Likvidacija Probanka in Factor banka

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Pravkar je bila tiskovna konferenca. Če sem prav razumel bodo poplačali vse depozite ne glede na višino?

hgard

Guru
22. jul 2007
4.096
590
113
Citat:
Strošek prenehanja delovanja obeh bank v skupnem znesku milijarde evrov bodo v prvi vrsti nosili lastniki, kasneje lastniki podrejenega dolga, kar pa ne bo zadolščalo pa še država. To pomeni, da bodo zaščiteni in poplačani vsi lastniki navadnih obveznic, posojilodajalci in seveda imetniki vseh vlog, vključno s pravnimi osebami.

Me zanima koliko bo morala prispevati država...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.087
6.933
113
pri taščici
Ko prvega evra ne bodo plačali, potem je vseeno če nobenega več. Narod bo prihranke dal v nogavico ali tujino, če bo lahko prišel do njih.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to bojo akcije v ponedeljek
cool-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik stop pravi:
Sem pobral vse iz Factor banke konec avgusta.
evil.gif
.

Zakvaj? Veš da bi dobil sedaj zastonj slovenske obveznice, ki imajo ja najboljšo obrestno mero na trgu?!
evil.gif

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
če je Jazbec rekel da se naj folk ne sekira potem mu verjamem
evil.gif
No vseeno pa sem vesel da nimam nekih dodatnih hektičnih opravkov. Eu pa je tudi sedaj dala žegen... po moje je oni Dieselbloom edit Jeroen Dijsselbloem menda vseeno prej pogledal v "denarnico" in presodil da bo lahko pokril tole našo pufarijo če zagusti

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz. PA velikost nagrade so določili Belgijski (so)lastniki... Tisti, ta ljubljeni, mesije... Ti ti packi kapitalistični. Verjetno so si tudi sebi podobne izplačali brez pompa...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.687
6.449
113
Vsi ostali člani uprave NLB so si nagrade izplačevali sproti, le Kramar je dajal na kup in hotel izplačilo na koncu.

Za upravljanje tveganj pri NLB je bil med 16.7.2007 in 16.5.2011 sicer zadolžen Claude Deroose (KBC). Ali so imeli v pogodbah kakšne omejitve odgovornosti ni znano.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
A dejte, no dejte. Dajte lepo pogledat, kdo je podpisal pogodbo o nagradi Kramarju, kot nadzornik NLB. Ni bil Janša. Je pa bil pripadnik stranke SD ter vneti zagovornik socialnega dialoga in nacionalnega intresa.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.659
3.939
113
Ljubljana
hmpg.net
Dr_Strangelove:
Podpisal je Žunič. Dokler je bil on predsednik NSja je NS določal višino dobička banke (to se pri bankah da) in s tem nagrad upravi (bile so skromne). Potem je nova vlada zamenjala NS. Ta je delal v smeri čim večjega dobička banke in s tem divident, ki jih je dobila država. Zraven pa tudi uprava. NS očitno ni znal povezati teh pojmov.
@erikson.
Narat in Kramar sta bila taka. Po mojem vedenju je Narat dal večino v dobrodelne namene, lahko pa se tudi motim.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Jap.
Sicer pa saj je jasno. Tudi če bi šlo za stečaj banke, lastniki odgovarjajo izključno samo z vložki v banko. Za kaj več pa samo, če jim dokažeš protipravno delovanje in se nato greš odškodninske tožbe.
Sicer pa itak ne bo kaj za terjat. V roku par let ACH ne bo več obstajal. Posledice dream team poslovnih odločitev so prišle tudi do ACH. Upniki slednjega lahko še kaj potegnejo ven, dokler je čas, da se ustrezno zavarujejo.