Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Da ne omenjam tega, da se znajo zadeve vlečt par let, po možnosti pa še celo zastarat zaradi pomanjkanja dokazov in potem nosi vse stroške tožnik.
Ampak tole se je malce oddaljilo od prvotnega vprašanja avtorja.
Meni to ne predstavlja problema, jaz sem v takšnih primerih pripravljen na vse, oz. to, da me kdo ima za norca, zame nima cene. Če državni tožilec kazenske zadeve ne bo spravil do konca, bom pač nastopil kot subsidiarni tožilec. Hkrati bom seveda aktiviral še ostale vzvode, od tržne do davčne ipd. Če se tip ukvarja s prodajo (številni oglasi na bolhi), potem gre v bistvu že za dejavnost, ki ni prijavljena, ne ponuja varstva potrošnikov in ne plačuj davkov državi.... Za opeharjence, ki se ne potegnejo za svoje pravice, lep nasvet daje rimski rek "
Ignorantia iuris nocet".
Glede same težave s telefonom pa res ne vidim nobenega problema, saj račun je, s tem je tudi garancija, in če telefon nima nobene poškodbe, ne bi ničesar čaral z nadgradnjami programske opreme ali zamenjavami kakšnih delov. Šel bi na Tušmobil in probal že sam urediti stvar (npr. rekel bi, da so mi telefon kupili v dar za rojstni dan ali kaj podobnega), če bi kaj komplicirali, ker nisem njihov uporabnik (zaradi telefona na pogodbo), pa bi kontaktiral tipa in skušal stvar urediti najprej na kulturen način (da ga on da v popravilo).