Lg intelligent sensor

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
A ma kdo intelligent sensor na LG-ju? Kje naj bi se ta stvar fizično nahajala? Moja plazma nej bi ga imela, ampak jest ga ne najdem pa da se jebeš. Nesposobni prodajalci ne vejo nič oz. nočejo pomagat.. Povsod pa piše, da ga ta model ima.

http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/50pn6506-plazma-tv-lg-529034

https://www.youtube.com/watch?v=nrRj2r889Pg

Ne razumem zakaj je prodajalec nesposoben, saj nemore vedeti na kater del okvirja je proizvajalec to vgradil,še manj pa zakaj bi sploh oni rabli vedeti ta podatek.

Opcije imas naslednje.

1. preberi navodila če piše
2. vprašaj na servis oziroma nesi tja tv
3. uporabi google

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Posveti z lučko na različne dele TVja in boš hitro ugotovil kje je senzor
tongue-1.gif

Če bi ugibal, bi rekel da je zraven IR senzorja za daljinec.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Fora je, da ga ne najdem v meniju, pri vseh trgovcih pa piše, da ga ima, ne samo pri slovenskih šalabajzerih, ki še niso slišali za poprodajno storitev!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ti to kaj pomaga?

get to picture
move right arrow you have aspect ratio ,,,energy saving then picture mode
select and move right arrow move the arrow key so you are not highlighting,,,,Intelligent sensor
then click ok
this stops the light levels of the screen changing

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Obstaja ECO način slike ja, samo sem se igral z lučjo in ni nobene spremembe v sliki..

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
ti to kaj pomaga?

get to picture
move right arrow you have aspect ratio ,,,energy saving then picture mode
select and move right arrow move the arrow key so you are not highlighting,,,,Intelligent sensor
then click ok
this stops the light levels of the screen changing

Tegale pa ne razumem oz. ni pravilno napisano.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Moja plazma ga ima. Opazi se pa če je nastavitev v avtomatskem načinu, takrat prilagaja svetlost slike glede na osvetlitev prostora. Vklop in ostalo je pa nekje na vrhu daljinca, tipka z nekim zelenim, kao eko simbolom. Nimam daljinca pri sebi da bi bolj točno povedal.

http://www.lg.com/hr/podrska-proizvod/lg-50PV350# - na strani 67 ti pa sicer vse lepo piše. A navodila si po stari slovensko navadi stran vrgel še preden si tv vklopil?

Aja - navodila sem našel prva ki so mi prišla na pamet, pa vseeno piše kako je pri plazmi in kako je pri ostalih modelih.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
O kakšnem avtomatskem načinu govoriš? Na daljincu nimam nobenega zelenega knofa. Po stari slovenski navadi so po tanovem navodila v meniju tv-ja in ne več v pisni obliki. V navodilih ne piše nič o tem. Tudi če pogledam ta tvoja navodila, tega pri moji pač ni. Imaš v načinu slike funkcijo "ECO"? Kje se ti fizično nahaja ta senzor na tv-ju? Je ločen ali je skrit zraven IR sprejemnika?

Nazadnje urejeno:

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
ECO senzor je ponavadi zraven IR senzorja...probaj IR senzor zakrit s prstom, pa počakaj cca. 10 sekund, pa boš videl če TV odreagira - slika bi se morala potemnit. Probaj še z tipko Q.meni ali pa pod AV mode, če tam kaj najdeš

Sicer pa je ta senzor vsaj meni velika bedarija in ga prvo izklopim na vsaki televiziji, ki jo nastavljam. Itak imajo plazme (vsaj LG) že v osnovi ful temno sliko kljub maximalni svetilnosti, tako da ne vidim razloga da bi še dodatno omejeval svetlost slike z ECO mode.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
V začetku teme sem napisal model, 50PN6506. V navodilih senzor ni omenjen. Jutri kličem uvoznika.

Pa verjetno se lahko tebi zahvalim za 1*.
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Ene TV imajo senzor kar v okvirju oz. se ga ne vidi dirketno, svetlobo mu dovaja pa "svetlobna cev" ki je dejansko prosojen okvir. Če je okoli TVja prosojen okvir ali njegov rob potem je to to.

Nastavitve pri LGju mislim da imaš pa posebej za vsak vhod, tako da recimo za fillme iz HDMIja lahko izključiš light senzor za TV pa imaš vključenega, vsaj tako sem videl na enem boljšem LCDju.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.455
346
83
34
Teka okvirja nimam, nikjer ni nič prozorno. Nastavitve štimaš za vsak hod posebej, to drži. Eni LG-ji imajo ta senzor v Picture mode-Energy saving-Intelligent sensor. No pri meni ga tudi tle notri ni, imam le minimum, medium, maximum in screen off.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hvala !!! Ker si tako prijazen, ti pač moram, kljub temu da si len ko fuks, pač malce pomagati. Za tvojo serjo s končnico 500 v navodilih v hr jeziku na strani 24 piše, da je odvisno od države. Pismen ali ne, trgovec najbrž ni dosti kriv če sam ne veš kaj kupuješ oziroma ne znaš prebrati navodil, ki jih je hudi težko najti.

http://www.lg.com/hr/podrska-proizvod/lg-50PN6500#