LG viewty - ekran

wertz

Pripravnik
2. nov 2007
82
0
6
danes dobim LG-ja, napolnim in prižgem, šok, ekran utripa po črnih črtah, ki so razpasene vodoravno po njem. Zdaj tip(nimam nobenih podatkov) ga vzet nazaj ne bo imel interesa. Imam račun od Tuš mobile, kupljen(10.6.2008) je bil za 1€. Kak nasvet kako popravit zadevo ?
confused-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik wertz pravi:
danes dobim LG-ja, napolnim in prižgem, šok, ekran utripa po črnih črtah, ki so razpasene vodoravno po njem. Zdaj tip(nimam nobenih podatkov) ga vzet nazaj ne bo imel interesa. Imam račun od Tuš mobile, kupljen(10.6.2008) je bil za 1€. Kak nasvet kako popravit zadevo ?
confused-1.gif

Kako nimaš nobenih podatkov od tipa? Valjda si moral nekako priti v stik z njim, kar pomeni, da se ga da dobiti tako ali drugače. Če si telefon plačal po pošti ali z nakazilom na račun, pa sploh. Kaj na računu tudi nimaš podatka o kupcu ali njegovi pogodbi (za 1€)? Drugače, ne vidim razloga zakaj ne bi imel interesa vzeti telefon nazaj, saj če ti je že takega podal (pokvarjenega) potem bi lahko šlo za goljufijo in dvomim, da si želi opravka s policijo. Lažje mu je, da ti nese telefon na servis in popravljenega vrne nazaj, saj je še vedno v garanciji.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Haha, policija po novem preganja takšne, ki preko oglasov prodajajo telefone?

Kaj pa če je prislo do poškodbe med transportom? A bo šel pubec civilno tožit prodajalca za telefon vreden nekaj € z tožbo vredno nekaj 1000€ ?

Šala mala.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Haha, policija po novem preganja takšne, ki preko oglasov prodajajo telefone?

Kaj pa če je prislo do poškodbe med transportom? A bo šel pubec civilno tožit prodajalca za telefon vreden nekaj € z tožbo vredno nekaj 1000€ ?

Šala mala.

Očitno nekaj na pamet govoriš. Nedavno nazaj sem nekaj kupoval na bolhi za nekaj deset €, pa sem stvar dobil delno pokvarjeno in rabljeno, oglaševala pa se je kot brezhibna in nova v originalni embalaži. Vljudno sem tipu poslal en email s citatom iz kazenskega zakonika in ga pozval, da stvar urediva tako kot se spodobi, sicer ga obiščejo plavci. V hipu smo stvar poštimali, vrnil mi je denar, jaz pa njemu robo na njegove stroške. To je seveda nato zopet dal v oglas, le da je tokrat navedel vse njene pomanjkljivosti. Ene že sama pomisel na plavo barvo hitro strezni, sploh če se pri taki "grožnji" znaš pravilno postaviti.
10.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Seveda ni problema, če naletiš na nekoga, ki ga je strah grožnje. Na enak način bi lahko nekoga, ki ti je izpravno stvar prodal, nategnil. Sploh ni problema, ko grda beseda naleti na plodna tla
wink-1.gif

Če pa nekdo pozna zakon, pa bi se kratkomalo požvižgal na tvoj mail.

Ne pozabit, v naši državi lahko od nekoga dobiš denar samo preko tožbe (edino če si DURS
wink-1.gif
)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Podobno sem mi je zgodilo pred pol leta s tipom iz Nemčije pri nakupu na ebay-u in tudi tam je zalegla "grožnja". Tipu sem 2x nazaj vrnil stvar, dokler ni bila taka kot mora biti. Nihče ne mara imeti opravka s policijo, tržno inšpekcijo, tožbami ali podobnimi zoprnijami, raje jo usekajo po liniji najmanjšega odpora, t. j. da se te čimprej rešijo in ti ustrežejo. Seveda, še raje pa imajo takšne, ki so tiho.

AfterEight evo:

Citat:
Goljufija

211. člen

(1) Kdor, zato da bi sebi ali komu drugemu pridobil protipravno premoženjsko korist, spravi koga z lažnivim prikazovanjem ali prikrivanjem dejanskih okoliščin v zmoto ali ga pusti v zmoti in ga s tem zapelje, da ta v škodo svojega ali tujega premoženja kaj stori ali opusti, se kaznuje z zaporom do treh let.

Sicer to ni cel člen, zagrožena kazen je namreč odvisna od višine oškodovanja, vendar jaz sem mu samo to pripopal s poudarki in je zalego kot ata na m....

Cel zakon pa si lahko ogledate tukaj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Nihče ni rekel, da to ni proti zakonu, kaj počnejo.

Ampak je velika razlika med temi besedicami v zakoniku in dejanskem izplačilu tožnine.

Da ne omenjam tega, da se znajo zadeve vlečt par let, po možnosti pa še celo zastarat zaradi pomanjkanja dokazov in potem nosi vse stroške tožnik.

Ampak tole se je malce oddaljilo od prvotnega vprašanja avtorja.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Hvala 5*

Drugače pa sem tudi sam bil že nekajkrat pošteno prevaran pri nakupih prek bolhe. Žal se vse moje pritoževanje nikoli ni obrnilo v mojo korist, tudi ko sem grozil s prijavo na policijo. Mogoče bolje učinkuje, če kopipejstaš zakon, še najbolje pa je, če nimaš problemov.

wertz

Pripravnik
2. nov 2007
82
0
6
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Zgleda, da je softver poškodovan. Na tem linku : http://www.ku990.co.uk/wiki/index.php?title=Home#Handset_Software imaš vse kar je za tega lgja. Mogoče se ga da sflešat kar doma.

tukaj ne najdem nič uporabnega, kar bi odpravilo napako so samo razni dodatki (slikar, štoparica, teme...) ali sem kaj spregledal???
Najraja bi popravil doma, niti malo mi ne diši da bi se lovili po sodiščih ipd. Tako da mogoče kakšen nasvet v to smer.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Da ne omenjam tega, da se znajo zadeve vlečt par let, po možnosti pa še celo zastarat zaradi pomanjkanja dokazov in potem nosi vse stroške tožnik.

Ampak tole se je malce oddaljilo od prvotnega vprašanja avtorja.

Meni to ne predstavlja problema, jaz sem v takšnih primerih pripravljen na vse, oz. to, da me kdo ima za norca, zame nima cene. Če državni tožilec kazenske zadeve ne bo spravil do konca, bom pač nastopil kot subsidiarni tožilec. Hkrati bom seveda aktiviral še ostale vzvode, od tržne do davčne ipd. Če se tip ukvarja s prodajo (številni oglasi na bolhi), potem gre v bistvu že za dejavnost, ki ni prijavljena, ne ponuja varstva potrošnikov in ne plačuj davkov državi.... Za opeharjence, ki se ne potegnejo za svoje pravice, lep nasvet daje rimski rek "Ignorantia iuris nocet".

Glede same težave s telefonom pa res ne vidim nobenega problema, saj račun je, s tem je tudi garancija, in če telefon nima nobene poškodbe, ne bi ničesar čaral z nadgradnjami programske opreme ali zamenjavami kakšnih delov. Šel bi na Tušmobil in probal že sam urediti stvar (npr. rekel bi, da so mi telefon kupili v dar za rojstni dan ali kaj podobnega), če bi kaj komplicirali, ker nisem njihov uporabnik (zaradi telefona na pogodbo), pa bi kontaktiral tipa in skušal stvar urediti najprej na kulturen način (da ga on da v popravilo).

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
ignorantia iuris nocet
se podpišem
Konec koncev gre za denar katerega je bilo potrebno zaslužit.
No da povem podobno le da gre za krajo: Meni so pred leti ukradli mobitel. Ker sem kmalu izvedel kdo je bil sem lepo prijavi. Seveda so se pojavile grožnje.. Ker sem rekel da grem do konca se mi je močno obrestovalo.
Avtorju teme pa svetujem, nesi na servis. V primeru pa da je bil telefon pokvarjen iz strani prejšnega lastnika ter da je garancija v q*c*.... pa le kontaktiraj s policijo. Taki telefoni se prodajajo po 350€ to pa ni malo denarja

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Si spregledal.
wink-1.gif

Modifications

Common Issues and Questions
Backing up your Viewty using the "TOTO" Method
Firmware Flash for Bricked Handsets
Firmware Backups - All Versions

Increasing Volume Output
Service Menu & Unlock Menu Code

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Take ljudi kot x5x imam rad. Res, da je sistem v naši državi v ku*cu, ampak za to smo si sami (navadni ljudje) krivi, ker se premalo zavzemamo za pravičnost in red, oziroma nepravilnosti okrog sebe prevečkrat molče "požirmo". Pravijo, da ljudstvo ima takšno oblast kot si jo zasluži. Enako velja za pravni red. Že v 18. stoletju je Edmund Burke lepo povedal, da je zlu za zmago dovolj le to, da pošten človek ničesar ne stori.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.960
6.988
113
Æloveška naivnost nima meja. Saj ne da se dobijo telefoni novi z garnacijo v trgovino. A seveda vsi silimo k nakupu na "bolhi", kjer so zadeve začuda 50% ceneješe, seveda zavoljo dobrosrčnosti prodajalcev.

Da bi bilo kaj narobe in zadeva bila morebiten nateg, pa seveda nihče ne pomisli
wink-1.gif

Predlagam vsaj ebay, če se že kupuje rabljena oprema. Tam je tega manj.