Logo podjetja

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Ker se želim pozabavati še s tem me zanima, katere programe priporočate, seveda bom vesel, če kdo pozna še kaj druga razen PSP
smile-1.gif

tnx

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
huh... za pozabavati?
bonk.gif

daj raje kakemu graficnemu oblikovalcu za naredit (zdaj bi ze vsak ki ima pet minut casa, oblikoval). za nastudirat in izdelat dober ter efektivn logotip je potrebnih vcasih tudi dobrih par tednov trdega dela(po tamalem). in ni zabava (no, vcasih je
grin1.gif
)

smetka

Pripravnik
24. jul 2007
332
2
18
Naredi najprej na papir oz več različnih.

Drugače pa progrem Corel, ilustrator ...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
maš pa na netu tudi neke namenske programe ala logo creator al nekaj takega, googlaj malo. Drugače je pa načelo pri logotu podjetij simple ne preveč barvno obvezno vektorsko in študiraj na to da še moraš to na štempel spravit, kjer je samo bela in barva štempla nobenih odtenkov. Aja pa potem ko maš logo narejen še je dobro da si narediš layout za vse mogoče dokumente ki jih bo to podjetje uporabljalo seveda v skladju z barvami ki jih imaš v logotu, pa mogoče tudi še definiraš tiskarske barve ki si jih uporabil, da ob morebitnem tisku v kakšni reklami ali jumbo plakatu ne bo presenečenj.

lp bluub

P.S. aja pol če pa gre za kakšno resno stvar še pa ne pozabit na copyright, tm (trademark) ali pa R.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
Hja, marsikdo se je zadeve lotil sam, enim je celo uspelo
smile-1.gif
Da je nemogoče to ne verjamem

marsikdo se je ja...
smirk-1.gif

ce ga bos mel samo zato da pac mas neki logo, potem je to ok.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Citat:
Uporabnik bluub pravi:
P.S. aja pol če pa gre za kakšno resno stvar še pa ne pozabit na copyright, tm (trademark) ali pa R.

pa ne tako kot uporabnik bluub sestevat jabolk in hrusk

R(egistered) copyright obstaja samo v ZDA
R. tm enako
R. sam v Sloveniji ne obstaja
copyright = avtorska pravica, obstaja sama po sebi od trenutka, ko si znak narisal, pa ne pricakuj da bos uspesno koga tozil
tm se v Sloveniji rece znamka, in te stane 250 Eur za prvih 10 let in potem 150 Eur za vsakih nadaljnjih 10 let

LP P

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
ksz

ko sem se jaz nekaj časa nazaj špilal sem si tega spesnil:
620759-logo.jpg

Priponke

• 620759-logo.jpg
    620759-logo.jpg
    18,3 KB · Ogledi: 242

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.235
113
niti ne
wink-1.gif

izpeljava črk "nva" pripelje že do naslednjega loga, ki pa je še v izdelavi
grin1.gif

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
No... seveda je odvisno za kaj se logotip potrebuje.
Neka obrtna popoldanska delavnica verjetno ne potrebuje visokokakovostnega logotipa in ga lahko nekdo naredi sam. Obrtnik, ki namerava svojo blagovno znamko razvijati širše in v smeri kvalitete mora že dobro premisliti. Storitvena podjetja in svetovalna podjetja pa z home made varianto sama sebi delajo le medvedjo uslugo.

Nekdo je omenjal resno stvar in "copyright" oznake, kar je v temi, ko nekdo sam želi z nekim programom izdelati svoj logo zelo neresno. Dodatno seveda tudi zato, ker neka taka oznaka brez ustrezne registracije blagovne znamke in logotipa nima pravne veljave in na koncu, če nekdo preverja, izpade neresno.

Pri eni zadevi, ki sem jo potreboval sem izbiro tako imena kot tudi celotnega CGP-ja prepustil strokovnjakom, pri drugi smo se z družbeniki dogovorili za ime, sam sem razvil (papir, na kavici v parih minutah) osnovni koncept CGP, ki se je dopadel tudi oblikovalki, ki je zadevo tudi v podrobnosti finalizirala (pomembni so tudi detajli).

Če ni denarja za kaj takega pač na začetku posluj brez izoblikovanega CGP.

Nikakor pa ne trdim, da z neko zelo dobro idejo in dobro ekipo ne moreš uspeti z nekim X logotipom oziroma nako X CGP.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
ksz

ko sem se jaz nekaj časa nazaj špilal sem si tega spesnil:

Ta zadeva ima očitno nek globji pomen, saj meni ne predstavlja ničesar.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
tocno. ce mas kaksno malo obrtno delavnico, si tisti logotip ce ga ze rabis, sam zrises.

za resno podjetje pa najami kakega oblikovalca, recimo mene (zagnan, poln idej, mam filing ter frisno znanje
grin1.gif
)
samo ne zdaj, raje pol po diplomi (mam diplomsko nalogo naredit komplet CGP in pa marketinsko kampanijo
zmaga.gif
)

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ena stvar...če se dela logo za večje firme, potem je skoraj nujno, da ima 2 barvi + bela. Kar je več, pomeni večji strošek pri tisku in podobnih zadevah. Če dela dober dizajner imaš vseeno občutek, da je barv več.