Čez vikend sem se malce igral s temle in prišla je ven relativno dobra "čokolada".
Imam dva recepta, v osnovi zelo podobna, z dvema razlikama.
Prvi: 26g kokosovega olja, 15g kakava v prahu (mastnega), 1 čajna žlička agave sirupa
Drugi: 26g kakavovega masla, 15 kakava v prahu, 1 čajna žlička agave
Agae je po želji, oz kako sladko hoče kdo imet, več kot je tega manj zdrava je zadeva, tako da je treba najt količino ki je še ravno dovolj sladka za posameznika, pomoje bi za mene bilo lahko tudi manj od 1 žličke.
Prvo se raztopi olje/maslo in potem doda še vse ostalo, lepo premešat da ni grudic in potem vlije v modelčke. Prvi recept mora obvezno v hladilnik, drugega pa je bolje pustiti zunaj, saj se potem lepše strdi. Problem prvega recepta je, da je obstojen zgolj v hladilniku in kakor hitro človek primer v roke, se začne topiti. Drugi recept je za ta namen boljši, saj ni nekih pretiranih težav na sobni temperaturi, je pa problem cena, kajti kakavovo maslo stane tam nekje 40 eur na kg (kokos olje recimo samo 20), ampak če si nekdo zaželi samo "tablico" čokolade (cca 10g), potem strošek tako velik tudi ni.
Ampak..glede na "stroške" izdelave domače, tista lindtova 99% niti ni tako draga, je pa res da je domača izdelava veliko bolj zdrava