da so lahko oni "kraljevali" s svojimi X3 in X5 ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.154
4.132
113
Mi je čisto jasno da Tata nima nič zraven, koneckoncev ima LR (in tudi Jaguar) popolno avtonomijo nad razvojem svojih izdelkov. Je pa pohvalno to, da Tata vlaga v znamki in jima tako omogoča razvoj, ki ga prejšnji lastniki niso dopuščali. LR pod Fordom je še nekako šel (životaril), samo pod BMWjem je bila pa katastrofa (dejansko je resnica da je BWM kupil LRja samo zaradi razvoja lastnega terenca (X5) zelo realna).

Evoque (postavitev proizvodnje) je financirala tudi britanska država.

Mene sicer moti da LR izkorišča brand "range rover" za vozila, ki z originalom nimajo nič skupnega. Tudi ločevanje je laikom tako težko - recimo RR sport in RR sta povsod tolmačena (recimo tudi pri našem avto.net) kot isti model kar je daleč od resnice. Sedaj pride pa še RR Evoque!
rolleyes-1.gif

4. jun 2008
328
0
16
Oberkrain
H00T!
Zgleda da samo prodaja aristokratom ne zaleze prodajnim sluzbam RR. No sicer pa Suv dobivajo cisto nov pomen. Mislim da bo tole dobra konkurenca renojevem koncernu v tem rangu. 2wd Suv ala Koleos, Quashkai & Ðukelo...

Mi je pa zanimivo kako so obdrzali belo streho kot njegov praprapradedek Defender, in kot zadnjih nekaj let toyota FJ.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Glede na predvideno osnovno ceno 35k+ oz. povprečno prodajno 40k je tole bolj konkurenca BMW X3 in polno opremljenemu Tiguanu..