Poglej, bom probal razložiti. Torej, kot prvo, drži pravilo, več denarja več muzike. Dražji televizorji imajo boljšo sliko v smislu, da je slika bolj naravna, boljši približek tistemu, kakor je v originalu posneto. Je pa tako, da danes "navadnih" analognih televizorjev več ni. Imamo samo še digitalne televizorje. Digitalni v smislu, da sama slika, ki se izriše na panelu, je v digitalni obliki. Seveda vhodni signal je lahko digitalni ali analogni. Procesor(ji) pa potem ta signal prikažejo v nam vidno, se pravi sliko. Tu so razlike ogromne! Torej, televizor, ki je dražji ima boljše procesor(je), ki izrisujejo sliko.
Sam Philips ima ogromno le teh, naj povem samo bistvene.
Prvi je Pixel Plus. Ta stabilizira samo sliko in popravlja, izniči šume v sami sliki, v analognem signalu. Nadaljujem z Active Control; procesor sam prilagaja: svetilnost, kontrast, dinamični kontrast, barve, ostrino in gibanje. To prilagaja na način, ki se mu določi. Televizor ima t.i. "nastavitvenega pomočnika", s katerim ti izrisuje več različnih slik, katere sta razdeljena na dva dela; npr: levi del je zelo kontrasten, desni bolj umirjen. Sam uporabnik izbere eno izmed teh dveh in to si televizor zapomni! Teh slik je več. Vsaka pa služi svojemu namenu, kot sem jih omenil prej ( Active Control).
Dejansko "najboljši" procesor za izboljšanje slike oz. za prikaz najbolj naravnega izrisa je pa t.i. Natural Motion( HD, Perfect). DEluje na principu prepoznavanja dogajanja, gibanje. Procesor umetno izriše vmesno sliko med točkama A in B. Rezultat je RES gibljiva mirna slika....ampak naj bo zaenkrat dovolj. V panele, 100(200 Hz), vhode se ne bom spuščal.
Ne vzemi moj post, kot reklama za Philips, ker to ne nameravam. Sem da Philipsa samo za primer.
Upam, da ti je v pomoč.
lp