Lhasa Apso

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Na voljo je 9 čistokrvnih mladičkov. Trenutno so stari 30 dni in bodo
pripravljeni na odhod v nov dom čez približno 2-3 tedne (odvisno samček ali samička)...
Mislim da smo edini z leglom v sloveniji in pa z najboljšo ceno na evropskem trgu.

Možen ogled v MB tekom celega tedna...

Opis pasme;
http://www.pasme-psi.com/pasje_pasme/lhasaApso/index.php

Info. PM ali luka.gsm1@gmail.com

lhasa_apso_h03.jpg

in pa še slika naše častne čete
715476-Pic#no.051.jpg

Priponke

• 715476-Pic#no.051.jpg
    715476-Pic#no.051.jpg
    100,3 KB · Ogledi: 665

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik FoxyLady pravi:
Malcom, zakaj pa gredo eni prej iz legla kot drugi (samčki prej kot samičke, ali obratno)?

Ker je naša filozofija pač taka, da so samičke (sploh mladiči pri tej pasmi; pa še 9 jih je imela kar je skoraj preveč)
nekoliko bolj šibke in jih kak teden dlje zadržimo, izredno napredujejo v tem tednu, predvsem zaradi obilice mleka
pri psici. (9 sesačev, pa naenkrat 4 največje može stran pobereš, se samiočke lahko nacejajo do onemoglosti)

7 dni kupcu in meni ne pomeni nič, lahko pa bistveno vpliva na nadaljni razvoj. Mi doma te naše kosmatince (3 imamo)
vzrejamo z ljubeznijo, leglo le 1x na 2 leti, skratka po regelcih, ker si nemislimo na račun psov kupit novega avta ampak
kvečemu pokrit stroške, nabavit kako novo opremo za pse, ker nam je to hobi, hodimo vsi v službe tako da nam zaslužek
niti slučajno ni v interesu. Iz tega pa torej izhaja to enotedensko zavlačevanje.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ker je naša filozofija pač taka, da so samičke (sploh mladiči pri tej pasmi; pa še 9 jih je imela kar je skoraj preveč)
nekoliko bolj šibke in jih kak teden dlje zadržimo, izredno napredujejo v tem tednu, predvsem zaradi obilice mleka
pri psici. (9 sesačev, pa naenkrat 4 največje može stran pobereš, se samiočke lahko nacejajo do onemoglosti)

7 dni kupcu in meni ne pomeni nič, lahko pa bistveno vpliva na nadaljni razvoj. Mi doma te naše kosmatince (3 imamo)
vzrejamo z ljubeznijo, leglo le 1x na 2 leti, skratka po regelcih, ker si nemislimo na račun psov kupit novega avta ampak
kvečemu pokrit stroške, nabavit kako novo opremo za pse, ker nam je to hobi, hodimo vsi v službe tako da nam zaslužek
niti slučajno ni v interesu. Iz tega pa torej izhaja to enotedensko zavlačevanje.

No ja, kolikor pa je meni znano, pa razlika med mladički ni po spolu, ampak je pač odvisna od samega karakterja kužka. Če se bori za seske, bo pač bolj močan (in ni važno al je samec ali samička). Sploh pa, od kdaj pa mladički sesajo še pri dveh mesecih?
Sicer pa če je to vaša filozofija, nimam nič proti
smile-1.gif

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Ja pa ne navajate mladičev na trdo hrano že prej, tako da ko jih oddate novim lastnikom so vsaj dva do tri tedne že na trdi hrani? Ker če tamali nehajo sesat, čez dva dni pa so že pri novih lastnikih kjer jejo normalno hrano, je to malo prehiter prehod, se ti ne zdi? Pa razglisti se mladičke tud že preden se oddajo...
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
dear leftie, this depent on th ebreeder but you can say a very good quality breeder will sell his puppies between 1000 and 1500$
It is better for you to have a good happy and healthy Lhasa, prices at 400-700 tells you that you have to deal with traders and mostly lower quality, check out mine and akc websites at http://www.akc.org good luck

299 s papirji bi bla nora cena. Ni rodovnika, ga pa na potrebo tudi grem uredit (popolnoma legalno z vsem potrebnim)
samo pol dostaviš še violčni bankovec k prvotnemu znesku.

Že tako ali tako je tako specifična pasma, da jo je težko prodat brez rodovnika, kajšele z rodovnikom.

Švaba ma ceno po 1200€... Brez pa 500,...

Nemislim služit na pseh, ker imamo naraščaj zarad hobija in veselja pri hiši, ne pa da zaslužim za polog za avto.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
No, sej se mi je zdelo da niso rodovniški, ampak nisem hotela takoj "obsodit" brez vprašanja
smile-1.gif

Mi lahko poveš kako lahko greš uredit rodovnik, če bi ga jaz želela imet? In zakaj je pol cena 500€ višja. Rodovnik ne stane več kot 40€...

Drugače pa, če je samička rodovniška in ima opravljen vzrejni pregled, in enako velja za samčka, rodovnik avtomatsko dobiš. Če kaj izmed tega ni izpolnjeno, rodovnika ni, in ga ne moreš dobit (na legalen način).
Verjamem pa da se najde ogromno ljudi, ki bi kupili tega "čistokrvnega brez rodovnika". Saj je lažje dat 300€ kot pa 800 ali več. Ampak če vprašaš kakšnega kinologa, to ni Lhasa Apso, ampak mešanec podoben temu psu
smile-1.gif