Lista avtomobilov ki pijejo olje...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Sicer za USA trg.....ampak fseeno

Notranj`c me bo fental
cry12bpy.gif

Vir: http://www.consumerreports.org/cro/magazine/2015/06/excessive-oil-consumption/index.htm

Citat:
According to data from Consumer Reports’ 2014 Annual Auto Survey of owners of 498,900 vehicles from 2010 to 2014 model years, these 30 models have much higher rates of oil consumption overall than the average for their model years.

CRM_Page_63_Thirsty_30_08-15.png

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Mogoče malo olajševalnih okoliščin.......američani nimajo tok dobrih olj kot mi kle....njihove kosilnice ne razvijajo tolk HP/Liter in ne vem če majo tam LL intervale.....malo za razmislit

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Verjetno bi bilo bolj na mestu da bi pisalo še kater motor (sicer nekje je)..a je to bistven podatek.

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Smešno je da majo različni aVdiji z 2.0T motorji čisto različne porabe olja.... drug motor
sprasujem se.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mogoče malo olajševalnih okoliščin.......američani nimajo tok dobrih olj kot mi kle....njihove kosilnice ne razvijajo tolk HP/Liter in ne vem če majo tam LL intervale.....malo za razmislit

Mogoče olajševalna okoliščina še to da so tole motorji, ki imajo skupno v karterju toliko olja kot ga ima nek povprečen ameriški V8 med min in max oznakami!
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
malo heca pa se že pojavijo užaljeni jenki loverji
tongue-1.gif

Glede olja je kameleon opisal problem, drug trg in druge navade. Precej dobro poznam ameriške probleme z evropskimi motorji, dejansko je olje zelo velik problem. Precej EU realtivno neproblematičnih motorjev v ZDA crkuje (ribne) pred 100k miljami, vse samo zato ker se uporablja nepredpisana polja in napačne intervale menjav.

_BANDIT_

Pripravnik
12. feb 2008
775
22
18
Se pravi, bi lahko rekel, tako zlorabo ameriški motorji zdržijo medtem ko evropski pocrkajo takoj, ko ni vse po predpisih...
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Ubistvu da bi tvoja trditev šla skozi moramo še vedeti...

1) Koliko HP/Liter imajo USA motorji vs EU motorji

2) koliko ima povprečen avto olja USA/EU

3) Kakšen interval menjave ima povprečen USA avto ( misli da ne poznajo LL tam)

4) API olja res niso tako dobra kot ACEA...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik _BANDIT_ pravi:
Se pravi, bi lahko rekel, tako zlorabo ameriški motorji zdržijo medtem ko evropski pocrkajo takoj, ko ni vse po predpisih...
smile-1.gif

Vsekakor drži. Je pa res da evropski motorji ki bi zdržali podobne zlorabe (pa jih je v zgodovini kar nekaj takih) danes ne morejo biti več na trgu ker enostavno padejo na vseh eko normah + nihče jih nebi kupil (3l prostornine in slabih 100 konje ki ima porabo 15l/100km pač ni nekaj kar bi se na stari celini prodajalo od naftne krize v 80h dalje)!
grims-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj ta tabela ne prikazuje nič posebnega in kar se ne bi vedelo.
Ko pelješ za kakšnim kolesnom iz gestapo koncerna, že zavohaš zažgano olje kot bi peljal za kajkšnim mopedom.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
nono... se zadnjič peljem v koloni nekaj vozil ( vsi novejsi od mojega, stari mogoče tja do 5 let) pa prismrdi po olju v avto. Čez nekaj km (ko nekaj vozil zavije iz kolone) se pripeljem za novim citroenom DS4 (ali nekaj podobnega) ? Ko je ta speljal pred semaforjem sem ugotovil kdo je krivec za smrad po olju.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Saj ta tabela ne prikazuje nič posebnega in kar se ne bi vedelo.
Ko pelješ za kakšnim kolesnom iz gestapo koncerna, že zavohaš zažgano olje kot bi peljal za kajkšnim mopedom.
grin1.gif

A pa boli, da kljub temu, da moraš dolivat olje, gestapovcem kar dobro laufa v ZDA? No, VW ne ravno bleščeče, ostali pa kar dobro delajo.

Sicer se pa strinjam z olajševalnimi okoliščinami navedenimi zgoraj.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Prodajne številke ne pomenijo nujno tudi kvalitete izdelka. Kvantiteta oziroma številčnost prodaje nekega izdelka pomeni zgolj dostopnost in zmogljivost kupne moči ciljne publike. Prodaja je odvisna tudi od promocije in poznavanja ter ozaveščenost ali neozaveščenost ljudi, ki to kupujejo. V Bosni je golf 2 še zmeraj top prodajni izdelek.
Če se v pekarni proda največ navadne bele štruce to ne pomeni, da je ta kruh najboljši. Potica je boljša, vendar se ne prodaja bolj.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Prodajne številke ne pomenijo nujno tudi kvalitete izdelka. Kvantiteta oziroma številčnost prodaje nekega izdelka pomeni zgolj dostopnost in zmogljivost kupne moči ciljne publike. Prodaja je odvisna tudi od promocije in poznavanja ter ozaveščenost ali neozaveščenost ljudi, ki to kupujejo. V Bosni je golf 2 še zmeraj top prodajni izdelek.
Če se v pekarni proda največ navadne bele štruce to ne pomeni, da je ta kruh najboljši. Potica je boljša, vendar se ne prodaja bolj.
Zelo lepo si vse skupaj napisal
aplauz.gif
.
Vprašanje: kaj ima to s tvojo in mojo trditvijo skupnega?
grims-1.gif

Ne ti ne jaz nisva nikjer trdila, da je kvaliteta povezana z uspešnostjo prodaje. Point je bil rahlo drugje.
Torej moje vprašanje je bilo: a te boli, ker gestapovci kljub pitju olja uspešno prodajajo v ZDA?
grims-1.gif

Lahko pa sedaj napišeš še en lep post, pa probaš stvar zapeljat še v tretjo smer.
tongue-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Adolfovci pač znajo svoje izdelke odlično tržiti in pika. Ne glede na to kako kvalitetni oziroma nekvalitetni so.