Lidl polnilna pena za prazno kolo

Alesss

Fizikalc
24. sep 2013
329
46
28
Kako se kaj obnesejo te pene ki jo spustiš v prazno gumo ? V Lidlu jo prodajajo (mislim da za 6€).
Je taka guma potem uničena, ali jo vulkanizer še lahko očisti te pene in popravi po svoje ?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Na splošno so te pene namenjene za majhne poškodbe, najraje od vijakov, žebljev. Pozabi, da bi flikal kaj resnega. kako pa potem to reši vulkanizer pa nimam pojma, včasih so rekli, da od tega rata ena velika svinjarija v gumi.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ne vem, kaj prodajajo v Lidlu, če pa je zadeva enaka, kakor v kompletu, ki ga vedno več dajejo namesto rezervne gume, potem je odgovor: guma se napolni za vožnjo do najbližjega vulkanizerja, ta pa ima potem kar precej dela, da to peno odstrani. Potem pač zakrpa gumo, kakor normalno. Tako vsaj je bilo pri našem i10.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.776
2.597
113
Je kdo videl to peno po "aktivaciji!?
Baje je je kot purpen.
Lahko da da Lidl pravi purpen(gradbeni?). kako je z njim mehansko pa vemo mnogi. Slabo.
Mogoče ga skup drži guma.
Moje mnenje: ma jaz bi se ne upal uzet pri Lidel-nu ali komu drugmu.
Je kakšen mehanik, ki ima izkušnje z aktivirano peno?
Guma naj bi bila potem uničena? Malo izkušenj, veliko tega po avtih!!

Zgodba SE MORA nadaljevati!!

kdk

Fizikalc
25. feb 2014
198
29
28
okoli MB
ADAC test sistemov, ki nadomeščajo rezervno kolo.
Precej obsežen test v Nemškem jeziku. Povzetek na kratko
smile-1.gif

Poglejte slike- precej svinjarije
- spreji - bolj uboga pomoč
-kompleti s tekočino za tesnenje in kompresorjem: še gre, ampak v omejenem obsegu.
Večini ne uspe zatesniti luknje nad 8 mm, sistemi na osnovi lateksa povzročajo probleme pri čiščenju pnevmatike in platišča,
draga nadomestna tekočina.
Za opozorilo in razmislek - v Nemčiji je z zakonom o cestnem prometu (StVZO) prepovedano popravilo pnevmatike, pri kateri so bila uporabljena kemična sredstva za začasno popravilo.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Hm, sicer izkušenj nimam, v 24 letih sem imel le dva gumi defekta (1x na osebnem in 1x na đipu) in oba pred več kot 15 leti ... če bi imel gumi defekt na avtu kjer ni rezerve bi danes raje poklical asistenco (zato pa jo plačujem), kot uporabil zgoraj omenjene zadeve.
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Je kakšen mehanik, ki ima izkušnje z aktivirano peno?
Guma naj bi bila potem uničena? Malo izkušenj, veliko tega po avtih!!
Zgodba SE MORA nadaljevati!!
In naj se nadaljuje:
- kakor sem že zapisal (verjetno pa nisi prebral) - po zagotovilu vulkanizerja se guma potem očisti, vendar je veliko dela in precejšen strošek.
- guma po tem posegu ni uničena

Takole pa je videti komplet v našem i10, kjer smo že davno dodatno kupili platišče z normalno gumo, komplet pa je res samo 'za vsak slučaj' :
pena.jpg

Tekočina v posodici na sliki zgoraj je od firme Dunlop, dodana je celo serijska številka polnjenja.

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Tud jest nimam rezervne ampak kit za popravilo.... Zdej me pa zanima, je asistenca upravičena, če jo kličeš zaradi počene gume, se to krije?

Vseno mi tole ni več jasno, zakaj ne dajejo več rezevne gume, se mi zdi da so včasih pri VW zadeli v polno z tisto tabular gumo, ki zaseden majn prostora, če je to razlog.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.729
6.624
113
Jaz imam taozko rezervo. Pri novem avtu je bilo cca. 50€ doplačila, drugače bi pač dobil neuporabni kit.

Verjetno je povsod tako, da skušajo pocuzat še par € od kupcev.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Po zakonu je pač tako - ali rezervo ali pa set. Jaz imam rezervoar za plin v prostoru za rezervo. Torej je set dovolj. Za nov plašč bom pa že zbral; greš pač zavestno v tveganje. Tisti, ki bi radi imeli "i pare i jare" - e, to pa ne bo šlo.
LPM

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Jest sploh pomje opcije nisem imel... Ko sem kupoval zimska platišča, so jih pri Todivotu mel 3 na zalogi, takrat sem šele pogruntal da avto sploh nima rezerve...

Še enkrat bi rad odogovr na vprašanje, ali je priznano od zavarovalnice klic asistence če poči guma?

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Tud jest nimam rezervne ampak kit za popravilo.... Zdej me pa zanima, je asistenca upravičena, če jo kličeš zaradi počene gume, se to krije?

Vseno mi tole ni več jasno, zakaj ne dajejo več rezevne gume, se mi zdi da so včasih pri VW zadeli v polno z tisto tabular gumo, ki zaseden majn prostora, če je to razlog.

Seveda, ne vem zakaj ne bi bila. Najboljše je da si prebereš pogoje pri svoji asistenci. Jaz imam tako asistenco, kot AMZS PLUS ...
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kdk pravi:
ADAC test sistemov, ki nadomeščajo rezervno kolo.
Precej obsežen test v Nemškem jeziku. Povzetek na kratko
smile-1.gif

Poglejte slike- precej svinjarije
- spreji - bolj uboga pomoč
-kompleti s tekočino za tesnenje in kompresorjem: še gre, ampak v omejenem obsegu.
Večini ne uspe zatesniti luknje nad 8 mm, sistemi na osnovi lateksa povzročajo probleme pri čiščenju pnevmatike in platišča,
draga nadomestna tekočina.
Za opozorilo in razmislek - v Nemčiji je z zakonom o cestnem prometu (StVZO) prepovedano popravilo pnevmatike, pri kateri so bila uporabljena kemična sredstva za začasno popravilo.
Zanimiv test. Sam sicer iz drugih razlogov ne maram teh tire kitov in sem tudi zelo hitro šel iz tega:

na tole:

Strošek minimalen.
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Rezervne gume ni več delno zaradi šparanja, delno pa zaradi doseganja CO2 izpustov. Tam pač vsak kg šteje. Itak ima pa večina proizvajalcev doplačilo za full set rezervne gume za okrog 100 EUR. Problem je zgolj, če nisi pozoren pri naročanju ali pa kupuješ rabljen avto. Sam sicer ne maram tudi tabular gume, ker ne moreš it mirno naprej, temveč imaš omejitve. Čeprav v praksi lahko prevoziš še pa še z njo.
Citat:
Uporabnik miklavz pravi:
Jaz imam rezervoar za plin v prostoru za rezervo.
Jaz sem imel tako rešeno zadevo, pa imam asistenco, ampak vseeno hočem imet polno rezervno gumo: