Logotip

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Glede na previsoke cene za izdelavo logotipov sem se odločil, da z nekaj ustvarjalnega duha le tega ustvarim sam.
Na spletu sem našel motive in jih nametal v PS. Kako je pomembno shraniti sliko oz. kako jo sploh ustvariti, da bo primerna za kasnejšo uporabo?

Lp

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Vektorsko je sicer najboljše, ampak bo najverjetneje moral ves dosedaj nabran material zavreči (ker najverjetneje ni vektorski).

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Jp. Saj se uči
smile-1.gif

Pogojno je tudi bitmap logo uporaben. Vsekakor.

Aki1, če si ustvaril enostaven logotip, potem lahko poskusiš s katerim izmed spletnih orodij za pretvorbo v vektor. Nekoč je bil vectormagic uporabna storitev. Vendar ne pričakuj čudežev. Jaz sem pogosto ugotovil, da je hitreje narediti nov vektor, kot popravljati pretvorjenega.

EDIT: Aki1, tisto, kar si naredil v PS pa shrani vsaj v layerjih (.psd).

Nazadnje urejeno:

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Logotip je enostaven, saj sem na sliko, ki sem jo nasel na netu zgolj dodal 2 crki in nekaj pik tako, da novega ni problem narest.
Bolj me zanima v katerem programi naj ga oz. ali ta slika, ki sem jo nasel na netu zadosca za kasnejse vecanje in urejanje?...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Pozabi na to in daj narediti nekomu, ki bo vedel kaj dela. Na internetu si verjetno dobil zelo majhno sliko in tiskar si na koncu s tem ne bo mogel nic pomagati..

mistique

Guru
16. jun 2009
14.040
1.843
113
Emona / Carnium
Bitmap lahko nekaj malega povečaš z minimalnimi izgubami, vendar ni priporočljivo, da se izdelave logotipa lotevaš na tak način. Če je bitmap (slika), ki si ga našel, že v osnovi majhen, je izhodišče za prilagajanje logotipa toliko slabše. Najdi čim večji bitmap, da boš potem vse skupaj manjšal, ko boš potreboval.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Avtorske pravice pod "sliko", ki je v morju ostalih na voljo za izdelavo logotipa na neki spletni strani for free??

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
logo obvezno naredi vektorski v illustratorju.
shraniš kot .ai = odprt fajl. Za okol pošiljat pa kot .pdf in obvezno tekste v krivulje = create outlines

lahko pa tudi kupiš že kaj narejenga http://stocklogos.com/ cene so različne.