Low end Lenovo prenosniki

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Npr G550L:

http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3286_1010084_Prenosnik_Lenovo_Value_Line_G550L_T4500

Lahko kdo pokomentira oz. predlaga kakšno pametno alternativo (isti cenovni razred, podobne karakteristike, nevpadljiva zunanjost (po možnosti črna) ).

Kako tovrstni mlinčki sploh prebavljajo W7?

Prenosnik bo desktop replacement za gledanje mailov, brskanje po internetu, elektronsko banko in nezahtevno urejanje fotografij. Nobenih procesorsko zahtevnih operacij (ala HD filmi).

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
normalno delajo w7, kolegu prodal 3 kose......prid k meni dobiš skonto lol

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem vedel, da je ta model še v prodaji, sodelavka ga je kupila nekje leto pa pol nazaj. Do zdaj ji ni delal problemov, Windows 7 pa itak da deluje gor, bi deloval tudi na pol slabšem prenosniku.

Bi pa jaz na tvojem mestu vzel model s več kot 2GB RAM, ker 2GB se ti napolni že če samo po spletu brskaš.

Tale bi bil recimo malo boljši (podoben procesor ampak boljša grafična + 4GB RAM): http://www.ceneje.si/racunalni...um_-_CX0019F97B

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Ima pa Lenovo eno stvar, ki jo mogoče ni za zanemariti - tudi low-end modeli imajo odlično tipkovnico, primerljivo s tisto na ThinkPadih. Medtem ko so low-end HP-ji ena velika žalost glede tipkovice. Vsaj tisti, s katerimi sem se sam srečal do zdaj. Pa tudi build quality je pri Lenovo na višjem nivoju kot pri el-cheapo HP-jih. Sam bi raje vzel Lenovota in če bi bil problem z RAM-om, bi noter vtaknil še eno ploščico.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Glede kamere ne vem, mi pa ne "potegne" ta Mac-style tipkovnica pri njih seriji Edge. Drugače pa overall soliden prenosnik za svoj denar.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Hvala!

Nisem ravno na tekočem in nisem vedel, da je model že tako star. Obstaja kakšna novejša alternativa? Sicer pa tudi če dodam še 2GB RAM-a, pride cena pod 500 EUR.

Sam si lastim Thinkpada in proti stari Toshibi in parim HP-jem, ki sem jih imel v rokah, enostavno ni primerjave, kar se tiče tipkovnice in kvalitete izdelave. Upam, da del tega velja tudi za nižji razred.

Prenosnik je sicer za očeta. Najraje bi vzel Macbooka in ga prepustil OSX-u... samo je malo over the budget.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če je model tak star in še je vedno naprodaj lahko to tudi pove, da je tak kvaliteten
wink-1.gif

Sicer pa ne verjamem, da Lenovo dela ta model. To je prenosnik, ki se prodaja pod milijon znamkami in identičnimi karakteristikami.

Je pa res, da je ohišje malenkost bolj kvalitetno kot Acer-jeva varianta, ki sem jo imel.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Od velikih imajo in "da house" proizvodnjo samo še Sony,Toshiba in Dell pa še ti samo en manjši del svojih modelov. Vse ostalo pa delajo firme Compal, Inventec, Pegatron,WInstron, Foxconn....

G550L je sicer prejšni model to, da se še vedno prodaja pa ni znak dobre prodaje ampak prej slabe. Seveda je možnost, da je bila količina, ki je prišlav SLo zelo volika in je zato še vedno na voljo.

Lenovo G550L je "custom made" kar nekako pomeni, da načrt izdelave naredi Lenovo in ne zgoraj omenjeni proizvajalci.
Thinkpadi so nekaj drugega medtem ko za G550/G560 ne vidmi v čem bi bistveno odstopal od ostalih.