Linksys WRT54GC - ne dela internet preko wirelessa

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
V službi imamo Linksys WRT54GC in dvema sodelavcema ne dela internet preko wirelessa. Oba imata Win XP, obema brez problema dodeli IP in obema dela omrežje, samo internet ne. Če dam recimo ping www.google.com napiše kar, da naslov ni dosegljiv ali nekaj podobnega, če dam ping 192.1.1.xxx (torej en rač. v omrežju) pa ga normalno pinga.

Pregledal sem vse možne nastavitve v routerju, dal lease time 1 min, da se je vse spucalo ven, dal dolgi lease time, pa nič. Tudi kaki mac filtering ni vklopljen. Tudi v firewallu po moje ni fora, en ima na kompu AVG free in windowsov firewall, drugi pa NOD Security Suite.

Kakšna ideja?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
A računalnika vidita druge računalnike in ali se vidita med seboj?
V dos promptu vtikaj ipconfig /all in poglej kakšna je pod mrežno kartico nastavitev "Node type". Če je hibryd potem ni ok. V tem primeru pogooglaj za temi besedami pa boš našel kaj se v registryju zbriše.
Aja, pa za foro začasno izklopi oba antivirusa/firewalla.

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
OK, na enem sem le ugotovil kaj je - pod DNS je imel neke naslove vpisane, sem vprašal sodelavca od česa ima to pa ni imel pojma
tongue-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Heh, očitno ne ponavljam dovolj pogosto in glasno : IMEJTE VSE NA >>AVTOMATSKO<< !!!
wink-1.gif

Torej kot je rekel KarEn : kaj imaš v mrežnih nastavitvah in kaj izpiše IPCONFIG/ALL (primerjaj med delujočim in nedelujočim PC-jem, predvsem bodi pozoren na razlike)

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja veš kak je, če nekdo wireless uporablja samo v službi in se na računalnike ne spozna, ne pričakuješ ravno, da bo not vpisan DNS, še posebej ko router brez problema dodeli IP...