No... seveda je odvisno za kaj se logotip potrebuje.
Neka obrtna popoldanska delavnica verjetno ne potrebuje visokokakovostnega logotipa in ga lahko nekdo naredi sam. Obrtnik, ki namerava svojo blagovno znamko razvijati širše in v smeri kvalitete mora že dobro premisliti. Storitvena podjetja in svetovalna podjetja pa z home made varianto sama sebi delajo le medvedjo uslugo.
Nekdo je omenjal resno stvar in "copyright" oznake, kar je v temi, ko nekdo sam želi z nekim programom izdelati svoj logo zelo neresno. Dodatno seveda tudi zato, ker neka taka oznaka brez ustrezne registracije blagovne znamke in logotipa nima pravne veljave in na koncu, če nekdo preverja, izpade neresno.
Pri eni zadevi, ki sem jo potreboval sem izbiro tako imena kot tudi celotnega CGP-ja prepustil strokovnjakom, pri drugi smo se z družbeniki dogovorili za ime, sam sem razvil (papir, na kavici v parih minutah) osnovni koncept CGP, ki se je dopadel tudi oblikovalki, ki je zadevo tudi v podrobnosti finalizirala (pomembni so tudi detajli).
Če ni denarja za kaj takega pač na začetku posluj brez izoblikovanega CGP.
Nikakor pa ne trdim, da z neko zelo dobro idejo in dobro ekipo ne moreš uspeti z nekim X logotipom oziroma nako X CGP.