Lizing in uporaba avtomobila

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Se ne spoznam preveč na lizing in podobne zadeve in me tole samo hipotetično zanima (in par ostalih gostilniških prijateljev)
evil.gif

Je možno, da bi pri lizing hiši X oseba Y najela vozilo ter ga v uporabo oddajala osebi Z ? Seveda me to zanima po čisto uradni poti.

Npr.: Jaz vzamem lizing pri lizing hiši/banki in potem avto oddajam tretji osebi v najem. Bi to lizing hiša dovolila ali ne?

Hvala za odgovore, da bom drugič ob podobni debati lahko bil pameten po pravilih
cool-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Uradno ne.

Lahko samo dobiš pooblastilo, da lahko vozilo uporabljajo ožji družinski člani (mišljeno predvsem za tujino).

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Lahko,če imaš firmo za rent-a-car. Kot fizična oseba pa ne!

Se pravi, če bi imel rent-a-car bi potemtakem lahko vzel 10 avtomobilov, vse na lizing in jih oddajal uradno?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik chancey pravi:
Se ne spoznam preveč na lizing in podobne zadeve in me tole samo hipotetično zanima (in par ostalih gostilniških prijateljev)
evil.gif

Je možno, da bi pri lizing hiši X oseba Y najela vozilo ter ga v uporabo oddajala osebi Z ? Seveda me to zanima po čisto uradni poti.

Npr.: Jaz vzamem lizing pri lizing hiši/banki in potem avto oddajam tretji osebi v najem. Bi to lizing hiša dovolila ali ne?

Hvala za odgovore, da bom drugič ob podobni debati lahko bil pameten po pravilih
cool-1.gif

Lahko, če ti to dovoli leasingodajalec
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ja! Edino kasko zavarovanje v tem primeru je dražje,ker gre za večje tveganje,več voznikov pa to...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Ja! Edino kasko zavarovanje v tem primeru je dražje,ker gre za večje tveganje,več voznikov pa to...
Pa obvezno prav tako ... pa ne malo dražje, ampak duplo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res je ja, če imaš registrirano izposojo je zavarovanje dražje.

za to pa nisem siguren, sem samo slišal, da ti pa v noben primeru ne krijejo kraje avta, ker se smatra kot poslovna goljufija.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
res je ja, če imaš registrirano izposojo je zavarovanje dražje.

za to pa nisem siguren, sem samo slišal, da ti pa v noben primeru ne krijejo kraje avta, ker se smatra kot poslovna goljufija.
Kraja ni krita, v kolikor je vozilo odtujeno s strani osebe, ki mu je vozilo bilo dano v uporabo (da ti odide z avtom in ga ne vrne, ali pa se identificira s ponarejenimi dokumenti in ti ukrade avto).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa, ce oseba X vzame avto na lizing in ga da v uporabo oz. posodi osebi Y brezplačno?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
Bo problem če osebo y ustavi policija (sploh v tujini) ali pa če pride do prometne nesreče. Take zadeve se rešujejo z dovoljenjem za vožnjo tujega vozila, ki ga podpiše lastnik t.j. leasing hiša in potem ste vsi trije pokriti.

Ostalo pa so že tako ostali odgovorili.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
evil.gif

cool-1.gif

In zakaj si tretja oseba raje kar sama ne vzame lizing, bo ceneje.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.993
3.649
113
A se rabi zraven pooblastila še AMZS-jevo dovoljenje za vožnjo vozila v tujini? (Priročno narejeno tako, da rabiš vsako leto novega in vsakič 20 EUR)?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.409
113
V Sloveniji je dovolj pooblastilo. V tujino pa rabiš AMZS-jev obrazec oz. dovoljenje, ker tuji policist Slovenskega pooblastila ne bo razumel.

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
evil.gif

cool-1.gif

In zakaj si tretja oseba raje kar sama ne vzame lizing, bo ceneje.

Tu je bilo mišljeno bolj po gostilniško, da oseba X nima denarja, da bi avtomobil kupila in bi ga vzela na lizing, taisti avto pa bi oddajala za npr. tedenske/dnevne najeme.
cool-1.gif