Lizing novica in čista laž - 24UR

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Začne se tukaj TUKAJ prideš do izjave:

"
Kako poteka postopek zasega?

Po zatrjevanju lizinških hiš je zaseg vozila skrajen ukrep in se zanj praviloma odločajo le, ko so prepričani, da so izčrpali vsa druga sredstva. Zanj se tako odločajo le v skrajnem primeru, ko lizingojemalec konstatno zamuja s plačilom obroka, lizinške hiše (v kolikor nimajo svojih služb) pa v ta namen najemajo tudi zasebne detektive, ki vozilo vedno zasežejo z njihovim pooblastilom, o tem pa obvestijo tudi policijo. Pri zasegu si detektivi ali pa tako imenovani "lizing izterjevalci“ pomagajo s tretjim ključem, ki ga ob nakupu avtomobila vedno zadrži avtohiša.
"

Taka laž, da ni večje, namreč avtohiša si zagotovo ne vzame "tretjega" ključa, ker nima nobene podlage zakaj bi imela kljuc od vozila katerega je lastnik leasing hiša oziroma stranka posledično.
Včasih se je delalo tako da je leasing hiša vzela kljuc, verjetno kakšni se to naredijo,ampak je to bolj izjema kot pravilo.

Glede na neumnost ki so jo uspeli napisati na tej strani,si bo pa še kdo mislil "Ja kar moje ključe imajo,potem mi bojo pa avto ukradli ali pa kaj z njega...)

Stranka vedno dobi VSE ključe vozila.
10.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Poglej, letno prodam med 300-400 vozil , od tega jih gre vsaj 300 preko lizinga in vsaka stranka, popolnoma vsaka, dobi vse možne ključe v roke.

Pa so bili lizingi speljani preko Summit, SKB, BKS, VBS, HYPO, NLB , pa ni niti eden ključa zadržal.
Recimo pri Oplu prideta dva kljuca in oba ključa dobi stranka. Pri BMWju dobi stranka 2x daljinca, 1x brez daljinca 1x plastičnega , pri Audiju dobi 2x daljinca, 1x plastičnega .

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
To ne drži čisto. Jaz sem imel avto na lizing eno leto. Do takrat je bil drugi ključ pri linzingodajalcu.

Ampak se vseeno ni bil pri prodajalcu oz. avtohisi...
smile-1.gif
...

Sicer sem imel tudi jaz prejsnji avto na lizing... vendar sem imel oba kljuca sam
smile-1.gif
..

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
To ne drži čisto. Jaz sem imel avto na lizing eno leto. Do takrat je bil drugi ključ pri linzingodajalcu.

Očitno je odvisno to od lizing hiše. Jaz imam avto na lizing in imam oba ključa... Mogoče je odvisno tudi od vrednosti vozila.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Večina BMWjev ima samo 2 ključa, nič več plastičnih in podobnega sranja.
grin1.gif

PS: stranka zmeraj dobi vse ključe

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Recimo E90 ima tako:

2x daljinski z vgrajenim izrezom ključa

1x ohišje za vstavitev plastičnega ključa ( 1x).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dobiš vse ključe, lizing hiše si več ne jemljejo rezervnih ključev, eden izmed teh razlogov bi naj bil tudi ta, da se je dogajajo preveč zlorab s temi ključi, tako mi je rekel eden referent na NLB leasingu.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pri BMW so se stvari pred kakšnimi tremi leti spremenile. Pri seriji E46 (stara BMW 3) si dobil dva ključa z daljincem ter dodatno še en plastični ključ.
Pri prvih letnikih serije E90 (nova BMW3) si dobil dva daljinca in še eno ohišje v katero si lahko vtaknil ključ. Tam nekje okoli 2007 so to ukinili in sta ostala dva ključa, oba daljinca, oba imata notri še tisti kovinski ključek, tako kot je na zgornji sliki.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pri BMW so se stvari pred kakšnimi tremi leti spremenile. Pri seriji E46 (stara BMW 3) si dobil dva ključa z daljincem ter dodatno še en plastični ključ.
Pri prvih letnikih serije E90 (nova BMW3) si dobil dva daljinca in še eno ohišje v katero si lahko vtaknil ključ. Tam nekje okoli 2007 so to ukinili in sta ostala dva ključa, oba daljinca, oba imata notri še tisti kovinski ključek, tako kot je na zgornji sliki.

E46 je imela:
2x običajni kljuc z dalincem
1x obijačni kljuc brez dalinca
1x plastični kljuc

Za popolnoma novo E90 nebom trdil koliko ključev ima, za 2,5 leta staro pa ti lahko rečem s prve roke da ima 2 + 1 plastični.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
No, jaz imam Megana 2 in sem dobil 2 keyless-go kartici, v katerih je tudi ključ. Novi nimam pojma kaj so dobili, ker sem kupil rabljenega.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
tudi pri novih je tako. dobil dve kartici, leasing hiša ni nobene zadržala.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Ne vem, samo razmišljam, a kakšen univerzalni daljinc, v katerega bi samo vnesel kodo ključa, -ki jo tovarna ima za vsak avto posebej, pa ni možno narest?

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
852
113
načeloma ima vsak ključ svojo kodo in potem avto spariš s tem ključem. ko je npr. meni pri prejšnjem meganu crknil ključ, so mi na servisu naročili novega in potem je serviser vnesel kodo novega ključa v avto, tako da se je odklepal tudi na njega.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Uradno ne obstaja, neuradno pa verjetno marsikej obstaja. Ampak realno gledano, če recimo lizing hoče zaplenit avto in ga stranka noče dat, enostav no gre lizing hiša v avtohišo, naroči duplikat ključa in potem samo se poišče avto in ga odklene. Vžgat ga nečeloma nebo mogel ker ni skodiran, električar iz avtohiše pa zagotovo nebo šel poleg da bo sprogramiral ključ. Potem ga pa naložijo na vleko in srečno.

Načeloma lahko to naredijo tudi brez ključa, odvisno od tega kje je avto,kako je parkiran,etc...ampak večinoma po avto pridejo cca 3 osebe in tist ki ima avto,se niti ne upira več ne kej dosti glede na to da je sam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
uglavnem prodas 300 do 400 vozil letno in vsaj 300 jih gre cez lizing

mal skripajo cifre

drgac pa lep podatek kako se kupuje standard.

in poanta ni v kljucih, ampak v tem, da se lizingi vec ne placujejo. drzi. je to res

Fiat007

Fizikalc
1. apr 2009
1.065
0
36
43
Gorenjska in okolica (Bled)
Včasih so leasing hiše pobirale druge ključe, danes jih v večini primerov ne več. Poznam še kakšen primer, ampak načeloma je tega zelo malo.

Ne vem sicer, kje ste v naslovu teme našli sedaj pregovarjanje, koliko ključev ima kakšen avto. Odvzem vozila je skrajna možnost, ki jo koristi leasing hiša. Vsak je ob podpisu pogodbe primoran podpisati tudi menice in menično izjavo ter upravno-administrativno prepoved. Šele ko vse to zataji, se gre dirketno po avto. Ni v interesu banke, da vam vozilo odvzame. V teh časih so tudi iztirjevalci malo bolj strpni in te večkrat pozivajo k plačilu. In od vseh teh groznih statističnih številk je potrebno povedati tudi to, da je nemalo tistih, ki vozila sami vrnejo.

@Lost1:
Kakšna bo številka letos?
grims-1.gif
(200 - 300 ti je povprečje zlatih časov)