Letveno dno za posteljo

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.288
113
Takole zadevo imam jaz doma pri otroku na postelji. Zame osebno - če malo dvignem lahko tam spim, če dvignem na tretjo stopničko ali višje se zjutraj zbudim čist polomljen.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Saj ravno tega se bojim. Sedaj imam narejeno kajlo in težav z refluxom ni, vendar se zbujam z bolečinami v hrbtenici...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
A ni tako, da bi bilo bolje v tem primeru imeti ležišče enakomerno padajaoče od glave proti nogam? Močno dvomim, da pri teh lomljenih lahko spiš brez, da bi hrbtenica povedala svoje.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Za začetek zgornji del postelje dvigni (podloži noge) za 15cm tako, da bo postelja dvignjena samo zgoraj. Meni gre na živce če sem delno prepognjen, poleg tega je obupno spat na boku.
Kako uro ali več pred spanjem ne pij tekočine, ne jej 4 ure pred spanjem.

Jej predpisane tablete.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.530
2.288
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
A ni tako, da bi bilo bolje v tem primeru imeti ležišče enakomerno padajaoče od glave proti nogam? Močno dvomim, da pri teh lomljenih lahko spiš brez, da bi hrbtenica povedala svoje.

Jaz sem zadnjic pri mulcu zaspal zvečer. Ko sem se zbudil čez dve tri urce sem komaj ustal. Križ cist zlomljen. Za otroke je to ok ce je prehlajen mu dvigneš da lazje spi.
Za odrasle ljudi je to bolj kot ne mucenje, razen ce spiš izključno na hrbtu. Potem je mogoce ok.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Ne vem. Kolikor sem bral malo nasvete, priporočajo dvignjen ledveni del... čeprav sem isto skeptičen kot ti...

Yahel: Ne pride v poštev, ker moja bi še vedno raje spala naravnost:)

luciano

Guru
3. okt 2011
1.860
889
113
MB
Citat:
Uporabnik dem pravi:
No sedaj sem našel tegale:

http://www.moba.si/moba-za-vas/podnice/medico-lux-90-200

In v opisu tudi omenjen refluks:)

Tale je dost boljši od prvo prikazanega ravno zaradi daljšega pregiba ( kot v bolnici )
smile-1.gif

Takšen kot je prvi sem ga kupil tudi jaz ( Lidl ), razpakiral, sestavil, ga sprobal, razstavil, spakiral in ga dal na podstrešje. Ima premali pregib in ne moreš tako ležat.
ne-ne-1.gif