LinkedIn ponudbe

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Hvala za tvoj koristen komentar. Tudi sam dobivam na službeni email, samo brišem vse po vrsti ...

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Tudi jaz dobivam, zaenkrat sem vse prijazno zavrnil, ker želijo, da se preselim, sam pa bi rajši delal preko remote.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
zakaj pa ponudbe v navednicah? enostavno iščejo zanimive profile, jaz sem že menjal službo na ta način, nič pretresljivega oz se za bat
wink-1.gif

verjetno itak iščejo za zapolnit kako pozicijo in ti pač predstavijo ponudbo, če te zanima greš na sestanek, če te ne se zahvališ in srečno

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zakaj pa ponudbe v navednicah? enostavno iščejo zanimive profile, jaz sem že menjal službo na ta način, nič pretresljivega oz se za bat
wink-1.gif

verjetno itak iščejo za zapolnit kako pozicijo in ti pač predstavijo ponudbo, če te zanima greš na sestanek, če te ne se zahvališ in srečno

Se strinjam, v prejšnji karieri sem dobil delo na kar nekaj projektih preko LinkedIna. Tudi zdajšnjo službo v tujini sem dobil tako.

Itak v času interneta lahko v eni sekundi najdeš, če gre za podobno povpraševanje povsod ali le tebi. Potem pa se lahko odločiš sam, ali nadaljuješ ali se pač zahvališ.

LP

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
V navednicah zaradi tega, ker dostikrat ne navedejo za keterega delodajalca iščejo.

@softi kako je s crossover? Kakšne izkušnje kdo? Na stack overflowu stalno vidim njihove oglase pa veliko remote.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na linkedin je več različnih scenarijev.
en so zaposlitveni oglasi, klasika
drugo so hunterji, ki te mrežijo skupinsko
tretje so hunterji, ki najdejo in nagovorijo tebe

s crossover nisem poskusil nisem ustrezal.
zaposlitveni oglasi sem probal, se ponavljajo z moje delo, zaposlitev itd
hunterji iz raznih firm so me 'mrežili', a smo se razvezali kmalu
ena na ena sem tudi imel, a ni obrodilo sadov.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
head hunter ti v štartu nikoli ne pove za katero podjetje se gre ... načeloma tudi podjetju posredujejo zanimive profile brez osebnih podatkov pa potem povabijo zanimive na razgovor kjer se sam dalje več pogovoriš.

Ti pa v štartu povejo, pozicijo, načeloma tudi plačilni razred itd ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
S tem da so hunterji placani z dolocenim procentom tvoje bodoce bruto letne place...tko da motivirani so kar....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Garancijski rok? Nisem cisto razumel kaj sprasujes. Niti ne vem ce bom znal odgovorit potem ko bom razumel vprasanje
smile-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
na LinkedIn-u so me kontaktirale tri osebe iz SLO kadrovskih agencij v zadnjem letu, vse za eno in isto delovno mesto/podjetje

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Hoces rect da v slo prov obstaja taka sluzba
A ni jasno kaj hocem rect? Hunter ki te pripelje na razgovor dobi za nagrado dolocen procent ki je vezan na tvojo bruto placo. Govorim za sluzbe v tujini, ne vem koliko ponudb dobiva folk na linkedin-u za slovenijo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Garancijski rok? Nisem cisto razumel kaj sprasujes. Niti ne vem ce bom znal odgovorit potem ko bom razumel vprasanje
smile-1.gif

Običajno dobijo head hunter agencije polno plačilo (ali ne dobi računa za "odškodnino"), če izbrani kandidat ostane pri firmi vsaj 3/6/12 mesecev - višja pozicija daljši "garancijski" rok. No - in tu me zanima kje je dandanes ta rok - leta nazaj je bil za "middle management", torej "drugo" vodstveno raven (ne direktor, ampak vodje področji, oddelkov itd., ki so odgovorni "direktorjem") med 12 in celo tja do 24 mesecev.

Odgovoriti bo znal itak samo nekdo iz branže ali nekdo, ki so ga "prisilili" podpisati kako čudno klavzulo.
smile-1.gif

Kolega je ena taka agencija uspela v roku 3 let 3x prodati - vsakič je odšel ali bil odslan 2 meseca po izteku garancije (12 mesecev). Se je agenciji kar smejalo in so ga hoteli vzeti kar "za stalno"
tongue-1.gif
).

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ne razburjej se, nism vedu da v slo obstaja tak poklic, ce odmislim te agencije adecco manpower ipd in me zanima kdo se s tem ukvarja ker mi je zanimivo

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Jaz zadevo poznam iz vidika developerjev... In ko so nabirali folk je blo tko da je bil cilj da kandidat dobi cimvisjo placo in enkrat je en hunter povedal da dobi dolocen procent od na koncu usklajene bruto letne place. Tu ni bilo klavzul koliko casa mora kandidat ostati....no lahko da so bile na relaciji hunter-firma ampak iz tega vidika pa ne poznam procesa

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ne razburjej se, nism vedu da v slo obstaja tak poklic, ce odmislim te agencije adecco manpower ipd in me zanima kdo se s tem ukvarja ker mi je zanimivo
Sej se ne razburjam. In ti hunterji ki sem jih jaz omenjal so bili vsi iz tujine.

Je pa tako - jaz se danes dobivam prosnje za connectione od hunterjev ceprav ze 7 let nisem posodobil profila in sem danes v cisto drugi branzi.... Tko da mal tud na maso delajo...