Linux in poganjanje Windows aplikacij

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kako je s poganjanjem Windows aplikacij v Linuxu? Deluje? Ne Deluje? Katero distribucijo je najbolje uporabit za to?

Naložil bi si namreč Linux, ampak bi potreboval ene 3 ali 4 programe, ki so samo za Windowse.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Vse je free.
Malo pobrskaj mogoče je za tvoje programe kakšna dobra linux alternativa.
Nekaj jih laufa preko wine imam pa plan sprobat še virtualbox in notri inštalirat winse in programe zanj.

Aja laufam pa Ubuntuja.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Alternative žal niso možne. Baje je najbolj problematičen Adobe Audition, MixMeister pa laufa preko virtualizacije oz. preko virtualne instalacije Winsov znotraj Linuxa (kar je pa bedarija oz. potem raje ostanem v samih Winsih).

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pred časom sem tudi jaz probaval (mislim da takrat Fedoro), ampak zadeve se hitro razvijajo. Sem bral na enem forumu, da je nekomu Win XP v Ubuntu 9 instaliral in bootal celo hitreje pod Linuxom kot samostojno
tongue-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Samo ne mi Audacity ven metat, to je za mojo uporabo tak, kot da bi htel voznik formule 1 tekmovat s katrco.

Pri virtualizaciji Auditiona pa bi naj bil problem visok latency in včasih tudi sampling.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ardour sem že gledal, bi po moje bil uporaben, Traverso pa ne (nisem zasledil možnosti uporabe plug-inov).

Zgleda bo treba Ubuntu gor vrečt (ali kaj drugega, če imate priporočilo) in sprobat.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ubuntu Studio lahko namestiš na Ubuntu.
Koda:
 sudo apt-get update && sudo apt-get install ubuntustudio-desktop ubuntustudio-audio ubuntustudio-audio-plugins ubuntustudio-graphics ubuntustudio-video linux-rt

Gre predvsem za, recimo, poskus enotnega izgleda. Pa seveda manjših latenc. Baje pomaga pri obdelavi zvoka.
grin1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Na avdio obdelavo kar pozabi, windows je žal skoraj 10 let pred unixom v tem pogledu. Tudi če nekako rešiš problem, kako boš rešil VST-je? Steinberg se za unix ne zmeni.