Live vs. Studio performances

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Zadnje čase gledam precej glasbenih (koncertnih) DVD-jev in primerjam nastope. Za skupino Kamelot in njihovega pevca Khana menim, da so boljši njihovi koncertni posnetki od studijskih. Gledal sem posnetek koncerta iz Osla. Žal mi je, da sem jih zamudil, ko so bili v Milanu in Beogradu.

Navdušil me je nastop Georga Michaela na American Idolu letos.

Potem pa še legende Iron maiden v Rio de Janeiru
cheer.gif

Imate kakšne svoje koncertne favorite? Pa prosim brez Sašk, Natalij in Cec.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Live so men ponavadi boljši od studijskih. Recmo Pearl Jam in Nirvana na MTV unplugged. Al pa Metallica S&M. Te so mi vsi zakon koncerti.

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Nazadnje sem gledu Motley crue - Carnival of sins 2005. Great show
cheer.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Mah ne vem, meni se zdi live preformance ocenjevat glede na posneteke mal hecno in dostikrat nerealno. Morš bit na koncertu, pol pa primerjat. Razen, če imaš v mislih album vs koncertni album.

Ti povem primer, sem gledal live posnetke Massive Attack in so me pustil precej hladnega, pol sem šel njihov koncert v Križanke in sem na od šoka (pozitivnega seveda) zijal z odprtimi usti. Zvok je bil perfekten, izvedba komadov odlična, da ne govorim o atmosferi, odzivu publike, ki koncertu doda še dodaten čar. V glavnem ta špil mi je je med top 3 koncerti ki sem jih dosedaj obiskal. Če bi ocenjeval na podlagi posnetkov njihovih koncertov, bi imel popolnoma nasprotno mnenje kot ga imam sedaj. In podobnih primerov je še kar precej.

In še obraten primer:

Ko sem prebral naslov teme, mi je bila prva asociacija Rage Against The Machine. Ko sem gledal njihov DVD s posnetki iz nekega festivala so mi šle kocine na rokah pokonci. Cca. 200 tisoč in več publike in VSI ampak res VSI od prve do zadnje vrste so bili med špilom več v zraku kot na tleh, RATM na odru so pa žgal kot zmešani. Enostavno nepozabno. Takemu preformansu pa, kjub ne tako popolni izvedbi studijski posnetki ne sežejo do kolen. Biti na njihovem koncertu je pa itak adijo pamet in so vsake primerjave s studijsko izvedbo enostavno smešne. V to kategorijo bi jst dodal še Prodigy, ki so isto po mojem mnenju v živo še veliko boljši kot na albumih.