Ljubosumje

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Zakaj ga ljudje zganjamo?
Sicer ne samo v vezi moški - ženska, ampak tudi med prijatelji se lahko pojavi. Kaj nas žene, da ne moremo zaupat partnerju, sami sebi?

Sploh v primeru, ko osebe na katero smo ljubosumni, niti ne poznamo, nič ne vemo o njej, ne o osebnosti, ne o zunanjosti, samo pač, življenje teče tako, da se naš partner "mora" srečevati s to osebo (mora zato, ker je sodelavec, sošolec,...)

in.... kdo ve, kako se ljubosumnosti znebit
grin1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Nimam tega v sebi, tako, da ne vem...Če je, je bil edino moj dragi ljubosumen kdaj, jaz pa ne.
Ljubosumnosti se pa lahko po mojem mnenju znebiš, ko se znebiš majnvrednostnih kompleksov.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Zakaj bi se ga hotel znebit? To je znak, da ti partner neki pomeni in da nekaj čutiš do njega. Če ti je rata vseeno za partnerja, potem to ni več to. Seveda govorimo o zdravem ljubosumju, ki ima tudi pozitivne strani. V primeru ljubosumja, rataš malo bolj pozoren do partnerja in se mu tudi posvetiš. Jest mislim, da je vsak vsaj malo ljubosumen v določenih trenutkih.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
haha spet ena genialna izpod tvojih tipk..
bonk.gif

kaki kompleks, ce recimo baba sere z drugimi???? radikalni primer - pol je še pa vse vmes...

jaz sem ljubosumen takrat, ko bejbika nima razcisceno. Kar pa je ponavadi jasno kam vodi.
grims-1.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
ja men se tud zdi, da tako pokažeš partnerju, da ti je nekaj do njega...seveda mora biti v mejah normale

pri prijatlih pa ljubosumja iz moje strani ni, saj jim privoščim vse najboljše.
Imam pa tudi primer ene gospodične, ki je bolestno ljubosumna na vse (pri men na mojga tipa)

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Čista bedarija tole ljubosumje,...še nekaj časa nazaj sem imela tudi sama probleme s tem, zdaj pa na srečo nič več....Če te partner želi prevarati te bo, ne glede na to, koliko se boš po trepalnicah metala in delala scene,...tako da škoda živčkov, živi od danes na jutri in ne obremenjuj se za BV....

Drugače pa tudi partnerjevega ljubosumja ne prenašam najbolje,..v bistvu je to edina zadeva, pri kateri sem brezkompromisna,...ljubosumje in posesivnost sta pri meni dva razloga, zaradi katerih brez problema zapustim vezo...

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
haha spet ena genialna izpod tvojih tipk..
bonk.gif

kaki kompleks, ce recimo baba sere z drugimi???? radikalni primer - pol je še pa vse vmes...

jaz sem ljubosumen takrat, ko bejbika nima razcisceno. Kar pa je ponavadi jasno kam vodi.
grims-1.gif

Če bi ti mel porihtano pri sebi,ne bi baba srala z drugim
cheer.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
baba ga sere (tako al drugac) ko mas cist vse porihtano..to je v zenski naravi...

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Da mal obrnem stvar. Men so pa bolj debilni tisti osebki, ki delajo svojega partnerja nalašč ljubosumnega, da dobijo neko potrditev. Zdravijo svojo zakompleksanost. Pol pa vidiš kakšnega geeka, ki je naletel na takšno ampak jo noče pustit, ker je vesel, da ma punco in se pusti poniževat. Taki se mi prav zasmiljo.
smirk-1.gif

Kar se pa tiče tega, da si ljubosumna na vsako žensko, ki se pojavi v partnerjevem življenju, je pa znak slabe samopodobe in pol misliš, da bo pofookal prvo, ki mu bo prišla pred oči, ker je zihr boljša od tebe... Ko boš začela cent samo sebe in se trudla za dober odnos z drugimi (ne samo s partnerjem), te bo tud ljubosumnost minla. To je del osebnostne rasti.

Do varanja pride takrat ko nismo zadovoljen z trenutno vezo. Zato se je treba trudit, da se posvečata drug drugem, popestrita dneve (oz. vikende če sta med tednom skos zasedena) in se čimbolj pogosto divje poseksata. Ne pa nekateri, ko pridejo v vezo, misljo da so s tem, ko so spoznal partnerja, že vse nardil in lhka zdej sam u trenerk na kavči ležijo in bo cajt že minil.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja meni je tudi brezveze tole ljubusumje........, saj kot so že nekateri pred mano povedali, če partner misli kaj nardit tak al tak bo te pa če se ...
uf-1.gif

Drugače pa ste punce se mi zdi za take stvari bol experti......
evil.gif
ne vem kaj ji dela! Saj pa te če več nisma skup naj te pusti na miru pa je!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Nisem ljubosumen, če pa vidim da me hoče nalašč narest ljubosumnega sem kvečjemu popizden, ne ljubosumen. To mi gre orenk na živce in je max. otročje iskanje pozornosti.

Če je ona ljubosumna kdaj pa kdaj, mi je smešno..., če pretirava in teži, jo mam poln kufer.

Če že ratam ljubosumen, je to takrat, ko vem da v vezi ne štima in mam recimo temu "upravičene razloge". Oz. to niti ni ljubosumje, ampak nezaupanje..., po tem, ko jo prvič dobim na kakšni konkretni laži.
smirk-1.gif

PS: aja, pa ko jo dobim na tej konkretni laži, sem največkrat modro tiho in se delam nevednega.

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Nimam težav s tem. Če se bo hotu vlačit okrog se itak bo oz. bo že našel kakšen izgovor, da bo lahko nekam šel. Fajn je, da mata oba neko svoje življenje in da počneta stvari ločena, ne pa da ti je tip/bejba edina okupacija v lajfu. Če vem, da me ma tip rad mi na kraj pameti ne pade, da me mogoče vara. Če vidiš da škripa pa itak nimaš kaj veliko, takrat se lahko marsikaj zgodi ... z obeh strani. Ljubosumnega tipa ne bi mogla prenašat, ker ne prenesem ukazovanja ali omjevenaja svobode in tud kakršnekoli ljubosumne izpade zlo hitro utišam al pa se nardim nevedno. Če je ljubosumen na nek normalen in prijazen način mu dam vedet, da mi ni vseeno zanga, tko da so skrbi odveč.

Kako se znebit ljubosumja? Hm ... zavestno se omejuj in, ko si ljubosumna tega ne pokaži, ampak se nauči samokontrole. Sčasoma mislim, da se bo itak zmanjšalo.
smile-1.gif

LP