Ljubljanske Murgle

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Klik

Koncept mi je sicer všeč, izvedba na tistem močvirju pa pač ne, pa premalo prosotra je med sklopi hišk, do katerih vodijo po mojem precej preozke potke, se ne moreš normalno srečati z nekom, plus včasih je treba tudi, da kako vozilo dostopa...recimo adaptacije, menjava strehe pa take fore

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.594
113
41
Lj
Lahko živiš v Murglah, ampak na koncu še vedno živiš v Sloveniji, tako da nisi nič pridobil. Tako kot bi na odpadu našel lep kavč ali kaj podobnega.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.128
7.756
113
Ciganija. Bil tam večkrat. Od premožnih hiš do delavskih. Skratka, meni bedno naselje in nikoli ne bi živel tam.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
A gledaš tam za hišo ali v čem je point teme?

Sem dolgo gledal če so naredili novo naselje...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Zadnjič sem se ravno mudil v Murglah in ja, kot je eden napisal prej,,,od hiš zelo bogega videza s počenimi šipami na oknih pa do kao lukzunih hiš

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
A gledaš tam za hišo ali v čem je point teme?

Kučan
wink-1.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sej k si notr v bajti ni tolk bad, itak mas lepo ograjen vrt, pa mas mir pred sosedi....kok se pa kej slis k sosed zeno nabija pa bog si ga vedi....ni pa neki high end zadeva, res ne. bols pa zihr kokr v enmu bloku v stepanjcu.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Meni se zdi tam vse neki vlažno, maha je kolkor hočeš, kot en Mordor...ne vem, kako je to lahko 'elitno naselje'...

na kakšni drugi lokaciji pa bi zadeva dosti bolje izpadla

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Za 'elitno naselje' so ga naredili prebivalci. Ko se je gradilo, torej v sedemdesetih, so bile te atrijske hiše dostopne v glavnem le 'eliti' in takratnim zdomcem.
To da sedaj na nekaterih delih propada, pa je prav tako zasluga prebivalcev, delno pa tudi že omenjene težave zaradi barjanskih tal.
Po mojem mnenju je vse skupaj daleč od opevanja v zgornjem članku.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
To da sedaj na nekaterih delih propada, pa je prav tako zasluga prebivalcev,

Tako je. V Murglah v glavnem živijo samo še starejši, ki ne zmorejo več vzdrževati obstoječih hiš. Mlajši smo pač šli na svoje drugam.

Ko pa sem tam odraščal (1979 - ), je bilo pa to lepo, mlado naselje, polno otroškega vrveža.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Posebna dodana vrednost je tudi bližina mestnega smetišča.

zmaga.gif

Jp, v 15 minutah peš si v stari Ljubljani ali v centru.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Drugače pa ceste po naselju, še posebej po starih Murglah, propadajo in se ne vzdžujejo, ampak za postavitev ogabnih ležečih policajev se pa vedno najde denar. Zdaj pa kombiniraj zluknjano cesto z ležečimi policaji.
Zato, ko se peljem do očeta, se peljem vedno z druge strani, kjer je cesta še dokaj ok. Tam mimo Kučana ali pa mimo Mercatorja je pa katastrofa.
Otroška igrišča so zapuščena, tam je zdaj goščava.

Sploh ni smisla, da bi se mlada družina tja priselila, ker je infrastruktura v tako slabem stanju, posledično nihče mlad ne pride tja, če pa že, je pa mladih tako malo, da se njihovi otroci nimajo s kom igrati - ni druščine, kakršna je bila, ko smo odraščali.

Ampak, verjetno je tako z vsako novo sosesko. Tudi tukaj, kjer zdaj živim, je novogradnja (no, zdaj je že 10 let stara 'novogradnja' - ko smo se priselili, je bila), zunaj je otroški vrvež, čez 20 let bomo pa tukaj samo še penziči.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Imaš prav, sem prebral 'središča'.

Kar se pa tiče smetišča, pa nikoli ni bilo problema - ga ne vidiš, ne vohaš in ne slišiš - kot da ga ne bi bilo.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.711
1.070
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Imaš prav, sem prebral 'središča'.

Kar se pa tiče smetišča, pa nikoli ni bilo problema - ga ne vidiš, ne vohaš in ne slišiš - kot da ga ne bi bilo.

Smetišče je tam.

Si se pa navadil na smrad in ga ne zavohaš več.
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Že 10 let ne živim več tam, tako da bi ga zavohal, ko pridem tja, če bi bilo to res. Ampak ni.
Tako da smetišče ni problema - je vmes še cesta dveh smetarjev in obvoznica.

Mislim, da drugače tudi ne bi bil tam zgrajen golf klub.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Že 10 let ne živim več tam, tako da bi ga zavohal, ko pridem tja, če bi bilo to res. Ampak ni.
Tako da smetišče ni problema - je vmes še cesta dveh smetarjev in obvoznica.

Mislim, da drugače tudi ne bi bil tam zgrajen golf klub.

cesta dveh cesarjev, ne smetarjev...
tongue-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Vem vem
wink-1.gif

Tak nadimek je dobila ravno zaradi bližine smetišča.